"PRIHVATI STVARI ZA KOJE TE SUDBINA VEŽE..." - 10 MUDRIH CITATA RIMSKIH FILOZOFA: Sve što radite, činite iz ljubavi!

Evo kojih 10 citata rimskih filozofa vas mogu motivisati da napravite neke promene ili mogu služiti kao smernice ka sreći!

Shutterstock

Rimski filozofi su ostavili mnogo mudrih i dubokih citata koji nas još uvek inspirišu i podstiču da razmišljamo o glavnim pitanjima života. Evo kojih 10 vas mogu motivisati da napravite neke promene ili mogu služiti kao smernice ka sreći:

1. "Najvrednije vreme je vreme koje nemamo." - Seneka

Ovaj citat nas podseća da je vreme najvredniji resurs koji imamo. Ne možemo da se vratimo u prošlost, ali možemo da iskoristimo našu sadašnjost da kreiramo svoju budućnost.

2. "Želeti ono što je moguće je znak zdravog razuma." - Chiceron

Ovaj citat nas podseća na važnost da budemo realni u svojim željama. Moramo da želimo ono što je za nas moguće i realno ostvarivo da naši snovi ne postanu uzrok našeg razočarenja.

3. "Ako ćutiš – ćuti iz ljubavi; ako opominješ – opominji iz ljubavi; ako opraštaš – opraštaj iz ljubavi." - Aurelije Augustin

Ljuibav je najveća pokretačka snaga i sila - sve radite iz ljubavi.

4. "Najbolji način da se pripremite za život je da počnete da živite." - Seneka

Ovaj citat nas podseća da treba da preduzmemo akciju i da se ne plašimo da počnemo. Ne možemo da čekamo da sve okolnosti našeg života budu idealne da bismo počeli da ga živimo - moramo se kretati i stvarati sopstvene mogućnosti.

5. "Prihvati stvari na koje vas sudbina veže i volite ljude s kojima vas sudbina dovodi zajedno, ali radite to s celim srcem." - Marko Aurelije

Ponekad nas život odvede neobičnim putevima do nečega što nismo planirali, ali ako srcem naučimo da se prilagodimo i prihvatimo - iz mnogo čega možemo stvoriti lepotu.

6. "Najlakši način da budete srećni je da usrećite druge." - Seneka

Ovaj citat nas podseća da možemo pronaći sreću pomažući drugim ljudima. Dobra dela i briga o ljudima pomažu ne samo njima, već i nama samima

(Sensa)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kada bi mrtvi velikani progovorili, evo šta bi nam danas poručili  MONDO