RAZGOVOR KOJI LEČI - Besplatni razgovori sa psihoterapeutima na platformi DokTok

Platforma za besplatnu psihološku pomoć DokTok pokrenula je kampanju "Razgovor koji leči"

Promo

Platforma za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok pokrenula je kampanju “Razgovor koji leči” u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije u okviru koje je omogućila besplatnu psihološku podršku svakoga dana. Razgovori sa psihoterapeutima i psiholozima obavljaju se svakoga dana na sajtu platforme www.doktok.rs, gde građani mogu da pogledaju listu dostupnih psihologa, njihovu dostupnost i slobodne termine, kao i da zakažu svoju konsultaciju kod odabranog stručnjaka ili se odmah povežu sa nekim od trenutno dostupnih.

Poslednjih godina, briga o mentalnom zdravlju postaje sve prihvaćenija i jednako važna kao i fizičko zdravlje, te se i mogućnosti nege i brige o istom sve više prilagođavaju potrebama pojedinca. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god vam je potreban razgovor, bez obzira na vreme i mesto.

Psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme navode da su prednosti online psihoterapije gotovo iste kao i kod tradicionalne, gde pacijenti razgovorom dobijaju potrebnu pomoć, uz dodatni benefit da istu dobijaju kada i gde im je potrebna, čak i iz udobnosti svog doma. Osim toga, da bi terapija bila uspešna, potrebno je da se pacijent oseća ugodno i komforno, što je upotrebom tehnologije svakako olakšano, jer se iste obavljaju iz poznatnog i prijatnog okruženja. Potrebni su samo telefon ili računar sa stabilnom internet vezom, kako bismo stupili u kontakt sa nekim od oko 30 dostupnih psihologa i psihoterapeuta putem audio ili video poziva, ali i chat opcije. "Ako želite sa nekim da porazgovarate, ali vam se ne sviđa ideja da ležite na terapeutovom kauču, ne morate - možete se udobno smestiti na svom kauču ili fotelji i pričati sa nama o važnim za vas temama preko DokToka", kaže Andrea Menzalin, psihoanalitičar u edukaciji.

U okviru kampanje “Razgovor koji leči” biće održan i online događaj DokTok Talks upravo na temu važnosti razgovora i mentalne higijene, na kom će govoriti psiholog i psihoanalitičar Vesna Brzev Čurčić. Događaj će biti održan na Instagram profilu platforme DokTok u sredu 13.aprila u 18:30h. Na događaju se možete informisati više o svemu, a tokom trajanja pomenute kampanje psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme su vam svakodnevno dostupni za razgovor. Sve što je potrebno je da posetite sajt www.doktok.rs, kreirate svoj nalog i odaberete željenog stručnjaka za konsultaciju. Na raspolaganju ćete imati nekoga ko će vas saslušati, razgovorom pomoći oko nedoumica ili problema koji imate, ali i pružiti stalnu psihološku podršku kada i gde god da vam je potrebno.