Kada 5G mreža stiže u Srbiju?

Kada 5G mreža stiže u Srbiju? Gošća najnovije epizode Telcasta, podkasta kompanije Telekom Srbija, bila je Natali Delić, izvršna direktorka za strategiju i digital Telekoma Srbija.

Promo

Gošća najnovije epizode Telcasta, podkasta kompanije Telekom Srbija, bila je Natali Delić, izvršna direktorka za strategiju i digital Telekoma Srbija. Kroz razgovor sa autorkom i urednicom Minjom Miletić, gošća se dotakla gorućih tema iz oblasti tehnologije, poput istina i zabluda o 5G mreži, korišćenju veštačke inteligencije u kompanijama i njenom uticaju na kreativnost pojedinca.

Delić je govorila i o svojoj želji da nauka pomaže ljudima, ali i o spremnosti srpskih telekomunikacionih operatora za uvođenje 5G mreže.

„Ako hoćemo da imamo kvalitet servisa, moramo da dodamo neke nove tehnologije, kao i novi spektar. To je osnovni razlog zašto moramo da idemo dalje. Moramo da naučimo kako da bezbedno koristimo tehnologiju. To je drugi aspekt – jedno je da učimo i osvajamo tehnologije da bismo ih primenili na pravi način, a drugo je da naučimo kako da ih bezbedno koristimo, upravo zato da ne bismo došli u situaciju da nam na neki način one naude“, rekla je Natali Delić.
Nova epizoda Telcasta donosi i njene stavove o 5G teorijama zavere, a možete je pogledati i poslušati na Youtube kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.

Telekom Srbija  You Tube/Telekom Srbija

Promo