MTS app konkurs ponovo okuplja srednjoškolce programere

Telekom Srbija uz mlade talente.

Promo

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je 14. ciklus mts app konkursa koji daje priliku srednjoškolcima iz specijalizovanih odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo da osmisle i razviju mobilne aplikacije sa praktičnim i društveno korisnim rešenjima.

U okviru konkursa, srednjoškolci imaju mogućnost da se organizuju u timove i uz podršku svojih profesora – mentora tokom dva meseca rade na programiranju aplikacija koje imaju za cilj da unaprede život u zajednici i olakšaju komunikaciju. U tom procesu, učenici dodatno razvijaju svoje znanje i sposobnosti i unapređuju rad u timu, a pored profesora, na raspolaganju imaju i podršku zaposlenih u Telekomu Srbija.

Promo Siniša Dugonjić 

Budući da se konkurs, u organizaciji m:tel BiH i m:tel CG, istovremeno realizuje i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, pobednički timovi iz sve tri zemlje, u narednom nivou takmičenja, susreću se u Regionalnom app izazovu i nadmeću u konkurenciji za glavnu i specijalnu nagradu za inovativnost.

Pored prilike da unaprede svoje znanje i sposobnosti, dodatni podsticaj za učenike predstavljaju vredne nagrade, kao i poseta nekoj od prestižnih evropskih konferencija na temu savremenih tehnologija, digitalnih komunikacija i dizajna.

Prijave timova i ideja otvorene su do 27. novembra 2024. godine, dok je rok za predaju gotovih aplikacija 29. januar 2025. godine.

Do sada je u okviru mts app konkursa 213 timova predstavilo čak 220 mobilnih aplikacija, što ukazuje na značajan doprinos ovog programa u razvoju digitalnih veština mladih.

mts app konkurs deo je programa “Pokrećemo pokretače,” inicijative Telekoma Srbija pokrenute u cilju pružanja podsticaja pojedincima i institucijama u kreiranju pozitivnih promena u svom okruženju.

Više informacija o mts app konkursu možete pronaći na sajtu Telekoma Srbija.

(Promo, Glossy)