"BILA SAM U BRAKU S NARCISOM, OVO MORAM DA VAM ISPRIČAM": Ispovest žene koja je godinama bila žrtva manipulacije

Naizgled su bili skladan par, a on je zapravo bio prikriveni narcis- donosimo vam ispovest žene koja je godinama bila u toksičnom braku

Shutterstock

Dok spolja sve izgleda idilično, kao brak za primer i muškarac kakvog bi svaka žena poželela, kad se zatvore vrata, maske padaju i on pokazuje svoje pravo lice- lice veštog manipulatora i narcisa. Donosimo vam ispovest žene koja je u braku s manipulatorom provela godine i osetila potrebu da podeli svoje iskustvo, kako druge žene ne bi doživele isto.

"Kao supruga narcisa, imam nekoga ko govori meni, a ne razgovara sa mnom. Imam nekoga kome trebam, ali me ne poštuje. To je kao dete koje stalno zahteva pažnju i ima napade besa ako je ne dobije. Osobu koja ne sluša i ne oseća ono što drugi osećaju, niti razume kako na druge utiču njegova ponašanja, niti ga to zanima. Misli samo na sebe. Kao supruga narcisa, moram sama da hodam kroz svoje borbe, tiho osećajući svoju bol dok je niko ne vidi i niko ne vidi pravog njega."

"Ništa nije moje niti može biti o meni, on stalno mora da bude u centru pažnje. U javnosti nosi masku kroz koju niko ne može da vidi, ali je kod kuće ​​skida i ja postajem izložena njegovom konstantnom emocionalnom zlostavljanju."

"Kao supruga narcisa, ja sam ta koja ima problem – ona koja je preosetljiva, ona koja ne podnosi i ne ume da shvati šalu. Ja sam ta kojoj je potrebna pomoć, a ne on. On nije problem; uvek sam ja. Jesam, jer ga vidim onakvim kakav je zaista i ne mogu više da se pretvaram, a to je problem. Kao supruga narcisa, moram da budem jaka i osećam potrebu da edukujem ljude oko sebe o narcisoidnom emocionalnom zlostavljanju kako nikada ne bi postali plen jednog takvog predatora i kako nikada ne bi osetili ono što sam ja osetila u toksičnom braku".

Izvor: Sensa/sensa.story.hr