OD 42 KVADRATA JE NAPRAVILA TOPAO I PRAKTIČAN DOM: Prostori za odlaganje i prirodni materijali su dali skandinavski šmek

Pogledajte kako je arhitektkinja iz Poljske sredila svoj dom u minimalističkom stilu.

Print Screen/NEVER TOO SMALL

Stan od 42 kvadrata u Poznanju, je bio prazno platno za arhitektkinju i vlasnicu Alisiju Smal Ber. Fokus pri uređenju je bio na korišćenju prirodnih materijala kako bi od malenog stana napravila topao i privlačan prostor.

Stan ima odvojenu spavaću sobu, kupatilo, malu terasicu i trpezariju, kuhinju i dnevni boravak.

Ugradni ormari su bili važan segment uređenja jer su joj omogućili da kreira prostor za skladištenje kako bi se dobilo na osećaju prostranosti.

Print Screen/NEVER TOO SMALL 

Print Screen/NEVER TOO SMALL 

Dok slikovito drveno ostrvo u kuhinji u kojem se nalazi sudopera, mašina za pranje sudova i rerna služi kao prepreka između dnevnog i trpezarijskog prostora. Viseća polica iznad kuhinjskog ostrva pruža osvetljenje i savršen dodir zelenila, a kada se ne koriste, skriveni frižider, indukciona ploča za kuvanje i skladište izgledaju kao običan beli zid.

Print Screen/NEVER TOO SMALL 

U dnevnoj sobi, dve chaise lounge sofe su korišćene umesto tradicionalne garniture u obliku slova L kako bi se uštedeo prostor i savršeno se iskoristio kao dodatni ležaj za goste. Glatki mikrocementni podovi koji odgovaraju paleti kuće spajaju njene zone i poboljšavaju osećaj prostranosti. Veliki prozori propuštaju dovoljno svetlosti za biljke koje doprinose čistoj, laganoj i ugodnoj atmosferi.

Print Screen/NEVER TOO SMALL 

Print Screen/NEVER TOO SMALL 

 Pogledajte galeriju:

Print Screen/NEVER TOO SMALL Od stana od 42 kvadrata napravila je savršenu oazu

Mali stan pretvoren u minimalističku oazu  You Tube/Never Too Small

 (Sensa)

BONUS VIDEO:

KUPILI SU ZAPUŠTEN STAN U STAROJ ZGRADI I PRETVORILI GA U POSEBAN DOM: Zaljubićete se u ovih 48 jkvadrata - u kuhinji je sve skriveno i praktično  You Tube