Sastojci:
1 kašika maslaca ili gi maslaca
1 glavica crnog luka
2 x 410 g ispranih i oceđenih leblebija
250 g blanširane boranije
10 g naseckanog peršuna
150 g bejbi spanaća
5 glavica mladog luka, naseckanog na šnite, za posluživanje
Za preliv:
2 čena belog luka, sitno naseckanog
1 kašika senfa
1 kašičica šećera
2 kašičice belog vinskog sirćeta
½ šolje maslinovog ulja
Priprema
1. Na zagrejani tiganj dodajte maslac pa prodinstajte luk.U tiganj dodajte leblebije, dobro mešajući da bi upile sokove iz tiganja. Dodajte boraniju i polovinu preliva pa kuvajte jedan minut. Dodajte peršun i sve dobro promešajte.
2. Preliv: Beli luk, senf, šećer i sirće kratko izmiksirajte u blenderu, postepeno dodajući maslinovo ulje.
3. Posluživanje: Na poslužavnik složite mešavinu povrća iz tiganja, pomešajte sa spanaćem, pospite mladim lukom i začinite preostalim prelivom.