Ukoliko ste ljubitelji salata za obrok ili gurmanskih salata za predjelo, provansa salata će sigurno obradovati vaša nepca. Pogodna je kao ručak koji možete poneti na posao, ali i za serviranje specijalnim gostima. Možete je ukrasiti sa malo peršuna i posebno će se dopasti vegetarijancima - u ovoj obrok salati nema mesa. Priprema se jednostavno, a ukoliko želite, možete biti maštovitti dodatno, pa u njoj dodati i neke slatke sastojke poput sušene brusnice ili orašaste plodove.
Sastojci:
- 200g kačkavalja (može i biljni sir)
- sveži krastavac - 1 komad (120 g)
- 3 kuvana jaja
- 200g kukuruza šećerca iz konzerve
- šaka rukole
- 5 čeri paradajza
- biber i so - po ukusu
Priprema:
Skuvajte jaja, a krastavac isecite na kockice. Kačkavalj i jaja izrendajte na krupno. Čeri paradajz možete iseći na polovine ako je krupniji. Sve sastojke pomešajte. Možete po želji dodati malo bibera i dodatno posoliti.
Izvor: Sensa