VEGANSKI MAFINI SA LIMETOM KOJI OSVEŽAVAJU NEPCA: Lagani i ukusan dezert koji može da se jede u svakoj prilici

Praznici ne moraju da podrazumevaju tešku hranu. Veganski mafini sa limetom će da osveže sva nepca, a mogu da se jedu tokom cele godine. Pored toga što su lagani i ukusni, većina ljudi može da ih jede.

Print Screen/greenseggsandyams.com

Veganski mafini sa limetom zvuče egzotično, a prigodni su za dezert u svakoj prilici. Lagani su i ukusni, a sastoje se od zdravih namirnica koje mogu samo da vam koriste. Iznenadite svoje najmilije i pripremite im ovaj slatkiš koji osvežava nepca.

Osvežavajući veganski mafini sa limetom

Testo:

  • 1 šolja (160 g) suvih smokava
  • 1/2 šolje (40 g) ovsa
  • 1 kašika (15 ml) kokosovog ulja

Fil: 

  • 1 šolja (140 g) indijskih oraščića (natopljenih u vodi 8 sati + oceđenih)
  • 1/3 šolje (80 ml) biljnog mleka
  • 1 kašika (15 ml) kokosovog ulja
  • 2 kašike (30 ml) javorovog sirupa
  • 1/4 šolje (60 ml) soka od limete
  • 1 kašičica korice limete
  • opciono: 1/2 kašičice mačha praha

Priprema:


1. Stavite sastojke za testo u procesor za hranu i miksirajte dok ne dobijete lepljive komade mase.
2. Podelite masu u 6 kalupa za mafine/torte i ravnomerno pritisnite (dnom čaše). Stavite u zamrzivač.
3. Stavite sve sastojke za fil u blender velike brzine i blendirajte 1 minut dok masa ne bude potpuno glatka.
4. Podelite fil u 6 plehova i poravnajte vrh, pa ostavite u zamrzivaču 4 sata da se stegne.

Pogledajte video:

 Možda će vas zanimati i JEDNOSTAVAN RECEPT ZA KREMASTE KOCKE SA LIMUNOM: Osvežavajući ukus, obojiće vam zimske dane uz čaj i knjigu

BONUS VIDEO:

Sensa/L.S.