Ova obrok salata idealna je za sve ljude koji nemaju previše vremena na raspolaganju, ali žele da pojedu zdrav i ukusan obrok koji će im pružiti neophodnu energiju za ceo dan. Miks piletine, pasulja, jaja, spanaća, pistaća i kozijeg sira zvuči fantastično. Evo šta vam je potrebno za pripremu.
Sastojci:
- konzerva garbanzo pasulja
- 4 jajeta
- 300gr piletine
- 200gr bebi spanaća
- 100gr kozijeg sira
- 1/2 šolje oljuštenih pistaća
- 1/2 šolje sušenih brusnica
- maslinovo ulje
- so
- biber
- 2 limuna
- 2 kašike meda
- čen belog luka
Recept za obrok salatu sa piletinom i garbanzo pasuljem:
Pripremite garbanzo pasulj
Zagrejte rernu na 350 stepeni. Ocedite garbanzo pasulj pa isperite i osušite. Sipajte u pleh, zatim dodajte maslinovo ulje i premažite. Pecite 35-40 minuta, mešajući dok ne dobije karamel boju. Pasulj će tokom hlađenja biti sve hrskaviji.
Skuvajte jaja
Stavite jaja u šerpu, a zatim ih prelijte vodom. Pustite da provri, stavite poklopac na vrh, a zatim sklonite posudu sa vatre i ostavite da odstoji 12 minuta. Ocedite, a zatim isperite jaja hladnom vodom. Ogulite ih kada se dovoljno ohlade, a zatim ih isecite.
Ispržite piletinu
Premažite piletinu sa obe strane maslinovim uljem, a zatim dodajte prstohvat soli i bibera. Pecite u tiganju na srednje jakoj vatri 3-4 minuta sa strane, ili dok ne bude više ružičasto u sredini. Ohladite 10 minuta, a zatim tanko isecite.
Raspodelite pripremljene sastojke
Podelite spanać i sipajte u četiri činije, a zatim na svaku činiju stavite 1/4 šolje hrskavog pečenog garbanzo pasulja, 1/4 kuvane piletine, 1 tvrdo kuvano jaje, po 2 kašike pistaća i suvih brusnica i 25gr izmrvljenog kozjeg sira.
Dresing
Pomešajte u tegli ili činiji sok od 2 limuna, 6 kašika maslinovog ulja, 2 kašike meda, 1 čen belog luka, prstohvat soli i bibera, a zatim protresite ili umutite da se sjedine. Prelijte preko salate i poslužite.
Saznajte koje voće je najbolje da jedete zimi.
BONUS VIDEO:
Sensa/A.S.