OBROK SALATA- PILETINA SA GARBANZO PASULJEM: Vitaminska bomba koja će vam pružiti energiju tokom celog dana

Ukoliko ste ljubitelj zdrave hrane koja će da vas drži sitim i energičnim celog dana, onda je ova pileća obrok salata sa pasuljem idealna za vas.

5 koraka 50 minuta
Shutterstock

Ova obrok salata idealna je za sve ljude koji nemaju previše vremena na raspolaganju, ali žele da pojedu zdrav i ukusan obrok koji će im pružiti neophodnu energiju za ceo dan. Miks piletine, pasulja, jaja, spanaća, pistaća i kozijeg sira zvuči fantastično. Evo šta vam je potrebno za pripremu.

Sastojci:

  • konzerva garbanzo pasulja
  • 4 jajeta
  • 300gr piletine
  • 200gr bebi spanaća
  • 100gr kozijeg sira
  • 1/2 šolje oljuštenih pistaća
  • 1/2 šolje sušenih brusnica
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • 2 limuna
  • 2 kašike meda
  • čen belog luka

Recept za obrok salatu sa piletinom i garbanzo pasuljem:

13:47
Korak 1

Pripremite garbanzo pasulj

Zagrejte rernu na 350 stepeni. Ocedite garbanzo pasulj pa isperite i osušite. Sipajte u pleh, zatim dodajte maslinovo ulje i premažite. Pecite 35-40 minuta, mešajući dok ne dobije karamel boju. Pasulj će tokom hlađenja biti sve hrskaviji.

14:22
Korak 2

Skuvajte jaja

Stavite jaja u šerpu, a zatim ih prelijte vodom. Pustite da provri, stavite poklopac na vrh, a zatim sklonite posudu sa vatre i ostavite da odstoji 12 minuta. Ocedite, a zatim isperite jaja hladnom vodom. Ogulite ih kada se dovoljno ohlade, a zatim ih isecite.

14:22
Korak 3

Ispržite piletinu

Premažite piletinu sa obe strane maslinovim uljem, a zatim dodajte prstohvat soli i bibera. Pecite u tiganju na srednje jakoj vatri 3-4 minuta sa strane, ili dok ne bude više ružičasto u sredini. Ohladite 10 minuta, a zatim tanko isecite. 

14:28
Korak 4

Raspodelite pripremljene sastojke

Podelite spanać i sipajte u četiri činije, a zatim na svaku činiju stavite 1/4 šolje hrskavog pečenog garbanzo pasulja, 1/4 kuvane piletine, 1 tvrdo kuvano jaje, po 2 kašike pistaća i suvih brusnica i 25gr izmrvljenog kozjeg sira.

14:30
Korak 5

Dresing

Pomešajte u tegli ili činiji sok od 2 limuna, 6 kašika maslinovog ulja, 2 kašike meda, 1 čen belog luka, prstohvat soli i bibera, a zatim protresite ili umutite da se sjedine. Prelijte preko salate i poslužite.

Saznajte koje voće je najbolje da jedete zimi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Posni čili po receptu Eve Longorije   Instagram/evalongoria

 Sensa/A.S.