Smeta vam nekada kad se mačka mota oko vaših nogu i trlja o vas? Nemojte je odbijati jer ona tokom tog čina deli sa vama svoje astralne sile, čaroliju koju svaki čin ima. Ako je odgurnete, možda lišite sebe pozitivne energije koju vam mačka želi dati, piše The minds journal.

Šta je prosvetljenje i koji nivoi svesti postoje: na kom je stepeniku vaša duša

Sa mačkama ne postoji drugi put. One vam ne mogu ponovno dati takve astralne sile, a možda čak mogu i uzeti nazad ono što su vam dale u prošlosti.

Mačke su zaštitnici domaćinstva u kojem žive, štite dom od zlih duhova, veruje se od davnina. Područje koje mačka smatra svojim, blagosloveno je pozitivnom aurom. Po predanju, njeno prisustvo pomaže čak i kad se neko useli u staru kuću u kojoj je već neko ranije živeo.

Kada mačka pronađe zle duhove u kući, po tvrdnjama poznavalaca magije, ona pokušava da utvrdi njihove namere, a zatim te duhove uklanja iz kuće u potpunosti, uz pomoć svoje astralne sposobnosti. Čak joj i čovek može pomoći u tome ukoliko okadi čitav prostor pelinom. Pelin se smatra vrlo moćnim alatom.

Veruje se mačka pomaže u zaštiti od negativnih uticaja, pa treba da u njenom društvu uživaju svi oni koji sumnjaju da im preti opasnost od nečega, strahuju od uroka ili se susreću suviše često s nekim za koga ih vežu negativna osećanja. Savet je da mačku maze s obe ruke, miluju joj levu šapu i nastave tako sve do repa. To je mistični savet za usklađivanje s moćnim životinjskim carstvom koje će otklonili čak i najjači napad od strane negativnih uticaja.

PageBreak

Kakve moći poseduju mačke u skaldu sa svojom bojom i kako nam mogu pomoći

Mačke su kanali kroz koje se prenosi kosmička energija i oni mogu dovesti veliku količinu pozitivne energije u dom i okolinu ljudi.

Mačke biraju geopatogenu zonu u kući u kojoj žive. Te zone su mesta gde teku velike količine negativne energije. U Rusiji postoji ritual gde se, pre useljenja, pusti mačka u kuću. Ukoliko se radi o staroj kući, mačka će eliminisati negativnu energiju koje su ostavili prethodni vlasnici i privući snažnu, čistu energiju u kuću.

Mačke imaju veliku magičnu isceliteljsku moć i to važi za sve vrste! Ona će ležati na obolelim mestima svog bolesnog gospodara i nehotice će pokušati da ga izleči od bolesti. Možete biti u kontinuiranom procesu ozdravljenja tako što ćete samo maziti mačke. Ta aktivnost ublažava emocionalni i mentalni stres.

Što se tiče psiho-emocionalnog učinka na ljude, veruje se da persijske, sphinx, rex i munchkins rase mačaka imaju dvostruko veće magične moći nego mačke drugih rasa. Zbog svojih fizičkih obeležja veruje se da imaju jake isceliteljske sposobnosti.

4 koraka do savršenog emotivnog zdravlja: slobodno izražavanje, vedrina, balans, mir

Ako želite koristiti magične moći mačke, izuzetno je važno uzeti u obzir njenu boju:

Crna boja mačke imaju veliku moć apsorbovanja negativne energije. Njihova prisutnost donosi mudrost i moć dobrog rasuđivanja.

Crvene mačke su povezane sa muškom energijom i snagom Sunca, kao i Yang energijom. One privlače novac, bogatstvo i fokus.

Pozitivna energija sive, odnosno plave mačke, pomaže u održavanju sreće, ljubavi, mira i emocionalne stabilnosti.

Bele mačke mogu smanjiti stres. Čarobnjaci mogu stvoriti lunarnu magiju sa belim mačkama. Ove životinje poseduju energiju koja može pružiti dobro zdravlje ljudima u porodici.

Dvobojne mačke, poput sijamskih mogu doneti dugovečnost, uspeh, solarnu magiju i Yang energiju.

Trobojne mace štite porodicu od bilo kakvog zla gde god se nalazili i privlače prosperitet i sreću.

Za one koji žele privući sreću, veselje i živost u njihove živote, prugasta mačka je idealan izbor. Ona privlači vibracije koje drže podalje stresne situacije, te prenose dobro raspoloženje na ljude koji žive u njihovoj okolini.

Izvor: Atma