Pri kraju ove zaista pozitivne nedelje, u kojem se mnoge stvari menjaju upravo tako da imamo koristi od toga, u petak, 9. juna, prestaje retrogradni hod Jupitera pa planeta sreće, uspeha, širenja i rasta ponovo kreće napred. Taj dan obeležava i pun Mesec, koji nas obasipa pozitivnom energijom Strelca, čiji je vladar upravo Jupiter.

Međutim optimizam tog punog Meseca remete Saturn i Lilit, koji su tačno na Mesecu pa situaciju čine složenijom, kaže astrolog Gregori Skot. Što se tiče delovanja Jupitera, koje više nije oslabljeno, sve se ubrzava, a mogućnosti koje će se odsad pojavljivati je vrlo verovatno da će da dolaze preko drugih ljudi.

Energija punog Meseca donosi moćnu strast: 5 načina da pojačate svoju pozitivnu energiju

Mesec u subotu prelazi u znak Jarca. U opoziciji je s Marsom u Raku, a u trigonu s Venerom u Biku te inkonjunkciji s Merkurom u Blizancima. "Subota je sjajan dan da kanalizujete svoja osećanja i želje u konkretnu akciju, to je vrlo 'uzemljen' dan", kaže G. Skot ističući kako je od svih dana u nedelji upravo u subotu najlakše da sprovedete prave životne promene. "Dakle, subota je dan za praktično i da ostvarite stvari o kojima sanjate."

Hilarija Boldvin predlaže ovaj set asana za kraj nedelje: relaks i energija

U nedelju je Mesec - i dalje i Jarcu - u kvadratu s Jupiterom u Vagi, u sekstilu s Neptunom u Ribama te konjunkciji s Plutonom u Jarcu. Nedelja je umnogome slična suboti pa zaokružuje sliku vikenda kao stvorenog da sanjarite i vizuelizujete svoj život onakav kakav želite da bude, ali i da krenete u konkretne akcije da to ostvarite.

"Dopustite sebi da vidite buduću verziju sebe, a zatim učinite prve korake koji će vas tamo dovesti", savetuje britanski astrolog. Ovaj vikend možete ne samo da zavirite u sopstvenu budućnost nego i imati kontrolu nad tim da se ona oblikuje prema vašim željama.

Izvor: Sensa klub