U avgustu 2017. godine, dve planete kreću retrogradno: "slobodnjak" Uran i "glasnik" Merkur, a tranzitna Venera je 31. jula ušla u znak Raka, znak vode, emocija i mašte.

Ko nema istaknut Uran, taj i ne zna šta sve može da se doživi pod uticajem ove planete, a oni koji su uticaj Urana osetili, vrlo dobro znaju njegove mane i vrline, i znaju da više ništa u životu nije sigurno, da je život u stvari samo jedan krug koji se vrti i nikada ništa nije predvidljivo...

Uticaj Urana je veoma bitan, pre svega, u analizama godišnjeg i uporednog horoskopa. Njega je naš poznati astrolog Mile Dupor nazvao "difuzija", što govori da je pod uticajem Urana moguće sve - odmah i sada - i da svakako donosi razne komplikacije i mnogo toga novog i drugačijeg.

Saturn, Uran, Mars, retrogradni Merkur ili mi: ko je krojač naše sudbine?

Uran je planeta čiji se uticaj najviše oseća u svetskim zbivanjima, govorio je Dupor, ali mnogi istraživači astrologije koji rade sa ljudima vide da Uran itekako utiče na život pojedinca, da može sudbinski da odredi mnogo toga u natalnoj karti, naročito kada je u konjukciji sa Suncem, Mesecom, ascedentom ili se nalazi u uglovima (na početku prve, četvrte, sedme i desete kuće).

Uran je 3. avgusta 2017. godine krenuo u retrogradni hod i donosi mnogo promena koje se ponavljaju... posebno se to odnosi na Ovnove, koji će imati osećaj da su već sve to jednom prošli, odnosno kao da ulaze u neki novi životni krug ali sa osećajem da su sve to već prošli i imaju osećaj težine i pritisak, osećaj da im nema opuštanja.

Posebno je važno da u drugoj polovini avgusta ne donose nove odluke i da se prepuste onome što se trenutno dešava. Jer šta god da rade, uticaj Urana je jači. Ako bude nekih neplaniranih dogadjaja na emotivnom planu, Ovnovi će reagovati mnogo drugačije i iznenadiće sami sebe.

PageBreak

Rešavanje karmičkih dugova

Kada je neka planeta u retrogradnosti, to ukazuje da se dešavaju stvari i osobe nam ulaze u život koji nas podsećaju na neke naše životne lekcije, na stvari iz prošlosti koje nismo razrešili. Kada je u pitanju karmička astrologija, ona će nas uputiti da je ovo period kada se rešavaju neki karmički dugovi.

Konkretno, Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi će naučiti neke karmičke lekcije i treba obratiti pažnju na odnose u porodici krajem avgusta jer Uran pravi kvadrat sa Venerom koja se nalazi u znaku Raka, zaduženog za odnose u porodici.

Rakovi mogu ostvariti poboljšanje odnosa sa članovima porodice, a na ljubavnom planu dobiće neke lepe vesti koje su iznenadne ali donose stabilnost. Vage će moći da odluče o nekim porodičnim stvarima koje su bitne za oktobar, a Jarčevi se više posvećuju svom privatnom planu što nije uobičajeno za njihovo znak.

Pronađite svoj broj: astrologija otkriva gde se prema datumu rođenja krije sreća svakog horoskopskog znaka...

Kada su u pitanju zemljani znakovi, za Device je ovo vreme veoma napeto i bilo bi dobro da do 22. avgusta ne donose nikakve odluke, već da sačekaju svojih pet minuta kada Sunce udje u njihovo sazvežđe. Posebno se savetuje da Device budu u stanju pripravnosti jer je Merkur, njihov vladar, u retrogradnom hodu tokom avgusta.

Kada su u pitanju Bikovi, za njih je ovo mesec pun napetosti. Rodjeni u ovom znaku mogu imati zdravstvenih problema i to usled ponovljenih stresova, moguće povezanih s autoritetom na poslu ili u porodici.

Za Škorpije vrlo napet i neizvestan period traje već neko vreme, a odmor im sledi tek krajem avgusta. Za Ribe je ovo mirniji i spokojniji period, njih tek čekaju burnija i emotivnija dešavanja tokom septembra.

Blizanci i Vage mogu da se opuste. Ovaj period kada je vlada znak Lava, za njih veoma povoljan, dok se Vage mogu osetiti nesigurnije, ali Blizanci će imati svojih pet minuta. Ali zbog retrogradnog Merkura mogli bi malo da i oni uspore, sačekaju da prodje retrogradnost Merkura...

Merkur počinje retrogradni hod 13. avgusta, a trajaće do 5. septembra, kada će uveliko biti u znaku Lava. I tada će Lavovima biti mnogo lakše da razmišljaju i donose odluke bistrije glave. Strelčevi mogu samo da se opuste, jer će reštiti neke novčane probleme koje se vuku od juna.

I za kraj - znak Vodolije, jer tim sazvežđem vlada Uran. Ovo je planeta koja je povezana sa višom svešću, intuicijom, ali kada je loše postavljen onda se Uran predstavlja kao nasilnik i može biti razarajući. Na dan 7. avgusta doći do pomračenja Meseca - opozicije Meseca i Sunca. Taj pun Mesec ce se odigrati na 15 stepenu Vodolije i to će najvise osetiti Vodolije, što će im doneti neke nove preokrete i rašćišćavanje sa stvarima iz prošlosti...

Bilo kako bilo, Uran u retrogradnom hodu je posebno bitan svima nama jer ćemo osetiti kao da ulazimo u novi životni ciklus, pokrećemo sebe u novu životnu etapu, ali videćemo mnogo poznatih "znakova pored puta"... Dobro ih zapamtite... trebaće vam...

Astrolog: Nena Janković