Avanturistički duh ovog vazdušnogznaka nas tera da pomislimo da je reč o osobama koje nikada neće želeti da uplove u mirnu luku ljubavi, ali danas se pravila menjaju, piše Lovesensa.

Vodolije koje su nedavno ušle u romantičnu vezu napokon osećaju novi i za njih potpuno nepoznat talas ljubavi. Ovo je savršen dan da planirate sa partnerom budućnost i da mu bez straha predložite zajedničkiživot. Vaša veza ima neverovatne šanse za uspeh, a potrebno je da više pažnje posvetite partneru. Romantčna večera, malo iznenađenje ili čarobno "volimte" je savršen način da napokon pokažete emocije.

Usamljene Vodolije, danas je savršena prilika da osobu koja vam je ukrala srce pozovete na sastanak. Oslobodite se, pokažite svoju nežnu stranu i pravo lice. Ljubav ne voli laži, pa se nikako nemojte predstavljati kao savršenstvo, već kao iskrena duša željna ljubavi.

Izvor: Lovesensa

3 reči za emotivnu odluku: osnažite svoje srce pred raskid

Najčešće pitanje koje postavljaju Akiri Robinson, terapeutkinji koja pruža podršku parovima koji se rastaju, glasi: "Ali kako da raskinem? To mi se čini tako nemoguće, toliko sam zbunjena".

To uglavnom govore žene koje jednostavno osećaju da je vezi u kojoj su došao kraj, ali nisu sigurne kako to tačno da ozvaniče. Akira je nedavno zato odgovorila na sva ta pitanja na najjednostavniji moući način. Odgovor glasi - samo uradite to.

Za raskid su, dakle, potrebne samo ove tri reči, "samo uradite to".

"Ne postoji poseban način kako raskinuti sa nekim. Niko vam nikada neće reći nešto zbog čega ćete biti spremniji na patnju koja sledi. Možete razgovarati sa prijateljima, sa partnerom, sa mnom, ali svakako ćete vremenom naučiti da ne postoje magične reči koje će olakšati čitav događaj", piše Akira Robinson.

Kakav je osećaj kad se razvedeš...

"Na kraju dana, moraćete da samo uradite to. Razumem vas ako se baš i ne libite da to uradite, i znam da će biti teško. I meni se to dogodilo, i ja sam kroz to prošla. Većina nas je, tačnije, prošla kroz to. Rastanci su bolna iskustva, teška, neprijatna, čudna. Ako živite zajedno, prvo će biti potrebno da nađete mesto gde ćete živeti pošto raskinete. Ako imate decu, moraćete da razgovarate o pitanju starateljstva. Možda ne bude više dovoljno novca, možda mu se bliži rođendan, možda vas tišti osećaj krivice jer ste tek proslavili petogodišnjicu veze, svašta može biti 'prepreka'. Svakako, istina je da će vam biti potrebno određeno vreme da razmislite o svemu.

Međutim, ukoliko imate i previše razloga za koje se držite kao za poslednju slamku - možda zapravo izbegavate ono što se izbeći ne može. Male su šanse da ćete se jednoga dana samo probuditi i pomisliti kako 'oh, konačno se osećam odlično povodom raskida koji sledi, hajde dakle to da obavimo!'. Ako tako čekate dan kada ćete se osećati dobro povodom ovakvog čina, spremni da slomite partnerovo (i svoje) srce, velika je verovatnoća da ste na raskid i previše čekali.

Nije da ne treba da radite na samopouzdanju tokom peroda čekanja i spremanja. Ja zaista mislim to što sam i navela, to da svaka žena treba da da sebi onoliko vremena koliko joj je potrebno, kako bi mogla da 'samo uradi to'. Na kraju krajeva, raskid se odvija između vas i vašeg partnera, i niko ne bi trebalo da vas pitiska da požurite sa svojom odlukom (evo ja, na primer, ostala sam u vezi od četiri godine, tri i po godine duže nego što bi trebalo, iz suviše različitih razloga, tako da zaista nemam prava da nekom solim pamet). Ja samo želim da vas uverim u to da ukoliko stalno mislite o tome da li da ostanete ili odete, vaše srce najverovatnije nije 100 odsto u toj vezi... A ako vam srce nije u vezi, gde je onda?

Ispovesti: zašto sam ostala u nesrećnoj vezi...

Dozvolite da vas ove tri reči osnaže - samo uradite to. Verujte sebi, svojim instinktima, intuiciji. Ako sami sebi šapućete 'samo uradi to', možete se kladiti u šta god da je zaista vreme. Samo uradite to, to je prvi korak. Nakon toga, sve će jednostavno pasti na mesto gde inače i pripada. Sve će biti u redu. Samo napravite taj prvi korak", savet je Akire Robinson.