Iako je uobičajeno da u vreme Mesečevih mena (posebno za vreme Punog Meseca) raste emotivna napetost, primetićete da u protekla 2 dana nije bilo tenzije, već neki začuđujući mir. Isti možemo zahvaliti punom Mesecu u fiksnom, zemljanom znaku Bika koji ima potrebu da nas stabilizuje i zadrži nam obe noge na zemlji. Bik nije oličenje brzine i nesmotrenog jurišanja.

Ako pomislite na Mesec u Biku, pomislićete na malu vikendicu na obali planinskog jezera, pomislićete na komad Sacher torte i šoljicu crne kafe nakon ručka, setićete se i omiljene čokoladice koju ste dobijali od majke u detinjstvu... Bik predstavnja i kasno proleće, tek sazrele trešnje i jedan kratak poljubac u obraz.

Bik , kao i ostali zemljani znakovi, svet oko sebe opaža prvenstvneno čulno. Bik je taktilan (prija mu dodir), vizualan (prija mu ono što vidi, uživa u bojama) i audialan (prija mu bilo kakav zvuk), pa ćemo sa Punim Mesecom u Biku u narednih 28 dana osetiti potrebu da volimo i da budemo voljeni, da bar na jedan dan stavimo nečije potrebe ispred svojih (vladar Meseca je Venera u Vagi - usmerenost na partnerske odnose) i da budemo nežniji i brižniji više nego ikad. Druga ,,polovina'' Punog Meseca je Sunce u znaku Škorpije, opozitno postavljenom u odnosu na znak Bika. Sunce u Škorpiji i jeste ta transformacija ega, njegovo obuzdavanje, sažimanje i ostavljanje po strani, makar privremeno.

U ovih mesec dana, neće biti povišenih tonova, neće biti vikanja i nervnih slomova na dnevnoj bazi, niti sukoba koji se ne mogu rešiti isti dan uz jedno piće ili ručak.
Za Bika, život počiva na sticanju materijalnih dobara i osećaju sigurnosti. I ne nemojte misliti da su oni bezdušni megalomani koji samo jure novac. Retko ćete naći nekog milionera ili milijardera sa naglašenim znakom Bika u natalnoj karti. Biku je u suštini potrebno jako malo, samo onoliko da bi se on osećao sigurno i stabilno.

Mesec u Biku je u znaku svoje egzaltacije/ushićenosti, pa zajedno sa fazom punog Meseca postaje dvostruki simbol plodnosti, poput ćupa zlata koji ćete pronaći na kraju duge. Drugim rečima, svaki naporan rad biće nagrađen kad tad, i koliko god se cilj činio daleko, sa samo malo više upornosti i vere u sebe, on je na dohvat ruke. Naredni period je jako dobar za sve finansijske transakcije, pa ako imate neku praktičnu ideju pravo je vreme da se aktivirate i plan provedete u delo. Profit neće izostati. Novac je samo jedna manifestacija univerzalne energije ( Kinezi je zovu Chi, Hindusi Prana, Egipćani Kaa itd) i treba da cirkuliše. Ako već niste u prethodna 2 dana, priuštite sebi bar neku sitnicu, uloženo će vam se vratiti višestruko.

Astrolog: Miloš Tomić