Na dan 13. novembra 2017. godine u potpunom su "zagrljaju" Venera i Jupiter u Škorpiji, ali već prethodnih dana, a posebno se juče 12. novembra osetio ovaj susret dva benefika. I pored toga što je Venera u znaku Škorpije, gde je slaba, u padu, ona je i u ovom znaku za nešto dobra i donela je mnogima nešto uvećano dobro, što se i danas oseća, njen uticaj. Kako je Mars u Vagi u sekstilu sa Merkurom u Strelcu, to je mogao biti susret sa nekim ko je veličina, ko je oličenje mudrost i dubokih saznanja, viših znanja, ili duhovnim spoznaja, jer je Merkur u Strelcu, što je moglo biti i zbunjujuće, jer je Merkur u kvadratu sa Neptunom u Ribama.

Venera u Škorpiji za one koji su otvoreni da daju i primaju ljubav, može da donese (ili je već donela od juče) neku veliku ljubav, pojačan osećaj ljubavi, ili duboku, intenzivnu ljubav, kod nekih i pomešanu sa poštovanjem, ili prihvatanjem ili uvažavanjem. Moguće je da je u vezi i neko ko je na neki način velik, ili ko ima duboka, ili tajna znanja o suštinskim životnim stvarima, ili ko često putuje.

Simbolika planeta je velika, ali susret i zagrljaj ove dve planete nekima je doneo i bukvalno zagrljaj ljubavi i dobrote, ili blagoslov, ili neko veliko obilje, ili osećanje radosti.

DA PROVERITE U KOJOJ JE KUĆI VAŠA VENERA, KLIKNITE OVDE!

Nekima će doneti danas, ako su otvoreni za dobijanje, a neki će davati više nego uobičajeno, te širiti radost i ljubav oko sebe.

Venera i Jupiter na društvenom planu utiču na skup ljudi, koji su u nekom lepom ambijentu, a donosi i više susreta, druženja, ili neke proslave, posebno što je i Mars u Vagi, koji je u sektilu sa Merkurom, te ima razmene, razgovara o temama koje su podignute na neki drugi nivo, ne prizemnih, već više obojeni duhovnošću, ili višim znanjem.

Dogovori i kupovine su mogući, kod nečeg velikog, ili skupog, jer Venera i Jupiter u Škorpiji su vezani u Škorpiji za bogatstvo. Nekima ovaj tranzit donosi i bogaćenje, ili pojačano izobilje, posebno ako vam je ova konjukcija u 2. ili 8, ili 4. kući.

Nekima će od vas doneti možda više uživanja i zadovoljstva na telesnom planu, zadovljstva kroz seksualnost, a drugima na emotivnom, ako vam je recimo podznak u Raku, ili Lavu.

Kako god bilo kod vas, jednom godišnje je Venera u konjukciji sa Jupiterom, a u Škorpiji svakih, 12 ili 13,godina, zato što će se ponoviti i sledeće godine, te treba ovaj aspekt iskoristiti na najbolji mogući način za vas, jer je retkost i može doneti dobro, koje donosi osećanje ljubavi, radosti, ili zadovoljstva, ili uspeha u nečemu!

Najbolji deo dana je u prepodnevnim satima, dok su Mesec u Devici i Sunce u Škorpiji u sekstilu.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović