Najznačajnije aspekte danas formira Mesec, koji se kreće kroz drugu i treću dekadu Vage. Dan otpočinje u konjunkciji sa Marsom, nastavlja ka kvadratu sa Plutonom, te dan završava u opoziciji sa Uranom.

Iako se tranzit Meseca kroz znak Vage obično vezuje za šarm, takt, diplomatiju i dobre međuljudske odnose, serija loših aspekata će ipak malo otežati ovaj dan.

Dan počinje burno (Mars)! Neko će vas probuditi uz glasan tresak ulaznih vrata, neko će vam preseći put u saobraćaju (budite oprezni!), celo jutro će biti praćeno pojačanom nervozom, preburnim reakcijama i padanjem u vatru zbog sitnica.

Uprkos tome, tokom čitavog dana vladaće potreba za povlačenjem u vlastitu zonu komfora, a nemogućnost istog, prouzrokovaće nagle promene raspoloženja i konflikte izazvane bez nekog posebnog razloga. Raspoloženje će se smenjivati od apatije i melanholije do neke čudne euforije, u jednom trenutku ćete imati osećaj da ste pali na najdublje dno (Pluton), a ubrzo nakon toga ćete se osećati kao na vrhu sveta (Uran).

Savet dana bi bio da ostanete u svoja četiri zida, da uživate uz neki film i da izbegavate sukobe, ali ako je to nemoguće (zbog poslovnih obaveza ili nekog drugog razloga), potrudite se da nabacite osmeh na lice i taktički manevrišite kroz današnju komunikaciju sa drugim ljudima.

Potrudite se danas da održite svoju duhovnu ravnotežu, posebno ako ste Ovan ili Vaga u horoskopu, to će vam biti od velikog značaja u narednim danima.

Astrolog Miloš Tomić

Tarot karta dana: simbolika sudbine za 15. novembar 2017. godine...