Da li ste u prethodnih dan-dva osetili neko olakšanje? Da li vam se polako vraća volja za životom?

Protekli vikend je bio astrološki buran, obeležio ga je SUPERMESEC u znaku Blizanaca (pun Mesec u perigeju-tački u kojoj je Mesec najbliži Zemlji). No, sada se sve polako, ali sigurno vraća u normalu. Ovaj vikend će primarno obeležiti Mars i Venera.

Tranzitni Mars je na kraju znaka Vage i broji sitno do ulaska u znak Škorpije, svoje sedište. Tokom putovanja kroz znak Vage, prošao je kvadrat sa Plutonom, opoziciju sa Uranom, te na kraju sekstil sa Merkurom i Saturnom. Mars je ušao u znak Vage 23. oktobra, ili bolje rečeno, razjareno utrčao rušeći sve pred sobom. Marsu nije mesto u znaku Vage, nežnost, takt i kompromis nisu njegovo područje delovanja. Mars je žestok, oštar, nagao, brz i temperamentan, i takav treba da bude. Mars je tu da ratuje, a Venera, kao vladar Vage, da miri.

Prvi aspekt (Mars kvadrat Pluton) nas je slomio, opozicija sa Uranom je probudila revolt i želju za pravdom, a sekstil sa Saturnom je na kraju stabilizovao stvari i poravnao račun. Ulazak Marsa u znak Škorpije donosi regeneraciju, obnavljanje energije i figurativno rečeno, donosi "novo gorivo za naše motore". Od sada će našu želju za promenom u određenoj oblasti života pratiti i snaga i volja da te promene zaista izvršimo.

Tranzitna Venera je odnedavno u znaku Strelca, što je za nju daleko bolje, u odnosu na prethodnu poziciju u znaku Škorpije, ali tokom ovog vikenda Venera gradi nekoliko napetih aspekata.

PageBreak

Romantična poruka stiže

Prvi od njih je seskvikvadrat (kvadrat i po) sa Uranom. Iako seskvikvadrat (aspekt od 135*) spada u red minornih aspekata, u orbisima do 1* izuzetno je značajan.

Seskvikvadrat se generalno naziva aspektom iritacije i nagrizanja, uticaji su mu slični uticajima Marsa i Neptuna.

Venera i Uran u seskvikvadratu donose sitne trzavice u emotivnim odnosima, jer potreba za slobodom (Uran) neprimetno nagriza ljubvni odnos (Venera). Mnogi će tokom ovog vikenda podsvesno strahovati od reakcije partnera na neke njihove postupke. Međutim, taj osećaj neizvesnosti je prolaznog karaktera.

Drugi, važniji aspekt Venere tokom ovog vikenda je kvadarat sa Neptunom. U narednim danima, kvadrat Neptuna i Venere će doneti turbulencije na emotivnom planu, poneko razočaranje, ali i neke nove ljubavi (u zavisnosti od natalne pozicije Venere). Ovo je romantični sms poslan sa skrivenog broja, izjava ljubavi preko lažnog profila na društvenoj mreži.

Venera u kvadratu sa Neptunom donosi i preterana uživanja. Ovo su besane noći uz filmski maraton romantičnih komedija i pakovanje sladoleda (Venera je ipak u istom znaku kao i Saturn). Ovo je zadimljena kafana, živa muzika i koja čašica više.

Na zdravstvenom planu, čuvajte se infekcija. Osetljiva su pluća i urogenitalni trakt. Neptun donosi i preterivanje kad su u pitanju nikotin, alkohol, tablete. Pazite šta konzumirate, trovanja su moguća.

Na poslovnom planu, pazite kome verujete, pazite šta potpisujete i kome poveravate novac (Merkur je još uvek retrogradan, a kvadrat Venere i Neptuna samo pojačava opštu konfuziju).

Za kraj, treba pomenuti i jedan značajan aspekt Merkura. Krajem vikenda, Merkur u retrogradnom hodu će iz znaka Strelca formirati trigon sa Uranom u znaku Ovna. I odjednom, eto davno zaboravljene ideje (Merkur je do Saturna), koja se vraća iz prošlosti u novom svetlu. Planovi koje ste zakopali u prošlosti ponovo postaju aktuelni, nemojte propustiti i drugu šansu. Iskoristite ovaj vikend za odmor (i mentalni i fizički) i pravljenje novih-starih planova.

Astrolog: Miloš Tomić