Dnevni horoskop predviđa donošenje važnih odluka i naporan rad, a ovaj znak će danas ostvariti planove za srećniju budućnost, piše Lovesensa.

Pozitivan uticaj Meseca i Jupitera na znak Škorpije čini da rođeni u ovom znaku danas naporno rade zarad viših ciljeva. Iznenada će vas trud staviti na višu poziciju, a vi ćete biti spremni za nove poslovne izazove. Od danas je već vreme da planirate poslovne poteze i kako da ostvarite uspeh u 2018. godini. Zato, drage Škorpije, budite vredne i čekajte neverovatne nagrade.

Jupiter vas podseća da ste dovoljno zreli da sami donesete odluke o ljubavnom životu, a slušanje bezbroj saveta i kritika okruženja može vas odvesti na pogrešan put. Budite spremni na greške zbogzaljubljenosti i zbunjenost u novim susretima, ali to je samo još jedna životna lekcija koja će doneti pozitivne promene u budućnosti.

Tehnika za razvoj srčane čakre: kako da osećate zahvalnost i unutrašnji mir

Svest sama po sebi predstavlja koherenciju suprotnih činilaca u jednom sistemu. Tehnologija Svesti podučava ulazak u polje Svesti i delovanje iz tog stanja. A praktikovanje vežbi koje se u njoj koriste omogućava nam da uđemo u polje Svesti i ponavljanom vežbom se navikavamo da u njemu budemo sve duže i stabilnije prisutni u različitim situacijama.

Ako imate razvijeno polje Svesti koje je stalno prisutno sa vama, svi događaji oko vas se manifestuju kao koherentni. Vaše emotivno stanje se manifestuje kao koherentno i vi ga doživljavate kao skladno, latentno udobno stanje koje je, zapravo, stanje zahvalnosti. Ako čovek ima bilo koji osećaj da nije zadovoljan, on zapravo nije u polju Svesti, već u nekom svom mentalnom stanju koje iz datog ugla percipira realnost, odnosno sebe kao neadekvatnog ili nedovoljnog.

Muzika za meditaciju: evo kako da iskoristite energiju mladog Meseca (VIDEO)...

Ako pogledamo energetsku strukturu čoveka, ključna tačka koja je zadužena za Svest nalazi se u centru svih energetskih centara i to je četvrta, ili srčana čakra (Mesec). To je tačka preko koje će se sve naše misli preneti u telo i našu svakodnevnu realnost. Ovaj jedinstveni osećaj koji nosimo u svojoj Duši, određen je stepenom lakoće ili težine izražene u našim odnosima.

Za razvoj ove svesti unutrašnje lakoće i bliskosti, primenićemo vežbe iz Tehnologije Svesti Meseca.

Tehnologija Svesti za srčanu čakru - RITAM SRCA

Tehniku za razvoj srčane čakre potrebno je praktikovati tokom svakog od 28 dana. Novi program biva instaliran ako uspemo da ga u kontinuumu jednog lunarnog ciklusa (28 dana) ubeležimo kao svoju novu naviku. Imamo tri određena koraka u ovoj vežbi.

Prvi korak: Fokusiramo pažnju na oblast srca.

Drugi korak: Udišemo i izdišemo malo dublje iz predela srca.

Treći korak: Kada se uskladi disanje iz srca, aktiviramo pozitivni osećaj.

Ovu tehniku je dosta bitno praktikovati u svakoj situaciji koju imamo kao izazovnu i koja može u nekom trenutku da nas poremeti i da osetimo kao da smo izgubili svoj lagani deo iz bilo kog razloga. U prvom koraku fokusiramo pažnju na oblast srca. Ako vam je potrebno, u početku možete da stavite ruku na srce kako bi vam taj doživljaj bio jači. Vremenom ćete moći i bez toga, samo obratite pažnju na taj deo. U drugom koraku vežbamo da dišemo iz srca.

To treba raditi malo dublje od uobičajenog disanja. Pratite taj ritam. Udahnite i izdahnite nekoliko puta, sve dok ne osetite da vam je normalno da dišete odatle, da vam je svest tu i da dišete iz tog dela i prisutni ste tu. Treći korak je veoma važan - kada se uskladi disanje iz srca, treba aktivirati pozitivan osećaj. Dakle, kada osetite da možete normalno da dišete iz srčanog centra, ono što treba da uradite je da se setite određene stvari koja vam je prijatna.

To je možda neka stvar koju ste doživeli nekada u nekom mestu gde ste bili, pa je bilo vrlo prijatno, ili možete da se setite bilo čega što vam daje osećaj da vam je prijatno i da ste u svom udobnom stanju. Dišite u tom stanju iz predela srca i istovremeno imajte to kao misao.

Kad god se desi nešto što nije prijatno i osetite da se nešto zgrči u vama, odmah treba ovo da uradite. Kad se malo uvežbate, to ćete moći da radite vrlo brzo i dok ste u aktivnosti, tako da niko i ne primeti da to radite. Samo obratite pažnju na predeo srca, udahnete, uspostavite taj ritam i prizovite tu sliku (setite se slike koju volite) i dišite sa tim. I videćete da je srčani deo potpuno drugačiji, da se cela stvar izmenjala i da ste jednostavno potpuno izašli iz stresa i da sistem može dalje normalno da funkcioniše.

Relaksirajuća samomasaža ušiju: oslobodite se stresa i tenzije u pet jednostavnih koraka...

Ovo treba da praktikujete bar jednom dnevno. Svakako onda kada imate neku izazovnu situaciju, pa čak i ako je nemate - izvedite ovu vežbu kako biste navikli da funkcionišete iz ugla bliskosti. Ova vežba će vam pomoći da ostvarite nesmetan protok energije kroz srčanu čakru i time, zapravo, ostvarite bliskost sa sobom koja će se preneti u sve vaše odnose.

Izvor: Sensa