Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tarot karta dana: simbolika sudbine za 15. januar 2018. godine

Tarot karta dana: Četvorka štapova!

  Izvor: Foto: Unsplash / Kazuend

Tarot karta dana za 15. januar 2018. godine - Četvorka štapova - ukazuje nam na važnost timskog rada, piše Lovesensa.

Često ova karta simbolizuje dva para koja su se okupila da stvore nešto trajno i vredno.

besplatna natalna karta.jpg
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Moguće je da baš danas porodično odlučite da postavite temelje nečeg novog, a tarot sudbina proriče uspeh takvom poduhvatu.

Okrenite se oko sebe danas i potražite najboljeg partnera za zajednički cilj. Ambicija i sklonost riziku takođe su osetni u energiji, ali ako ih usmerite u pionirski rad, inicijativa neće privući zavist i konkurenciju, već podršku i pohvalu.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg
Izvor: Foto: Shutterstock

Da li ste preosetljivi na zračenje: najprostiji načini zaštite od elektrosmoga

Glavobolja i bol u uhu posle korišćenja mobilnog telefona, problemi s koncentracijom i pamćenjem, nesanica, razdražljivost, letargija... samo su neke od tegoba na koje se žale osobe preosetljive na električno, magnetno i elektro-magnetno zračenje.

Procenjuje se da je takvu reakciju redovno zapaža barem 30 odsto populacije, dok 3-5 odsto ima umerene simptome preosetljivosti na elektro smog, a 1 odsto pati od ekstremnih simptoma.

Kako objašnjava dr Branislav  Vulević, naučni saradnik i rukovodilac Odeljenja za zaštitu od nejonizujućih zračenja u Javnom preduzeću "Nuklearni objekti Srbije" u Vinči, "mobilni telefoni, internet ruteri, tableti... Ubrzani razvoj tehnologije nam je olakšao život, ali i uneo strah od mogućeg štetnog delovanja - zračenja. Da li i do kakvih sve neželjenih posledica po zdravlje ljudi dovodi prekomerna upotreba pametnih telefina, „vajrles" modema i ostalih uređaja.

Bezbedna upotreba mobilnog telefona: Kako da zaštitite dete i sebe od zračenja...

Nova tehnička dostignuća često imaju i drugu stranu medalje, koja se tiče zagađenja životne sredine. Pažnju posebno privlači "nevidljivo zagađenje", odnosno nejonizujuća zračenja. Za razliku od jonizujućih, radioaktivnih zračenja koja su drastično opasnija, nejonizujuća nemaju dovoljno energije za pokretanje procesa jonizacije u živim tkivima. A da li su i koliko opasna po zdravlje, generalno posmatrano, niko stručan i dobronameran nema pravi odgovor. Istina je negde između najgorih mogućih scenarija za buduće generacije i potpunog ignorisanja bilo kakvog lošeg uticaja - objašnjava naš sagovornik, koji je ovom problemu posvetio skoro dve decenije.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj