Prvi mlad Mesec u novoj godini, u prvim satima 17. januara (u 3.17 sati), biće u znaku Jarca. To će biti prvi mlad Mesec u tom znaku otkako se u njega vratio njegov vladar Saturn. "Ovaj mlad Mesec deluje kao inicijacija. Na trenutak smo živeli sa Saturnom u Jarcu, ali ovaj mlad Mesec vezu će učiniti službenom", kaže astrolog Chani Nicholas. Zato, ističe, čime god da smo odlučili ozbiljno da se bavimo, on aminuje posvećivanje tome.

Nedeljni jyotish horoskop: evo šta nam vedska astrologija predviđa od ponedeljka do nedelje (do 22. januara 2018.)

Njegov zagrljaj s Venerom (koja vrlo brzo nakon toga menja znak ulazeći u Vodoliju) podseća nas da je sav život povezan i da bilo ko s kim smo u vezi treba da zna naše namere. "Postavite svoje i držite ih se", kaže astrolog.

Podseća kako upravo ovaj mlad Mesec otvara sezonu pomračenja, koja će se dogoditi kada zavlada pun Mesec. "Pripremite se za sledeći krug promena, nadgradnji i stres zbog remećenja planova", upozorava. "Pomračenja pokreću važna zbivanja. Ono što se događa u to doba po prirodi je suđeno, zato pazite na to što dolazi - jednako tako i na ono što odlazi."

"Mlad Mesec u Jarcu 2018. signaliizuje kako je vreme da realno sagledamo šta to gradimo u svom životu. Namere, ciljevi, projekti: svi oni mogu biti praktični i proračunati, ali imaju i odlučujuću emocionalnu srž. Naša srca i želje zapravo su spojeni s njima", kaže astrolog Kathy Biehl.

Prvi ovogodišnji mlad Mesec u konjunkciji je s Venerom, vladarkom veza, novca i kreativnosti - sve što za nas ima vrednost stavljeno je u njegovu misiju. A što su naše vrednosti i koja je to misija upravo sada prolazi značajnu evaluaciju. Mlad Mesec u Jarcu dočekujemo sa žestoko redefinisanim ciljevima, kaže Biehl, kao i sa željom i posvećenošću.

PageBreak

Sila šest nebeskih tela

"Sada počinje život kao projektni menadžment. Definisali ste projekte i spremni ste da planirate i implementirate sledeće korake. Pristup je kao u poslovnom životu, ali verovatno ćete ga prihvatiti i oni slobodnog duha." Astrolog kaže kako je "teško odoleti sili šest nebeskih tela u Jarcu (Sunca, Meseca, Venere, Merkura, Saturna i Plutona)". Naglasak je takođe na trenutnom uzemljenju i obećanjima da ćemo doći do ishoda koji želimo ako se potrudimo.

Umesto odupiranja tome, naginjemo ka marljivosti, ozbiljnosti, praktičnosti i odgovornosti "sa Saturnom koji šapuće o mudrosti i oprezu Merkuru, vladaru naših umova i toku informacija". Podsticaj da krenemo bez oklevanja daje sekstil Marsa u Škorpiji s konjunkcijom Venere i mladog Meseca, koji bi mogao "potpaliti" i ljubavne veze. Dozu neočekivanog daje kvadrat konjunkcije Venere i Meseca s Uranom u Ovnu pa u provođenju svojih planova moramo biti spremni brzo da reagujemo, prilagođavamo ih i preoblikujemo kako bi nam bili prikladniji.

Nedeljni horoskop od 14. do 21. januara 2018. godine: sedmica sudbinskih susreta

"Mlad Mesec u Jarcu donosi podsticaj postavljanju ciljeva i novim počecima koji uopšteno osećamo na početku nove godine", zaključuje Biehl. On daje i podsticaj da se krene u njihovo ostvarenje. "Vaši ciljevi i želje već su čvrsto usađeni u vaš um i srce. Napravite korak, pa zatim sledeći, i ostvarite ih."

Ovaj mlad Mesec biće i u konjunkciji sa Suncem, navodi astrolog Amanda Painter, koja ističe i energizirajući uticaj sekstila Jupitera u Škorpije i Plutona u Jarcu na sposobnost da učinimo kreativne promene, naročito u svom neposrednom okruženju.

Tu je i Sunčev sekstil s Marsom u Škorpiji s jedne te Kironom u Ribama s druge strane, koji će takođe imati uticaj na mlađak, podstičući sposobnost da unutrašnje promene, one u samosvesti, iskoristimo u bilo kojem "opipljivom" poslu koji obavljamo.

"Ponekad se promena događa iznutra prema van (kao kad idete na terapiju i počinjete da se osećate bolje pa zahvaljujući tome što se osećate bolje, više niste spremni da nosite odeću koja vam se stvarno ne sviđa ili da trpite partnera koji vas loše tretira). Ponekad se promena događa spolja prema unutra (kao kad nova frizura promeni vaš stav prema sebi ili kad vas gubitak posla natera da se upitate šta biste zaista voleli da radite)", objašnjava astrolog.

"Čvrst glas Jarca dominira ovim ciklusom mladog Meseca i duboko sam zahvalna na tome", zaključuje astrolog April Elliott Kent. "Toliko se fokusiramo na Jarčevu čvrstoću da previdimo njegovu poruku o osnaženju - da smo mi autori svojih života i pišemo svako poglavlje u realnom vremenu svojim odlukama i izborima." Svoju priču možemo napisati samo mi - sad imamo priliku to učiniti najbolje što možemo.

Izvor: Sensa klub