Dnevni horoskop ukazuje na sekstil Urana i Merkura koji donosi pozitivne promene i vrednu naplatu uloženog truda na polju karijere u prethodnom periodu, piše Lovesensa.

Iako je Dan zaljubljenih iza nas, Bikovi će danas lebdeti na oblacima i maštati o najlepšoj ljubavi. Zauzete Bikove očekuje neverovatno romantičnoiznenađenje, pa će mnogi sa partnerom planirati zajedničku budućnost, putovanje, a nekoma je suđeno da možda baš danas izgovore sudbonosno DA.

Zvezde šalju signale i smernice da izaberete pravi put, ali vas i opominju da nemate razloga toliko da brinete i budete opterećeni sa finansijama. Poslušajte savete prijatelja koji vam znače, a na poslu se danas posebno potrudite, jer sve što uložite vratiće se duplo.

Ljubavni godišnji horoskop za vodene znake Zodijaka: evo šta Raka, Škorpiju i Ribe očekuje na Dan zaljubljenih 2018. godine

RAK

Nova ljubav

Velike promene su pred vama. Pluton u sedmoj kući promeniće vaše stavove o vezi i braku. Tražićete više dubine i intenziteta u odnosu, ali ukoliko postoje neke nerešene napetosti u vašem braku vreme je da zasučete rukave. Vašom astrološkom kućom partnerstva šetaće se i Saturn, veliki učitelj zodijaka, koji upućuje na preuzimanje veće odgovornosti i podmirivanje neraščišćenih računa. Ne nađete li dovoljno motivacije da se uskladite sa vašim partnerom, vrlo je moguće da će da dođe do privremenog razdvajanja. Ali oni koji prežive ove uticaje i iskušenja koja će biti najintenzivnija u martu, aprilu i od 13. jula do 11. avgusta, koliko će delovati pomračenje Sunca u vašem znaku, postaće bliži i jači nego ikad. U vreme retrogradnog kretanja Saturna od 18. aprila do 6. septembra nemojte da dopustite strahovima i nepoverenju da vas distanciraju od voljene osobe.

Horoskop za povratak stare ljubavi: evo kako da ponovo osvojite njegovo srce

Neke zahtevne okolnosti olakšaće vam tranzit Jupitera vašom kućom ljubavi. Budiće optimizam, želju za novim iskustvima i obogatiće vaš društveni život. Ovaj tranzit može naročito da razveseli samce ovoga znaka koji bi mogli da se zaljube i sa Saturnom u Jarcu uđu u ozbiljnu vezu s osobom koja će možda biti mlađa od njih ili koju će poznavati od ranije. Otvoreni ste za primanje ljubavi, za roditeljsku ulogu, a veza koja će vam se dogoditi otkriće vam mnogo o vama.

Na Dan zaljubljenih: Ukoliko se nadate čestitki od osobe koju još niste zaboravili, bolje je da se usmerite na osobe i aktivnosti koje vas usrećuju. Iluzije znaju da budu razočaravajuće.

ŠKORPIJA

Novi početak

Jupiter će veći deo godine provesti u vašem zodijačkom prostoru, a njegovi optimistični blagoslovi mogu biti brojni, u zavisnosti od toga šta ćete vi birati i stvarati. On obično najavljuje novi početak, priliku za svež start, novu ljubav, trudnoću, pa i ulazak u brak, sve zavisi od toga u kakvoj ste trenutno situaciji i koji su vam prioriteti. Postavite sebi cilj i krenite prema njemu. Mnogi će ljudi ući u vaš život, što je dobra vest za samce, koji bi u ovoj godini mogli da upoznaju osobu koja će im pokazati koliko vrede i obogatiti im život novim iskustvima i spoznajama. Saturn i Pluton daju vam fokus, izoštravaju snagu vašeg uma, sad jasnije vidite šta imate i šta biste hteli da imate u svom životu.

PageBreak

Ljubav i mir

Neptun putuje kroz vašu kuću ljubavi i romantike, a ovaj će tranzit pridoneti buđenju romantike i zanosa. Seksualna veza sa vašim partnerom ne može više da bude glavna motivacija, javlja se potreba za dubljim povezivanjem. Veći deo godine Mars će da se kreće znakom Vodolije (16. 5. - 14. 11.), s tim da će od 26. juna do 26. avgusta da bude biti retrogradan i nakratko će da uđe u znak Jarca. Ova planeta može da vas ubaci u destruktivna stanja, da bude izvor nekih konflikata u privatnom životu, no pokazaće vam mnogo o tome za šta da se vredno borite i koliko ste spremni na kompromise, koji su sastavni deo bračnog života.

Na Dan zaljubljenih: Za vas će ovo biti dan, kao i svaki drugi. Poželećete da ga provedete u miru svog doma i sa osobom u čijem društvu se osećate opušteno.

RIBE

Godina isceljivanja

U odnosu na protekle dve godine koje su bile zahtevne i izazovne, ova će imati isceljujući efekat. Sve je manje briga i strahova, a sve više zadovoljstva i spremnosti da krenete prema napred, u nove ljubavne promene. U tome vam pomaže i Jupiter, koji vam otvara vrata prema putovanjima i udaljenim gradovima, gde pronalazite više sreće i zadovoljstva, a možda i osobu koja vam pruža upravo ono o čemu ste protekle dve godine sanjali. Ako ste razvedeni, možda vam se u idućoj godini ukaže prilika za zasnivanje drugog braka ili barem ozbiljne veze. Ključna lekcija za vas ove godine je da naučite kako da primite ljubav, odnosno da budete sa osobom koja će vam otvoriti srce i pokazati vam kako se voli.

Bez otvaranja i pokazivanja osećanja neće biti značajnijih pomaka prema napred. Imaćete takav test, pitanje je hoćete li ga prepoznati i prihvatiti. Emocionalna nedostupnost i trčanje za osobom koja vam ne može uzvratiti ljubav za vas više neće biti opcija, a to vredi i za one koji su u braku ili vezi. Ne možete više da se žrtvujete, osećate krivicu, dajete više nego što dobijate. Sad hoćete da budete voljeni, a takva osoba će ući u vaš život. Da li ćete da je pustite, odluka će biti na vama. Od 23. marta do 15. aprila, a potom opet od 26. jula do 19. avgusta retrogradni Merkur kao vladar vašeg polja partnerstva omogućuje vam reviziju onoga što je bilo i postavljanje novih ciljeva.

Na Dan zaljubljenih: Neko iz vaše prošlosti mogao bi ponovno "da pokuca" na vaša vrata. Mogli biste da se iznenadite jer ste voljeni više nego što mislite da jeste.

Izvor: