Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jyotish horoskop otkriva tajne ljubavi i partnerstva: evo kakvu nam ljubavnu sudbinu predviđa vedska astrologija

Konačni cilj partnerstva je ustvari da pronađemo božansko u partneru i da on to pronađe u nama, a evo kakve nam ljubavne odnose predviđa jyotish horoskop!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Iz natalne karte osobe možemo videti potencijale u raznim područjima života. Razumevanju ljubavi i partnerstva možemo pristupiti tako da pokušamo razumeti četiri cilja ljudskog života, a to su dharma, artha, kama i mokša. U kratkim riječima ova četiri cilja su: dharma - moral i etika (religija filozofija životne vrijednosti...), artha je ekonomski napredak, a kama su zadovoljstva i uživanje raznih tipova. Zadnji cilj je mokša ili oslobođenje od poistovećivanja sa materijalnom energijom.

Astrologija braka: Strelčevi traže mudru, a Lavovi vernu ženu

Na koji način partnerstvo možemo povezati sa ova četiri cilja života? To je pitanje koje je Dharmarađa postavio kralju Judištiru. Judištir je odgovorio da je te želje moguće ostvariti u kvalitetnom partnerstvu ili zajednici koju u današnjoj kulturi zovemo brak. Brak daje mogućnost ostvarenja ovih ciljeva - dharma, artha i kama.

besplatna natalna karta.jpg
Izvor: Profimedia/Shutterstock

U natalnojkarti se mogu videti potencijali na ova četiri područja života. Ascendent (prva kuća natalne karte) predstavlja dharmu, druga kuća arthu, treća kuća je mesto karme, a četvrta mokše. I tako ponovimo tim redom do dvanaeste kuće. Dobitćemo tri kuće za svaki od ova četiri cilja.

Klasični principi astrologije nam govore o tome kako je sedma kuća mesto koje predstavlja našu saradnju sa spoljnim svetom, to je područje po kojem možemo videti potencijale partnerstva, a najvažnije životno partnerstvo je brak ili dugoročno partnerstvo. Ovo je kuća kame ili zadovoljstva. To znači da partnerstvo predstavlja zadovoljenje životnih želja ili da kroz partnerstvo zadovoljavamo životne želje. Iz stanja sedme kuće sudimo o zadovoljstvima osobe, kako ona ispunjava svoje želje. Ali, ova kuća takođe predstavlja sledeće rođenje koje se dešava zbog želja koje duša ima i koje želi ispuniti.

Što se tiče dharme, atrhe i kame lako je shvatiti na koji način brak daje mogućnosti za zadovoljenje svih ovih želja. A što je sa četvrtim interesom duše: mokšom? Pošto ljudsko biće ostvari zadovoljstvo u spomenuta tri interesa spremno je za uzdizanje na nivo mokše. To je zapravo konačni cilj ljudskih aktivnosti, a brak pruža utočište u kojem se ljudsko biće priprema za to. Bračno partnerstvo takođe treba imati u vidu i mokšu te partneri trebaju imati želju za ostvarenjem tog područja života i sarađivati na tome. Takav brak može biti istinski ispunjujuć za svaki nivo ostvarenja u ljudskom životu.

Dvanaesta kuća natalne karte predstavlja oslobođenje (mokša). Sedma kuća predstavlja vezanost, želju za uživanjem i sledeće rođenje zbog te vezanosti i želje (kama). Ove dve stvari u natalnoj karti predstavljaju duhovno ispunjenje i materijalno zadovoljstvo. Ovo je vrlo važno jer je konačni smisao partnerstva ili braka oslobođenje od vezanosti. Znači "brak" (sedma kuća) treba biti u dobrom odnosu sa "oslobođenjem" ili mokšom (dvanaesta kuća).

Tom logikom možemo primetiti da će neki znakovi (kada su ascendenti u tim znakovima) imati bolje potencijale od ostalih jer su vladari spomenutih kuća prirodni prijatelji. Kod drugih ascendenata vladari tih kuća su prirodno neprijatelji. Dobre potencijale imaju: Bik, Rak, Lav (polovično), Devica, Škorpija i Riba.

Istim načinom možemo proveriti odnos ascendenta i sedme kuće i njihovih vladara. Ascendent je dharma, a sedma kuća je kama i na taj način gledamo omer životnih vrednosti i zadovoljenja želja. Ali, opet pogledavši prijateljstvo između vladara znakova i pripadajućih vladara sedmih kuća od istih znakova vidimo da niti u jednom slučaju te dve planete nisu obostrani prijatelji.

Znači, bilo koji znak ascendenta da uzmemo neće biti potpuno prijateljski sa svojom sedmom kućom, odnosno partnerom. Zaključak je da ne postoji idealno partnerstvo, odnosno ovaj svet nije lišen barem minimalnih problema u partnerstvu, braku i odnosu uopšteno. To konačno može značiti da istovremeno u potpunosti zadovoljiti dharmu i kamu izgleda poput nemoguće misije.

Takođe, u đotišastrologiji postoji koncept maraka planeta i kuća. Maraka doslovce znači "ubica", a to su u natalnoj karti druga i sedma kuća. To su mesta koja predstavljaju opasnosti, rizike i nezgode. Kuća koja predstavlja potencijale partnerstva i braka (sedma kuća) je istovremeno i kuća koja predstavlja opasnosti i probleme u životu. Vladari tih kuća i planete koje su u tim kućama predstavljaju potencijal opasnosti u životu. Sve to znači da ako partnerstvo u životu ne funkcioniše onda možemo imati mnogo problema i poteškoća.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj