U petak, 23. februara, odmah nakon ponoći, Mesec ulazi u Blizance te je u kvadratu sa Suncem u Ribama. Naglašena je spiritualna komunikacija, pogotovo s obzirom na to da je Merkur takođe u Ribama, povezan s Neptunom - planetom snova i mašte - u istom znaku (u kojem je vladar), naglašavajući intuiciju i emocionalnost, kaže astrolog Gregory Scott. Ipak, u petak nije naodmet oprez jer je moguće pogrešno razumevanje informacija u komunikaciji, zato nastojte da se izražavate jasno i nedvosmisleno i imajte strpljenja da razjasnite eventualne nejasnoće.

Horoskop za čaroban ples u mraku: šta vašem znaku donosi pomračenje Sunca i mlad Mesec u Vodoliji

Mesec, i dalje u Blizancima, u subotu će biti u opoziciji s Marsom u Strelcu. Dok Mesec donosi sklonost lokalnoj komunikaciji i otkrivanju stvari "ovde i sada", opozicija s Marsom u Strelcu podstiče vas da krenete dalje. Mesec će biti i u kvadratu s Kironom u Ribama, zato će biti emocionalno vrlo snažan, kao i vaše misli i ono što vam ulazi u podsvest.

Tu je i sekstil Meseca s Uranom u Ovnu, koji - baš poput Marsa u Strelcu - daje snažan poriv da odmah krenemo za onim što želimo. S jedne je strane emocionalna bol - svesni ste stvari koje su vas povredile u prošlosti, stvari koje su teške - pa je moguć i napad samosažaljenja, želja za begom od stvarnosti, za potiskivanjem osećanja, sklonost darivanju kako biste se trenutno osećali bolje...

Umesto da se prepustite tome, suočite se sa svojim osećanjima i razmislite o razlogu zbog kojih su se pojavili pa stvorite dugoročan plan za njegovo rešavanje. Cele nedelje vlada konfliktna energija, ali ključno je da budete usredsređeni na ono što želite te da razumete ono što je dobro za vas i u skladu s tim učinite promene u svom životu, savetuje britanski astrolog. Ove nedelje je važno da se posvetite svojim potrebama i željama, naročito ako ste inače vrlo skloni kompromisima.

U nedelju Mesec prelazi u svoj znak - Raka, donoseći usredsređenost na dom i porodicu. Venera je i dalje u Ribama, noseći poruku kako ljubav pobeđuje sve. U kvadratu je s Marsom u Strelcu, što donosi konflikt između ženske i muške energije: dok ovakav Mars želi samo da ide napred ignorišući trenutnu situaciju, Venera želi da bude na mestu i da se brine o domu i deci, tetošiti se, meditira i neguje duhovnost.

DETALJAN KINESKI HOROSKOP ZA SVAKI ZNAK: godišnja astro prognoza za godinu zemljanog Psa (2018)

Mesec u Raku, pak, u odnosu je s Merkurom i Suncem u Ribama pa je energija Vode naglašena. "Sve je puno osećanja", kaže G. Scott. U nedelju su pred nama dve mogućnosti: ili će nam sva ta "vodena" energija doneti probleme u komunikaciji i nerazumevanje sa drugima, ili se možemo okrenuti sebi i dati sebi vremena da razmotrimo svoj unutrašnji svet, svoje želje i nade koje želimo da ostvarimo.

"U nedelju vam neće biti jasno koji smer izabrati: usmeriti se "prema spolja" i pobrine se za druge ljude ili se usresredi na sebe", kaže astrolog, ističući kako zbog toga nedelja nije dobar dan ni za kakvo deklarisanje ili velike odluke. "Sednite, umirite se, nastojte da vam je dan miran i opuštajući, pa pustite da potrebno znanje dođe k vama umesto da ga isforsirate iz sebe ili jurite za njim.

U nedelju odgovori neće dolaziti lako", kaže G. Scott. Takođe, možda ćete imati i neverovatno konfliktna osećanja o različitim područjima svog života - zato je to dan kada jednostavno treba da čekate i za to se vreme posvetiti ljubavi i osećanjima, brizi o sebi i drugima.

Izvor: Sensa klub