Venera i Merkur, planete ljubavi i komunikacija, svake godine prelaze preko prvog zodijačkog znaka, a ove godine to će biti čak istog dana, 6. marta. Ipak, to ne znači da svake godine obrazuju iste aspekte sa tranzitnim planetama od kojih, u stvari, zavise i različite okolnosti i situacije u kojima ćemo se naći, kao i naše reakcije na različite događaje.

Horoskop za negovanje duše i povratak sreće: šta nam donosi Mesec u ličnom horoskopu

Pošto je uticaj Venere naglašen u Biku, Vagi i Ribama, a Merkura u Blizancima, Devici i Škorpiji, prelazak ovih planeta preko vatrenog Ovna, najviše će osetiti upravo predstavnici tih znakova. Obe planete, Merkur i Venera, ove nedelje, vrlo su blizu jedna druge, tako da obrazuju konjunkciju u Ovnu, ali i kvadrat (neharmoničan aspekt) sa Saturnom (planetom koja sve usporava i koči) u Jarcu (znaku ambicije i društvenog položaja).

Venera će brzo "preleteti" preko Ovna, znaka u kojem ne utiče povoljno na ljubav i finansije, tako da će već 31. marta ući u Bika, znak u kojem se ova planeta oseća kao kod svoje kuće. Inače, do 20. marta, Venera obrazuje kvadrat sa Saturnom, što će najviše osetiti Vage i Jarčevi, ali i Bikovi i Vodolije, kako na ljubavnom, tako i na finansijskom planu (Venera je i planeta novca), zbog čega može doći do zahlađenja u emotivnim odnosima, a na poslovnom planu do prolongiranja nekih poslova i dogovora.

Neharmonični aspekti u kardinalnim znacima, poput kvadrata između Merkura u Ovnu i Saturna koji je pre dva i po meseca, posle gotovo 30 godina, ponovo ušao u znak Jarcu, mogu da dovedu do različitih problema sa bubrezima, želucem i kožom. Posebno su bubrezi "na udaru", jer su ovi organi simbolizovani Venerom koja je u kvadratu, neharmoničnom aspektu, sa tranzitnim Saturnom (simbol kamena) i to u Ovnu, znaku u kome je ova planeta u tzv. padu, kada dolaze do izražaja njena loša svojstva.
S druge strane, Merkur će ove godine prelaziti preko Ovna nešto duže nego obično (a to je uglavnom oko tri nedelje), od 6. marta do 13. maja.

U tom periodu, naročito u vreme retrogradnog hodaMerkura, kada se ova planeta prividno kreće unazad, od 23. marta do 15. aprila, trebalo bi izbegavati sklapanje novih poslova, potpisivanje ugovora, odlazak na put, u svakom slučaju, trebalo bi biti oprezniji i pažljiviji kada se radi o aktivnostima i delatnostima koje su simbolizovane Merkurom (dokumentacija, informacije, trgovina, saobraćaj, sredstva komuniciranja, mobilni telefoni, internet, društvene mreže i sl.)

PageBreak

Natalna Venera u Ovnu

Kvadrat između Merkura i Saturna, do 18. marta i od 28. marta do 3. maja, otežava i usporava komunikaciju između kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) na poslovnom planu, na šta u suštini najviše utiču Jarčevi jer njima upravlja tvrdokorni, kruti, rigidni Saturn.

Predstavnici desetog zodijačkog znaka poznati su po svojoj tvrdoglavosti, upornosti, čak zadrtosti, dok su naizgled miroljubive, ali hladnokrvne Vage prilično ojačane zbog podrške koju im pruža upravo planeta koja vlada Jarčevima i Vodolijama, Saturn, (simbol starijih i osoba na položaju). Kada su dogovori u pitanju, ovo se posebno odnosi na kontakte sa strancima iz zemalja nemačkog govornog područja koje su, inače, simbolizovane znakom Ovna.

Ukoliko imate natalnu Veneru u Ovnu, spontani ste, otvoreni, vedri, privlačni i optimistički nastrojeni. Ako ste muškarac, rođeni ste osvajač, pa brzo i lako pronalazite put do ženskih srca, mada to najčešće uopšte nije slučaj, jer vi u najvećem broju slučajeva uopšte ne razumete partnerkina osećanja, čak umete da budete vulgarni i nepristojni. Ipak, žene vam i to praštaju i lako "padaju" na vaš pomalo sirovi šarm. Ukoliko ste predstavnica lepšeg pola sa ovakvom pozicijom Venere, avanturistkinja ste u duši, strastveni ste, ljubomorni i tvrdoglavi, lako ulećete u ljubavne avanture sa zauzetim muškarcima, a često rano i u brak. Vaš stil oblačenja je takav da često i nesvesno privlačite muškarce koji smatraju da će vas lako i bez posebnog truda osvojiti, pa iznenada ulećete u veze iz kojih isto tako brzo izlazite, jer ne posedujete dubinu emocija koja bi u njima mogla da vas zadrži duže vreme.

Anđeoske poruke za vodene horoskopske znakove: evo šta anđeli poručuju Škorpiji, Ribi i Raku za 2018. godinu (GODIŠNJI HOROSKOP)

Merkur u Ovnu

Ukoliko u ličnom horoskopu imate ovakvu poziciju Merkura, impulsivni ste, subjektivni, a u zavisnosti od aspekata koje Merkur obrazuje, umete da budete i zajedljivi. Takođe, čest je slučaj da se jedan od roditelja, uglavnom otac, bavi zanimanjem koje ima veze sa vojskom i sl.

Vaša pažnja prvenstveno je usmerena ka spoljašnjem svetu, sve brzo shvatate i opažate, odličan ste radnik, imate dara za tehniku i učenje stranih jezika. Uživate u žestokim polemikama, umete lako i brzo da improvizujete, ako određena situacija ili prilika to zahteva od vas.

Posedujete talenat za glumu, odličan ste komičar i imitator. Ova planeta u prvom zodijačkom znaku takođe simbolizuje uho i sluh, zbog čega njegovi aspekti sa drugim planetama u ličnom horoskopu mogu da daju i sjajne muzičare i dirigente.

Izvor: Novosti