Tarot karta dana za 8. mart 2018. godine - Đavo - ukazuje na jake nagone i nedostatak mudrosti. Ovo je karta koja podstiče da vidimo samo svoje želje i ne razmišljamo o posledicama. Ukoliko vam u ovom periodu ne krene sve na dobro ne krivite okolnosti, već sami sebe oslobodute iz okova loših navika i lenjosti.

Rešenje koje cam ova karta nudi je PROMENA! Ako ste nezadovoljni na poslu, potražite bolji ili počnite da planirate vlastiti biznis. Ukoliko u ljubavi više ne cvetaju ruže, razgovarajte sa partnerom i potražite greške i kod sebe. Važno je da se oslobodite, da razmislite kojim putem treba da krenete i hrabro rešite svaki izazov koji vam život donese.

Izvor: Lovesensa

Japanski horoskop kigaku predviđa talase sudbine: evo koji su srećni dani u martu 2018. godine

Istorijat japanskog kalendara je očaravajući. Od 800. godine, u Japanu se koristi sedmodnevna sedmica, koja korespondira istim nazivima dana kao i svuda širom Evrope (Monday, Tuesday). Ovo je sistem koji se koristi i u astrološkim proračunima sve do 1876. godine, ubrzo nakon što je Japan zvanično usvojio zapadni kalendar.

Mesec rođenja otkriva dosta o vašem idealnom partneru: proverite kako da prepoznate svoju srodnu dušu

Ovih sedam naziva dana su jednostavno preuzeti i dodato im je pet osnovnih elemenata Taoizma: Vatra, Voda, Drvo, Metal i Zemlja. Iako je ovaj sistem korišćen tokom niza od čak 1200 godina, pa sve do XIX veka, u Japanu su paralelno pratili i šestodnevni sistem dana, koji je imao daleko snažniji upliv na dnevne aktivnosti od svima poznatog, sedmodnevnog sistema.

Tako je i došlo do ideje da se vrati stari sistem (šestodnevni) i ukine ponedeljak. Ovaj sistem od šest dana, poznatiji pod nazivom Rokuyo, zasnovan je na istočnom verovanju o dobrim i lošim danima. Iako Rokuyo danas više nije deo oficijalnog kalendara, zahvaljujući vezi sa Lunarnim ciklusima je zadržao svoj neverovatno snažan uticaj u kulturi Japana. Tako i danas, na svakom kalendaru koji biste kupili u Japanu, pored imena zapadnih dana stoje i obeležja Rokuyo ciklusa.

Horoskop za negovanje duše i povratak sreće: šta nam donosi Mesec u ličnom horoskopu

大安 TAIAN TA ~ Dan Velikog Smirenja - 4, 10, 16, 20. i 26. mart

Dan Prve Sreće je najsrećniji dan, prioritetan pri izboru. Odličan je za početak posla, za put, selidbu, gradnju kuće, otvaranje radnje, jer je dan uspeha i prosperiteta. Sve što preduzimate ima izgleda da osigura uspeh i solidan razvoj. Japanski astrolozi savetuju da se brak započinje na ovaj dan, tada se održavaju proslave, venčanja, važne ceremonije.

先勝 SENSHO tj SAKIGASHI SE ~ Dan Rane Pobede - 6, 12, 22. i 28. mart

Sve što danas planirate da obavite započnite rano, još od jutra, kako biste osigurali uspeh. Tokom podnevnih časova su šanse za pozitivna rešenja problema sve slabije. Povoljan je dan za putovanja i razvoj saradnje.

Izvor: Spicum astro community