Dnevni horoskop - konjukcija Venere i Meseca donosi zbunjenost, teškoće u donošenju odluka i uzburkana osećanja, ali jedan znak će uživati u nežnoj ljubavi i toploj sreći, piše Lovesensa.

Dragi Jarčevi, danas ćete blistati i uživati u najlepšim romantičnim trenucima sa partnerom. Iako ste već godinama zajedno, danas se budi strast koju ste osećali na početku ljubavi. Usamljene Jarčeve očekuju slatke reči i pažnja stare simpatije, ali ne dozvolite da vas samo povedu osećanja, jer postoji rizik od razočaranja. Usporite, a ljubav i vreme će pokazati svoje!

Na poslu ćete danas imati sreće i uspeha ako budete radili u timu. Vaš entutijazam i optimizam pokreću ljude, a koliko energije utrošite na ostvarenje poslovnog zadatka toliku nagradu možete da očekujete. Budite oprezni pri trošenju novca.

Izvor: Lovesensa

Horoskop za vikend: evo koga će mlad Mesec u znaku Riba odvesti u svet najlepših snova i mašte

Vikend horoskop otkriva kakav će biti kraj ovog teške, komplikovane nedelje sa brojnim izazovima, pročitajte šta na savetuje astrolog Gregori Skot.

Nedeljni horoskop za vaš podznak: evo šta nas očekuje do 23. marta 2018. godine

"Postoji zaista mnogo prostora da rastete kao osoba i da svoju vezu počnete da razumete mnogo bolje, ali ovo nije laka nedelja", ističe. U petak, 16. marta Mesec i Neptun u Ribama biće u konjunkciji. "Neptun je vodena planeta, vlada Ribama, zato je u tom znaku vrlo srećan", objašnjava astrolog. Zbog naglašenog elementa vode emocije će biti duboke.

Mesec i Neptun u sekstilu su sa Plutonom u Jarcu, planetom transformacije i promene, pa će to doneti snažne emocije i njihove velike oscilacije. Njihov trigon s Jupiterom u Škorpiji ipak govori da sreća dolazi posredovanjem emocija. U petak ćete biti uronjeni u more emocija, koje će vas udariti poput talasa, oko vas će se događati toliko toga vezanog uz osećaje da taj dan prioritet trebate da date sebi i pokušate da dokučiti šta to osećate.

Toliko emocionalne energije mnogi neće moći da podnesu pa će se pokušati "da se isključe", na primer alkoholom, kako bi izbegli suočavanje sa njom. A zapravo u takvoj situaciji treba ostati "prisutan" i steći vredne uvide u svoj emocionalni život, koji će u budućnosti biti blagoslov za vaš celokupni život. "Ostanite u sadašnjem trenutku, ostanite sa svojim osećajima, osećajte", savetuje astrolog. U petak se pripremite za mnogo osećaja i za njihovo izmenjivanje. Zato pokušajte da se u petak uveče opustite jer će vas emocionalna plima zaista iscediti i umoriti.

Subotu će, osim Dana svetog Patrika, obeležiti i Mladi Mesec u Ribama, približavanje koje je i intenziviralo emocije prethodnoga dana. Mesec u drugom delu dana prelazi u Ovna, prelazeći tako put od pasivnog i emocionalnog do energičnog i usmerenog na budućnost i kretanje napred. Mars ulazi u Jarca, donoseći usmeravanje na posao i praktične stvari.

Emocionalno izrazito složena subota

Subota je, ističe britanski astrolog, ekstremno složen dan kad je reč o emocionalnom životu. S jedne strane postoji velika nada da ćete nešto postići krenete li u akciju, ali sa druge strane možete upasti u zamku samosažaljenja ako ne uspete da ostvarite svoje želje.

Upravo zato što su emocije tako snažne i naglašene, bićete skloni velikim očekivanjima, skloni da maštate i sanjarite o svemu onome što bi moglo da bude, pa i zaleteti se sa procenom da je neko vaša srodna duša i ljubav vašeg života. Pazite da ne pokušate "da otupite" svoje emocije, posebno ne različitim štetnim sredstvima (a na Dan svetog Patrika biće veliko iskušenje da ih "utopite" u alkoholu), ali i da ne gradite kule u oblacima.

Zbog čega se ovo događa?

"Ravnoteža je ključ, a način da postignete emocionalnu ravnotežu jeste meditacijom i drugim oblicima duhovne prakse, povezivanjem sa svojim duhovnim vodičima i anđelima. Ne pitajte samo 'Šta ja osećam', nego i 'Šta mi osećamo', 'Zbog čega se sve ovo događa'. Mlad Mesec je početak nečega, stoga manifestujte ono što želite u svom životu – znak Riba krasan je za manifestovanje", savetuje Skot.

Zbog naglaska na energiji vode, petak i subota odlični su za sve koji se bave bilo kojim oblikom isceljivanja jer imaju sposobnost da je kanalizuju tako da pomaže i služi drugima. Oni koji nemaju isceliteljske sposobnosti, mogu zapisati šta žele u budućnosti – i zatim te želje otpustiti i dopustiti da se one ostvare sa vremenom, a ne očekivati da se to dogodi odmah.

Proverite da li je vaš horoskopski znak optimista: horoskop otkriva kako da gledate svet sa vedrije strane

Zapišite šta to želite – na primer, vezano uz posao iz snova (npr. "posao iz snova je izazovan, dobro plaćen, sa prilikama za putovanje, sjajnim kolegama, mogućnošću napredovanja), a na dno liste dodajte nešto u stilu "posao koji uopšte ne mogu da zamislim, posao koji je izvan mojih najsmelijih snova ili šta god da svemir želi za mene". Ista je stvar i s manifestovanjem veze iz snova: zapišite šta želite – Mlad Mesec u Ribama pomoći će vam da u to unesete intenzivne emocije – ali i tu ne očekujte da će se željena veza manifestovati preko noći.

Ravnoteža između želja i nadanja

U nedelju će Mesec u Ovnu biti u konjunkciji sa Venerom, Kironom i Merkurom. Energija se menja i naglasak sa emocija prelazi na delovanje i usmerenost na budućnost. "Zbog toga je dobro da zapišete manifestaciju u subotu jer ćete biti zaglavljeni u emocijama, izrazito pasivni, dok ćete u nedelju postati vrlo aktivni pa možete da budete vođeni u akciju da počnete da manifestujete ono što želite", savetuje G. Scott.

Mesec je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu: delovanjem ste sad u mogućnosti da stvorite i izgradite nešto solidno u stvarnom svetu. U nedelju biste mogli da budete i u misiji svog emocionalnog isceljenja. Zbog naglaska na znaku Ovna mogli biste da budete i potpuno usmereni na sebe, na ono što osećate i ono što želite – najbolji način da izbegnete da preterate u tome jeste da pomognete drugim ljudima, da nađete ravnotežu između svojih želja i nadanja a i služenja i pomaganja drugima, da nađete ravnotežu između sebe i ljudi koji vas okružuju.

Upravo u nedelju imate priliku uspostaviti takvu ravnotežu, poduzeti akciju da ostvarite svoje želje i nade a da pritom ne budete previše sebični i egocentrični.

Izvor: Sensa.hr