Dnevni horoskop - pun Mesec - ukazuje na uznemirenost i nervozu, pa čak i pojačan rizik od nezgoda, piše Lovesensa.

Ipak, pun Mesec donosi i punu dozu energije za osobe rođene u znaku Blizanaca, koji će umeti i da je na pravi način iskoriste.

Uživajte u životu, danas je sve po vašoj meri. Zaljubljeni Blizanci osećaju se kao u prvim danima poznanstva, uz dodatnu bliskost i snagu uzajamne privrženosti.

Ako ste sami, danas će vam baš Mesečeva svetlost obasjati put ka onom specijalnom susretu koji ste toliko čekali. Vi ne treba ništa posebno da uradite, sve će doći samo.

Izvor: Lovesensa

Horoskop za vikend: šta će nam doneti pun Mesec u Vagi i Venera u Biku

U petak, 30. marta 2018. godine, u poslepodnevnim satima Mesec ulazi u znak Vage i ovaj dan je vrlo pozitivan, pa će tako biti i na njegovom kraju.  "Mesec u Vagi voli da se poveže sa drugim ljudima", kaže astrolog Gregori Skot objašnjavajući kako je znak Vage u stanju da nadvlada barijere koje ljude drže međusobno odvojene.

Venera pak ulazi u Bika – jedan od znakova kojima vlada – gde je usmerena na lepotu i ljubav na telesni i praktičan način, stvaranje lepih stvari, senzualnost, telesno povezivanje sa drugim ljudima i izražavanje svoje ljubavi. "Petak je poput praznika ljubavi", ističe astrolog.

Mesec je u znaku kojim vlada Venera, a sama Venera je u znaku kojemu je vladarka. "Ljubav je u vazduhu, ljubav sve pobeđuje i ljubav je najvažnija stvar", kaže Skot i savetuje da dan ispunimo čineći stvari koje volimo, povezujući se s ljudima koje volimo i govoreći tim ljudima da nam je stalo do njih. Izražavanje i deljenje svojih osećaja sada nam donosi sreću. Usklađujući se sa energijom ljubavi, u svoj život privlačimo više ljubavi.

Pun Mesec u Vagi

U subotu, 31. marta u Vagi je pun Mesec. On je u kvadratu sa Marsom i Saturnom u Jarcu. To naglašava poriv da veze postanu ozbiljne, sigurnije, dugotrajne, da se njima posvetimo. Mesec je u opoziciji sa Suncem i Merkurom u Ovnu.

PageBreak

Šta nam donose Sunce i Merkur u Ovnu

"Nećete biti toliko zainteresovani za svoje želje, bićete zainteresovani da radite nešto povezani sa drugim ljudima, posebno sa onima koje volite." U subotu ćete, osim ljubavi, poželeti i nešto zabave. Neće vam biti po volji donošenje odluka, selidba, promene na poslu, rasprave, sukobi – sve ozbiljne stvari. Želite  samo da se družite i zabavite.

U nedelju 1. aprila, Mesec ulazi u Škorpiju, znak kojim vlada Pluton, planeta transformacija, što je tako prikladno uz simbol ponovnog rođenja. Škorpija je znak isceljenja i transformacije kako bi stvari postale bolje, suočavanja s mračnim stvarima u životu i njihovim transformisanjem u svetlost i nešto pozitivno. Mesec u Škorpiji u opoziciji je s Venerom u Biku – to je konflikt između onoga što volite i što treba isceliti.

Sunce i Merkur u Ovnu su u konjunkciji donoseći usredsređenost na sebe, ono što volimo i što želimo da transformišemo, na razlikovanje onoga što funkcioniše i ne funkcioniše, usredsređenost na ponovno rađanje i uzdizanje iz pepela, poput Feniksa.

Uskladite se sa energijom transformacije

Iskoristite vikend da se uskladite sa energijom transformacije, koja će vam omogućiti da otpustite svoje negativne aspekte, savetuje Skot. Nemojte da se skrivate iza fasade, nego se suočite sa svojim negativnostima i iskoristite energiju transformacije što danas struji svemirom kako biste ih otpustili i dopustite sebi da budete ono što želite. Uz to, praktikujte i dopuštanje drugim ljudima da čine ono što žele umesto da im namećete svoju kontrolu.

"Iskoristite ovaj vikend za sopstveno ponovno rođenje i lično prolećno čišćenje da otpustite stvari koje vam više ne služe, karakterne crte koje prepoznajte u sebi a koje vam ne pomažu niti vas približavaju drugim ljudima – otpustite to i napravite mesta za pozitivnije osobine", preporuka je ovog astrologa.

Izvor: Sensa.hr