Tranzitni Merkur od 15. aprila kreće u svoj direktni hod (sa 5 stepeni). Krenuo je retrogradno sa 15 stepeni, i tek početkom maja naći će se ponovo u istoj poziciji. Tako da ćemo tek početkom maja zaista imati osećaj da se sve vraća na "staro". Svakako, olakšanje dolazi sa 15. aprilom i to ne treba prevideti. Uzbudljiva nedelja je pred nama. Očekuje nas mlad Mesec u Ovnu (na oko 26 stepeni), 16. aprila. Tada je najbolje započeti rad na nekom novom projektu. Tranzitni Saturn u Jarcu 17. aprila kreće retrogradno sa 9 stepeni. Stari duhovi ne puštaju nas da budemo prosečni. A samo će oni koji se bore za svaki naredni korak uspeti.

Horoskop za čudesan trag koji ostavlja retrogradni Merkur: evo kakva nas sudbina očekuje do 3. maja 2018. godine

Podznak Ovan

Vi ste ove nedelje "na udaru". Od vaše spremnosti da prihvatite borbu sa vetrenjačama i od vaše vere u sopstveni potencijal, zavisiće koliki uspeh ćete doživeti. Vi zaista možete mnogo. Ne uklapajte se u prosečnost, ona vas guši. Neko će uraditi onu tetovažu koju već dugo želi, dok će neko drastično promeniti svoj stil. Svakako žudite za promenama. Mogući su neki problemi vezani za novac koji očekujete. A poslovne obaveze se polako gomilaju. Vreme je da se pokrenete.

Podznak Bik

Bićete tajanstveni u narednim danima. Malo ćete pričati, dosta toga ćete i dalje držati u tajnosti i drugi će teško moći da vam se približe. Odgovara vam takvo stanje. Jer dosta je toga što želite sami da spoznate, pre nego što o tome sa nekim popričate. Studenti će se posvetiti ispitima. Mogući su nesporazumi sa voljenom osobom, oko nekih planova koji još uvek nisu u potpunosti izvesni.

Podznak Blizanci

Naredne dane posvetićete prijateljima. Slavićete neke uspehe, i planirati neka zajednička putovanja. Posvetićete se proučavanju tema koje vas već neko vreme fasciniraju. Ukoliko niste rešili neke sukobe, oni ponovo mogu "oživeti" u narednim danima. Bežite od takvih situacija, jer ne volite da budete u središtu bura, međutim neke stvari ne možete izbeći. Na poslu ćete imati više obaveza nego inače.

Podznak Rak

Ovo je idealno vreme za posao. Za vaš lični razvoj. Za sve one stvari koje ste oduvek želeli da uradite. Sledite svoj unutrašnji osećaj, sledite i ježenje kože kada pomislite na brojne mogućnosti koje vam se pružaju, i krenite. Ništa nije nemoguće za vas. Ukoliko ste još uvek emotivno vezani za nekoga iz prošlosti, u narednim danima možete imati susret sa tom osobom. Budite iskreni prema sebi i ne budite stare duhove, ukoliko niste spremni da se suočite sa njima.

Podznak Lav

Studenti, ovo je vaše vreme. Vama svakako proleće najviše pogoduje za učenje i uspehe. U vreme kada bi svi da što više budu napolju, vi se vredno predajete svojim obavezama, i ne smatrajući ih obavezama. Uživate u tome da nižete uspehe i da postižete ranije zacrtane ciljeve. Takođe, ovo je dobar period i za putovanja. Posvetićete se i nekim odloženim poslovnim obavezama. Pronađite malo vremena i za svoju porodicu.

Podznak Devica

Vi ste u strahu, prate vas košmari, ali i nesanica, i kao da slutite da nešto nije "na svom mestu". Često ćete razgovarati o stvarima koje vam bude nemir. Međutim, ukoliko nešto ne želite da otkrijete, budite pažljivi u narednim danima. Ukoliko sa voljenom osobom niste raspravili neki sukob, moguće je da vam ponovo zasmeta slična situacija. Proveravajte redovno poruke, ukoliko čekate važne vesti, jer one mogu stići ranije od očekivanog.

Podznak Vaga

Vreme je za ljubav. Ukoliko niste upoznali nikoga ko je uzburkao vašu krv, to se može desiti u narednim danima.

PageBreak

Ljubavni leptirići i želja za uspehom

Svakako, vi žudite za nekom promenom, za osećajem da se budi vaša bit, i za istinskom srećom spoznaje ljubavi. Ukoliko ste sa nekim u sukobu, možete saznati za priče koje ta osoba " širi" o vama, i neće vam biti svejedno. Međutim, izostanak reakcije je najbolji odgovor. Porodična situacija će eskalirati, ukoliko niste o tim temama već pričali.

Podznak Škorpija

Vreme je za posao. Za sve one obaveze koje vam stvaraju nemir, a njihovim odlaganjem niste učinili da nestanu. Vreme je i za potpunu posvećenost onome na čemu trenutno radite, kako biste ostvarili uspeh. Nećete dozvoliti da vam nešto promeni planove, da nepredviđene okolnosti preusmere vaše ciljeve. Spremni ste da naporno radite, kako biste kasnije mogli da se odmorite. Slobodni bi mogli imati zanimljiv susret.

Podznak Strelac

Vi ćete u narednim danima želeti da odmarate, uživate i slavite sve prethodne uspehe. Često ćete se susretati sa dragim ljudima, izlaziti i obilaziti neka zanimljiva mesta. Bićete primetni drugim ljudima, i pričaće se o vama. Očekuju vas neki nepredviđeni troškovi. Međutim, ubrzo će se novčana situacija ponovo stabilizovati. Ukoliko nešto krijete, budite pažljivi, kako se vaše tajne ne bi otkrile.

Podznak Jarac

Najveće promene očekuju vas u krugu porodice. Slavićete neke uspehe. Čućete i neke lepe vesti. Dosta ćete vremena provesti okruženi voljenim osobama. Možete očekivati i neka iznenađenja. Vi već izvesno vreme prolazite kroz procese transformacije, i vaša okolina prepoznaje povoljne promene. Prijatelji će vas češće zvati i rado ćete prihvatati njihove predloge.

Mesečni horoskop strasti i romansi: ljubavni horoskop za april 2018. godine

Podznak Vodolija

Očekuju vas kraća putovanja. Najčešće će biti poslovne prirode, ili ćete nekog poslovnog saradnika sresti na putovanju. Iznenadiće vas neke vesti koje ćete čuti. Ukoliko su vas u prethodnom periodu mučile neke dileme, one će i dalje biti aktuelne. Prija vam tišina, i neće želeti da drugi primete da vas nešto muči. Poslovne obaveze će vam "uzimati" više vremena nego inače, pa vam neko iz porodice može zameriti kako vas ne viđa često.

Podznak Ribe

Usmereni ste najviše na neke vaše lične vrednosti, koje ne pronalazite u drugim ljudima. Teško vam je da shvatite da nismo svi isti i da to ne znači da su promene potrebne svima. Svako od nas oseti potrebu za promenom. Niko drugi na to ne može da utiče. Mogući su sukobi sa nekim prijateljem. Razmislite da li je svađa najispravnije rešenje. Neke stvari su prećutane i to stvara nesporazume. Ukoliko budete išli na neki put, možete naići na neke prepreke na putu, gužve ili zastoje.

Izvor: Astro portal