U periodu od kasnih podnevnih časova 21. aprila do oko 28. aprila 2018. godine, biće izražen uticaj napetog kvadrata između Merkura koji je u stacionarno direktivnom hodu i Saturna koji se nalazi u stacionarno-retrogradnom hodu.

Nedeljni horoskop za period od 22. do 29. aprila 2018. godine: šta nam donose aspekti retroradnog Saturna i Plutona

Vrlo interesantno. Merkur izlazi iz retrogradnog hoda, a Saturn ulazi u retrogradni hod. Zanimljivo je da su obe planete melanholične prirode. I ovakvu konstelaciju u kojoj učestvuju, vrlo slikovito mogli bismo objasniti na sledeći način: Merkur je sakupljač informacija, a Saturn je taj koji ih obrađuje i formira određeni stav.

Na ličnom planu manifestovaće se tako da će se mnogi osećati kao da su izgubljeni u prostoru i vremenu. Nedostatak snage, volje, opterećenost, pesimizam, samo su neke od manifestacija. Još kako su obe planete u kardinalnim znacima koje krasi izražena pokretljivost, razlog takvim vašim stanjima izražava se u tome da biste preduzeli nešto novo, a ne znate tačno šta.

I ne preduzimajte ništa, do oko 28. aprila. Možda ste sigurni u ono što želite, ali verujte da niste. Muči vas strepnja ili strah, da li sada učiniti novi, veći korak. To je to. Niste dovoljno sigurni u sebe, a šta treba da očekujete, ako niste dovoljno sigurni u sebe? Polovično rešenje, u najboljem slučaju. Jer, ne znate tačno što želite. E, pa bez obzira koliko imali osrednje ili nisko mišljenje o sebi, eto vam prilike da ga popravite. A, popravićete ga, samo ako za novi poduhvat sačekate period od 28. aprila pa na dalje, kada maksimalno budete sigurni u ono što želite.

Mogu se javiti brojni izazovi, ali vi ste kreatori svog života, pa na sve možete uticati. Savet je - pratite i osluškujte svoje želje, zapisujte ih, pa kad dođe period od 28. aprila krenite u akciju. Videćete, koliko će sve ići rasterećenije, jednostavnije, i iznad svega s velikom emotivnom ispunjenošću.

Nepovoljno je ovo vreme za regulisanje svih papiroloških pitanja. Tu se naoružajte strpljenjem. Zatim, Merkur predstavlja trgovinu, pa nikako nije povoljno za uvođenje nove robe, kao i usluga. Promet te robe ili pak usluga, ići će oslabljeno. Savet je da napravite veliko sniženje. Takođe, izbegavajte nove marketinške korake.

Zbog naglašenog upliva Saturna, vodite računa o kućnoj instalaciji, kućnim uređajima, kao i sredstvima komunikacije. Nikako da kupujete nove uređaje ili sredstva komunikacije, jer ćete vrlo brzo shvatiti koliko vam muke zadaju.

Polje saobraćaja jako je teško aspektirano. Stopa nezgoda bi mogla biti velika. Takođe, budite distancirani, kada se radi o upoznavanju novih ljudi. Mogli biste doživjeti određene neprijatnosti.

Naravno, kada govorimo o saobraćaju, mogući su i manji izazovi, kao što su kašnjenja na odredišta, i da u poslednjem momentu propustite autobus ili voz, ili da ne čekirate kartu zbog čega možete imati određenih značajnih napetosti, ili, gubici važnih voznih dokumenata, prekoračenja dozvoljene brzine, kao i to da prilično kasno primetite kako niste registrovali svoje prevozno sredstvo.

PageBreak

Ljubav koja bledi

Topla preporuka je da odvedete svoje prevozno sredstvo na generalku, jer u ovom periodu važi ona - nikad se ne zna. Izbegavajte kupovinu prevoznog sredstva, s obzirom da vam isto itekako može doneti pregršt nevolja. Jedino je dobro vreme za restauraciju baš starih i povoljnih automobila, kao i prodaju polovnih delova za prevozna sredstva.

Polje komunikacija bi će vidno oštećeno. Dobro obratite pažnju kome šaljete sms poruke i e-mail poštu, obzirom da vas samo trenutak nepažnje može deliti od toga da spomenuto pošaljete na pogrešnu adresu, i eto neugodnosti. Pored toga, moguće su razne smetnje u komunikaciji s bliskim ljudima, zahlađenja odnosa što može jako mučiti, pa je preporuka - povući se, otpustiti, a vreme će pokazati pravu istinu. Tu se radi o naglašenim karmičkim odnosima, gde je izvoditi bilo kakve logičke zaključke mač sa dve oštrice, i samo vama može biti na ogromnom teretu.

Nedeljni horoskop za vaš podznak: evo šta nas očekuje do 27. aprila 2018. godine

Uz Veneru koja će do 24. aprila biti u konjunkciji sa zvezdama iz sazvežđa Caput Algol, brojni ljubavni odnosi koji nisu toliko čvrsti i stabilni biće stavljeni na svojevrstan test izdržljivosti. Uzevši u obzir ostale pokazatelje, raskid je neminovan, i ma koliko da je bolan, ubrzo ćete videti kako donosi ogromno olakšanje. Prikazana su i brojna neverstva, posebno od ženskih osoba.

Nisu baš dobri uslovi po pitanju fizičkog zdravlja. Naglašena je podložnost na virusne i bakterijske upale i infekcije, zatim aktivacija hroničnih problema, posebno kada se radi o koštanom sistemu, disajnim putevima, živcima i nervnim završecima, psihi. Delujte preventivno.

Pozitivna strana u ovom ništavilu jeste da vam se ukazuju pozitivne mogućnosti da razrešiti sve što vas je mučilo tokom 6 problematičnih aspekata Merkura, koji su bili prisutni u periodu od kraja 11. meseca 2017. godine, pa sve do sad, i to skoro pa jedan za drugim. Samo, da bi ste ih razrešili, biće vam neophodan mnogo veći trud, nego inače, i naravno istrajnost.

Afirmacija za period od 21. do 28. aprila:

"Prevazilazim sva ograničenja, sve više se trudim da vežbam pozitivne misli. Ono u šta verujemo postaje naša istina. Biram skladnu i harmoničnu istinu. Svaki problem koji se pojavi, ne guram pod tepih, već se hrabro suočavam sa njim, međutim moj fokus je na onome što mi predstavlja zadovoljstvo i prijatnost. Sve se reši, ako se to zaista želi... pre ili kasnije, sasvim svejedno. Važno je da sam u miru i da shvatam kako sve u prirodi ima svoje cikluse, i da se sve, pa i ono najizazovnije - događa za neko moje više dobro."

Astrolog: Damir Igor