Venera će boraviti u znaku Blizanaca u periodu od 24. aprila do 19. maja 2018. godine. Venera je planeta ljubavi i plodnosti, a Blizanci su znak Merkura koji je bespolna planeta, pa se Venera ne oseća baš najbolje u tom znaku. Takođe, u Devici koja je Merkurov znak, Venera se nalazi na mestu svog pada.

Na ličnom planu, postaje sve intenzivnije pitanje: Šta mogu učiniti da dosegnem viši stepen uživanja u svom životu?

Horoskop za posao, ljubav i zdravlje: šta nam donosi čudesna lunacija Ovna (do 15. maja 2018.)

I dobro se zapitajte na ovu temu, jer u svakome od nas, iskonska je težnja ka većoj sreći. Period Venere u Blizancima je taj koji pruža fantastične prilike intenzivnom realizovanju spomenute teme. Savet je samo da pustite umu da se odmori malo, i pratite svoju emociju, koja je nepogrešivi vodič. Tek kada dođe značajna emocija, vezano uz to što bi vas učinilo srećnijom osobom, aktivirajte um, kako biste osvestili šta je to što bi vas učinilo srećnijom osobom. I nikako ne odlažite realizaciju toga, naprosto izađite iz svoje zone komfora jer ako budete odlagali, rizikujete gubitak balansa u narednom periodu, a zatim i mnoge frustracije.

Nakon hedonističkog i pomalo statičnog perioda Venere u Biku koji je iza nas, kolektivni fokus biće usmeren na brojne svakodnevne aktivnosti, a pokretljivost će postajati sve veća.

Mnogi će biti usmereni na rešavanje sitnih stvari, koje većini inače i ne padaju na pamet. Osećaj za detalje i sitnice postaje vrlo izražen.

Brojne zaostale obaveze čekaju svoj red, i sada ćete ih morati rešiti, ali na vaše zadovoljstvo, nikako vam neće padati teško.

Izuzetno je povoljno za rešavanje svih papiroloških i administrativnih pitanja, posebno od 28. aprila pa na dalje.

Komunikacija sa drugim ljudima biće vrlo intenzivna i pričinjavaće vam zadovoljstvo. Do intenziviranja komunikacije s drugima, uglavnom će dolaziti zbog određenih obaveza, no tu se stvaraju uslovi da s nekim osobama uspostavite čvršći i dublji kontakt. Otvorene su brojne prilike za nova, zanimljiva poznanstva, međutim da bi se ista razvila u ozbiljnije odnose, biće potrebno mnogo više posvećenosti i angažovanja. Većini vas više će biti do priče i prolaznog čavrljanja, nego do ozbiljnih odnosa.

Venera u Blizancima je prilično detinjasta i brzo se zasiti svega, pa sve što je ozbiljno - to joj je i strano. Ukoliko ste po prirodi naivni, važno je ne dozvoliti pojedinim osobama da vas uplaše svojim ozbiljnim pričama kojima žele izazvati pažnju.

Takođe, vodite računa kome verujete, međutim kako su Blizanci Merkurov znak, a Merkur je u Ovnu, sve maske vrlo brzo padaju. Savet je da budete maksimalno direktni u svim vidovima komunikacija.

U ovom periodu nema nikakve potrebe za taktiziranjem u komunikacijama. Sve i da vas neko želi prevariti, vi ga svojom direktnošću možete uplašiti, do te mere da se povuče. Venera u Blizancima je slika deteta, deca su naivna, ali tačno umeju da prepoznaju one koji na određeni način manipulišu, i nesvesno odreagiraju prema njima, bolje nego što to odrasli umeju.

Kada smo već kod komunikacija, ovaj period donosi povoljnosti vezano uz sva sredstva komunikacije, posebno moderna, poput mobilnog telefona i kompjutera. Tako, ako razmišljate o kupovini ili zameni telefona ili kompjutera, imaćete uspeh.

Pored toga, odlični su aspekti što se tiče prevoznih sredstava, njihove kupovine, prodaje, popravki, itd.

U nastavku ćemo se pozabaviti glavnim područjima života kojima vlada Venera... Naravno, iz ugla Venere u Blizancima u ovom periodu.

PageBreak

Venera i magična energija ljubavi

Opšte je poznato kako Venera predstavlja kreativnost, estetiku i umetnost. Pa za vreme ove Venere u Blizancima, oni koji se bave nečim od spomenutog, svoju energiju bi trebalo usmeriti ka javnom prezentovanju svojih dostignuća, posebno kroz polje medija.

A ako niste ili ste vrlo malo kreativno aktivni, pravo je vreme da se usmerite ka osveštavanju svojih kreativnih potencijala. Ako govorimo u kontekstu lične ostvarenosti, kreativnost zauzima vrlo značajno mesto, i svako od nas poseduje nekakav kreativni potencijal. To što možda smatrate kako niste kreativni, vrlo lako može biti posledica nekih uverenja, tačnije toga da vas je neko uverio da niste kreativni, ili naprosto toga da niste niti razmišljali o svojoj kreativnosti. Prvo razmislite što je to za vas kreativnost? Za mnoge je kreativnost i kuvanje ručka, uređenje vrta i svašta nešto s čime se lično jako slažem.

Kada govorimo o estetici i stilu, ono što svakako karakteriše Veneru u Blizancima je lepršavost i svestranost. Venera u Blizancima nije ta koja robuje stilovima, žanrovima. Venera u Blizancima nema definiciju kakvi joj se tačno kreativni i umetnički sadržaji dopadaju, a kakvi ne. Ona je potpuno otvorena za sve što je kvalitetno, jer njen vladar Merkur, kao melanholična planeta, teži kvalitetu i perfekciji u svemu. Tako, u ovom periodu, biće skoro podjednako zastupljeni i popularni različiti kreativno-umetnički sadržaji i žanrovi.

Horoskop - ako ste rođeni na granici između dva znaka Zodijaka: otkrivamo čija energija kreira vašu sudbinu

Puno će se više održavati raznih kulturno-umetničkih programa i kreativnih radionica. Mnogim neafirmisanim umetničkim pravcima pružaju se izvanredne prilike za predstavljanje širem auditorijumu. Veliki značaj će se pridavati kreativno-umetničkim pravcima koji su primarno bazirani na tekstu ili onima u kojima tekst zauzima veći značaj, poput literarne umetnosti, dramskih sadržaja i pesama u kojima ima mnogo teksta.

Takođe, zbog toga što je većim delom Merkur u Ovnu biće vrlo izražena društvena angažovanost.

Što se tiče mode, pravilo će biti da nema pravila, jer Venera u Blizancima voli sve boje i vešto spaja naizgled nespojivo, a jako lepo kombinuje i različite materijale. Ipak, najviše zastupljen će biti stil koji bi se mogao definisati kao - poletno, optimistično, veselo, mladalački, s blagom dozom elegancije.

Boje u simbolici Venere u Blizancima su pastelne, ako se radi o ozbiljnijim bojama poput crne, smeđe, sive, one nikako ne mogu ići bez kombinacije s nekom pastelnom. Poludragi kameni koji se preporučaju su: rozenkvarc, citrin ili jantar.

Venera u Blizancima je ta koja se od svih Venera, možda čak i najviše raduje ljubavi, ali jako teško pronalazi sreću i ispunjenje, obzirom da je jako sklona rukovoditi se nekim opšte prihvaćenim uverenjima. Znamo da razum i emocije nikad nisu, niti će ići ruku pod ruku, dok opšte prihvaćena uverenja ne samo da nemaju veze s ljubavlju, već nemaju veze s životom.

PageBreak

Samoća ili nesrećna ljubav

Svako od nas je jedinka za sebe i samim tim ima drugačije potrebe od onog drugog.

Druga je stvar to, što nas društvo želi staviti u određeni šablon. Iz navedenih razloga, osobama koje natalno imaju Veneru u Blizancima često se događa da se nakon ljubavnog razočaranja odluče za samoću ili još gore, da zbog uverenja kako su brak ili veza oaza sigurnosti, jako dugo ostanu u lošoj vezi ili braku (mada se većina na kraju odluči staviti tačku na takvu vezu ili brak, te promeniti svoj život).

Ovo važi za sve (gde god da vam je natalno Venera) kako biste u narednom periodu razmislili o svom ljubavnom životu. Ukoliko ste u vezi ili braku u kojima se osećate neispunjeno, prvo se zapitajte - jeste li dali sve od sebe?

Promenite taktiku u odnosu prema svom partneru. Ali, ako vam promena taktike ne daje adekvatne rezultate, onda znajte kako se ništa ne može promeniti.

Ako ste slobodni, ovaj period otvara prilike za brojna nova poznanstva i upoznavanja, pa tako i za uspostavljanje ljubavnog odnosa, uglavnom vrlo brzo i iznenadno. Međutim, ne žurite nigde. Možda ste samo gladni ljubavi, a taj životni izazov se ne rešava na način da uđete u vezu s osobom koja nije baš po vašoj meri. Odnosi u koje se uđe iz ovakvih poriva mogu biti vrlo trajni i frustrirajući.

Vladar Venere u Blizancima je Merkur koji je uvek vrlo fin i učtiv, koji teži čvrstim i stabilnim odnosima, koji deluje ozbiljno. Ali, kada govorimo o ljubavi, to je samo maska, iza koje se neretko krije jedan veliki emotivni led, dok želju za čvrstim i stabilnim odnosom vrlo lako može zameniti pritajena, ali velika posesivnost.

Ne želim vas plašiti, ali prilikom ulaska u ljubavne veze budite oprezni, ne otvarajte se previše, ne govorite sve što osećate ili pak mislite da osećate. Zapravo, prvo se dobro zapitajte šta tačno osećate, i pritom budite maksimalno iskreni prema sebi, a onda pustite da prođe neko vreme, kako biste doneli kakav značajniji sud.

Iako je, kako brojni tradicionalni astrološki majstori kažu, Veneri strano sve što ima veze s velikim knjigama, obzirom na to što se Venera nalazi u Merkurovomznaku, a Merkur je pritom pozitivno pozicioniran, polje obrazovanja biti će prilično naglašeno.

Veliki ljubavni uporedni horoskop: evo koji znakovi Zodijaka se najbolje slažu, a koji nemaju zajedničku budućnost

U ovom periodu, mnogi će uživati u učenju, u sticanju novih znanja i spoznaja. Ukoliko razmišljate ili težite upisu na određeni edukacijski program, učinite to sada, pravi je moment. Ukoliko se pripremate za prijemni ispit u srednju školu ili na fakultet, stavite maksimalni fokus na pripremu gradiva, i maksimalno se potrudite sistematizovati ga.

U slučaju da se dvoumite oko izbora škole ili fakulteta, topla preporuka je da izaberete one koji se baziraju na netradicionalnom pristupu nastavi ili drugim rečima inovativne i moderne obrazovne programe. Ukoliko imate da polažete jedan ili više ispita, rezultati će biti odlični.

Astrolog: Damir Igor