Tarot karta dana za 1. maj 2018. godine - Kraljica pehara - ukazuje na sentimetalnost i neizmernu ljubav. Ovo je karta koja razvija empatiju, pa čete danas biti velika podrška prijateljima i porodici. Osećate da imate sposobnost donošenja ispravnih odluka, a sve što uradite moguće je da će doneti sreći i dobitak u budućnosti vama i vašem bliskom okružnju. Kraljica pehara daje vam signale da počnete da verujete u svoja osećanja i da slušate intuiciju. Nemojte zanemariti glas srca jer ponekad razum ne može doneti odluke koje će vas usrećiti.

Iznenada ćete dobiti zanimljivu poslovnu priliku, a karta savetuje da je ne propustite jer možda je baš ona ključna za vaš uspeh u budućnosti. Danas ste vrlo harizmatični i zavodljivi, pa će mnoga usamljena srca napokon osetiti sladak ukus ljubavi. Finansije su solidne, a povoljan je period za ulaganje novca ili pokretanje vlastitog posla. Otvorite srce za pozitivnu energiju, a pokušajte da napravite energetski štit oko aure kako vas toksične strelice okruženja ne bi sprečile na putu ostvarenja planova.

Izvor: Lovesensa

Horoskop - šta vašem znaku donosi Venera u Blizancima: evo šta nam astrolozi predviđaju na polju ljubavi, posla i zdravlja do 19. maja

Ovan

Venera se nalazi u 3. kući od vašeg Sunca, pa kod vas maksimalno dolazi do izražaja komunikacijska crta Venere u Blizancima. Očekuje vas mnogo komunikacije s drugim ljudima, mnogo više nego inače. Neki poljuljani odnosi bi se mogli obnoviti, ali bez većeg uspeha. Pored komunikacije vezano uz realizaciju ideja, intenziviraće vam se komunikacija sa svim bliskim ljudima, prijateljima, dobrim poznanicima, rođacima, susedima. S obzirom da se ne možete baš pohvaliti darom velike empatije, sada je pravo vreme da se potrudite shvatiti druge i pomoći im. Upamtite - svako od nas ima svoju priču. Da bi vas drugi razumeli, potrebno je da i vi njih razumete i ne osuđujete. Naravno, u ovom periodu mnogi od vas će uživati u tračarenju, što i nije tako loše, u smislu nekih "pražnjenja" ventila. No, pazite da ne preterate.

Ljubavni horoskop za maj 2018. godine: ova 3 znaka očekuju velika romantična iskušanja

Mnoge Ovnove očekuju zanimljiva poznanstva putem društvenih mreža i interneta. Povoljan vam je i period za kupovinu savremenih sredstava komunikacije, kao što su mobilni, kompjuteri, lap-top uređaji, tablet uređaji, i slično. Takođe, jako je povoljno vreme i da rešavate sve ono što se tiče vašeg voznog parka, na primer kupovina novog auta, ili prodaja, renoviranje i adaptacija postojećeg vozila. U slučaju da imate u vidu sklapanje nekog važnog ugovora, samo dobro razmotrite svaku njegovu stavku, konsultujte neko stručno lice, i sve će biti u redu. Ukoliko imate da rešavate neka papirološka pitanja, konačno će vam se "osmehnuti" sreća.

Bik

Finansije su vam sada na dnevnom redu. No to nije niti malo čudno za vas, dragi Bikovi. Prošli period vam nije finansijski bio naklonjen, ali sada se stvari menjaju mnogo na bolje. Naime, Venera vam se nalazi u 2. kući od Sunca, a druga kuća predstavlja materijalne vrednosti i novac. Pružaju vam se sjajne prilike da rešite svoje finansijske izazove, kao i da poboljšate prihode kroz nove radne aktivnosti. Ukoliko imate poteškoća s vraćanjem novca koji vam duguju, sada se angažujte i budite uporni, jer to će uroditi plodom. Možda će i biti odlaganja, ali ishod je pozitivan, što je najvažnije.

Pored toga, Venera u vašoj 2. kući nastavlja hedonističku crtu, posebno što se tiče uživanja u hrani i raznim delicijama. Pazite na kilažu, jer ako preterate možete imati problema sa unutarnjim organima. Na ličnom planu, prolazite kroz fazu velike transformacije i iskorenjivanja svih nagomilanih, duboko potisnutih, neugodnih emocija, što nije lak proces, ali na kraju donosi veliku buđenje. Nakon 19. maja bićete mnogo pozitivnija osoba, koja ima daleko definisanije ciljeve i čvršće stavove.

Blizanci

Venera se nalazi u kući u kojoj je vaše Sunce. Idealno je to za nove poduhvate. Intenzivirajte se vezano uz sve što predstavlja vaše istinske želje i težnje. Ne sumnjam da to i hoćete. Ako ste stariji i uverili su vas kako nemate šta više da tražite od života, znajte da itekako imate. Samo je važno oslušnuti svoje emocije, osvestiti ono što vam predstavlja ugođaj, i držite fokus na tome. Ne obraćajte pažnju na stavove okoline. Možda vas, ukoliko se usmerite ka realizaciji vaših duboko skrivanih potencijala i ciljeva, ta okolina počne gledati čudno. Ali zapitajte se - da li vam oni plaćaju račune? I sve će vam biti jasno kao dan. Zar ne!?

Poruka Venere za ovaj period je - Udahnite život punim plućima, i budite u svakom trenutku svoji. Pored toga, mnoge od vas očekuju vrlo zanimljiva poznanstva sa osobama sa kojima imate mnogo podudarnosti. Ta poznanstva mogu prerasti u snažna prijateljstva i/ili u lepe i skladne emotivne veze. Što se finansija tiče, dolazi do stabilizacije na tom polju, samo je važno iskoreniti sva negativna uverenja u vezi sa novcem, što vama, kao futuristima, nikako ne pada teško.

Rak

Vama se, dragi Rakovi, Venera nalazi u 12. kući. Ova pozicija je idealna za one koji se bave kreativnim poslovima, umetnošću, kao i humanim poslovima. Tu možete očekivati veliku podršku drugih ljudi, i to ljudi koji poseduju stručnost i ideje, te znaju ceniti vaše originalne ideje i poduhvate.

Ukoliko ste tip koji se prepušta talasu sudbine, ovaj period može biti vrlo težak, u smislu opasnosti da drugi iskoriste vašu slabost. To se može dogoditi kako na planu emocija, tako i na planu finansija. Mnogi će se prepustiti ljubavnom uživanju sa osobom koja će isprva delovati vrlo sigurno, ali to je samo maska, te vam može doneti mnogo patnje. Ali to nikako ne znači da ne ulazite u ljubavne odnose, no na početku distanca je neophodna. Što se tiče finansija, izbegavajte da pozajmljujete novce, i vodite računa gde ih držite, kao i sve druge materijalne vrednost, jer možete lako biti žrtva pljačke.

Takođe, dobro osigurajte svoje nekretnine. Ukoliko svoju nekretninu dajete u najam, savetuje se oprez vezano uz najmodavce, koji bi vam mogli napraviti manju štetu. A ukoliko još niste dali svoju nekretninu u najam, a težite tome, kada se pojave zainteresirani obavezno odmah sklopite precizan ugovor. U slučaju da prodajete nekretninu, nije povoljan period. U tom slučaju, problem predstavljaju nekretnine s niskom tržišnom vrednošću, kao i stare nasleđene nekretnine, gde vrlo lako možete ostvariti prodaju, ali po vrlo nepovoljnim uslovima za vas. Naravno, iz svega možete zaključiti, kako nije povoljno za kupovinu nekretnina, izuzev ako im namena nije zbrinjavanje i pružanje psiho-socijalne pomoći socijalno ugroženim ljudima i životinjama, kao i formiranje verskih objekata. Savet za ovaj period je da poklanjate što više, koliko god ste u mogućnosti, jer ćete se na taj način znatno rešiti svog teškog karmičkog naseđa.

Horoskop za tajni plan i ljubav koja bledi: evo kakvu nam sudbinu donosi Venera u Blizancima (do 18. maja 2018.)

Lav

Venera je u vašoj 11. kući što je lepa pozicija za Veneru. Pravo je vreme da se usmerite ka svojim ciljevima, željama, planovima, nadama. Bez dvoumljenja i previše razmišljanja, učinite sve ono novo što smatrate da će vas učiniti srećnijom osobom. Možda ste u fazonu - da se to ne nešto ne može postići, zbog hiljadu i jednog izgovora. No znajte, ako nešto jako želite izgovora ne smije biti. Izgovori su ubojice uspjeha i sjeme mediokritetskog života. Možda ne možete to što želite učiniti baš onako kako zamišljate, ali pronađite kompromisno rešenje. Krenite možda isprva manjim koracima, ali samo napred. Život je putovanje, upamtite to dobro!

Vaše ideje u ovom periodu su genijalne i originalne, i šteta bi bilo i po vas i po druge da kako-tako ne ugledaju svetlost dana. U ovom periodu, možete se nadati sklapanju zanimljivih poznanstava, uspostavi prijateljstava koja imaju značajnu perspektivu, a mnogi od vas i liberalnim ljubavnim vezama. Što se tiče posla i finansija, situacija se popravlja. Od 28. aprila, pa sve do 19. maja sjajni su uslovi za novi, bolje plaćeni posao, a mnogi se mogu nadati i povišici. Ako niste zadovoljni poslom koji radite, brzo se usmerite na traženje novog posla, samo je bitno verovati u sebe i posao će doći. Pored navedenog, dobre su mogućnosti za rešavanje svih pitanja koja se tiču penzije. Savet je da se priključite nekoj grupi za samopomoć, volonterskoj organizaciji ili nekoj drugom drugom humanitarnom udruženju..

Devica

Venera se nalazi u vašoj 10. kući koja predstavlja profesiju, status, karijeru, posao, pa su vam sada odlični uslovi za sve što se tiče poslovnog napretka. Ako ste nezaposleni, očekujte u ovom periodu zaposlenje, te ćete biti prilično zadovoljni dobijenim poslom. Ako ste nezadovoljni poslom koji radite, usmerite se na novi posao, jer neophodna vam je promena. Ako ste privatni poduzetnik, očekuje vas pregršt novih dobrih mogućnosti i poduhvata, koji će voditi napretku.

Komunikacija sa osobama iz poslovnog okruženja biće sasvim pozitivna i puna razumevanja, kao i razmene ideja. Ukoliko ste u mirovini, molim vas, pronađite neku novu radnu aktivnost, ma koliko da ste sada zadovoljni svojim životnim ritmom. Naprosto, potrebno vam je nešto novo. Takođe, odlične su mogućnosti za sve vrste saradnje sa državnim institucijama. Što se tiče ljubavnog i porodičnog života, mnogi će u ovom periodu odlučiti se na sklapanje braka. U slučaju da imate kakav ozbiljniji zdravstveni problem, krajnje je vreme da poradite na svom imunom sistemu, kroz uzimanje homeopatskih preparata, kao i čajeva, biljnih mešavina, i slično.

Vaga

Venera se nalazi u vašoj 9. kući, pa vam vaš urođeni osećaj za pravdu još više dolazi do izražaja. Ukoliko vodite nekakav pravni spor, ili se na bilo koji drugi način borite za pravdu, konačno dolaze dobri, šta više, divni dani.

Možda, konačna manifestacija toga vam ne dođe baš u ovom periodu, ali ubrzo će zasigurno stići. Deveto polje predstavlja duge boravke u inostranstvu, te ako razmišljate o tome, očekujte pozitivan razvoj događaja. Navedeno se odnosi i na sve vas koji surađujete sa strancima, inostranim kompanijama i slično. Jako je dobar period i za one koji teže privremenim poslovima u inostranstvu.

Kako je Venerin dispozitor Merkur u 3. polju od vašeg Sunca, uspeha će imati i svi koji težite ostvarenju trajnijih ili trajnih boravaka u inostranstvu. Pored navedenog, u ovom periodu Venera, iako je neprijatelj učenju, ipak će doneti sreću svima koji pohađaju određeni edukacijski program, ili ste pak u dvoumljenju oko izbora škole, fakulteta ili nekog kursa. Ako se dvoumite, savet je - slušajte samo svoje srce, jer ono je nepogrešiv vodič, posebno sada kada je Venera aktivna. Savet je da se više usmerite na svoj duhovni razvoj, a u ovom periodu najviše bi vam odgovarao razvoj kroz pozitivnu psihologiju, zakon privlačenja ili anđele.

Škorpija

Venera će se nalaziti u vašoj 8. kući, odakle se ne vidi Sunce, pa se vrlo lako može desiti da od svih znakova najmanje iskoristite pozitivnu Venerinu crtu. Uspeh vam dolazi kroz regulisanja pitanja novca koji se ne tiče vaših ličnih prihoda. Na primer, podizanje kredita, refinansiranje kredita, povrat dugova i slično. Samo se nemojte opteretiti. Verujte, sada je pravo vreme da raskrstite sa uverenjima koja vam ne služe da svoje čvrste stavove i principe objedinite s novim stremljenima Venere. Takav je život. Sve teče, sve se razvija. Pa, ono što je do pre nekog vremena bilo super, sada može biti pogubno.

Prilagođavanje novim tokovima na svim životnim poljima predstavlja neminovnost. Kad god vas uhvate teške misli, samo preusmerite fokus na ono što vam predstavlja zadovoljstvo, ma koliko vam to u danom trenutku bilo teško. Život nije robovanje i patnja, već uživanje i stalno učenje. Poradite na jačanju poverenja u život. Prepustite mu se. Verujte mu. I posebno, kada vam kaže da za svaki problem postoji rešenje, kao i da su sreća i sloboda dva najuzvišenija ideala kojima svi težimo. Naravno, lako su ostvariva samo ako svoju svest isprogramiramo u smeru da budemo srećni, rasterećeni i slobodni.

Strelac

Venera se nalazi u vašem 7. polju, dakle preko puta vašeg Sunca. Po prirodi ste uglavnom liberalni, humani i optimistični, ali mnogi od vas su nekada vrlo netaktični i skloni davanju obećanja koja ne možete ispuniti. Sada je vrijeme rada na usklađivanju s drugima. Takta i strpljenja će vam biti itekako potrebno, posebno ukoliko se radi o poslovnim odnosima. No, kako ste po prirodi otvoreni za svaki vid rada na sebi, to vam nikako neće teško pasti. U ovom periodu očekuje vas mnogo usmerenosti i upućenosti na druge, kao i razni vidovi saradnje. Možete naići na svakake osobe, prilično naporne, koje su sklone crpiti energiju, pa je zato potrebno u startu uspostaviti adekvatnu distancu. Naravno, ne sa svima. Ali, ako vam je neko sumnjiv, onda svakako se distancirajte. Mnogi će uspostaviti vrlo čvrsta i stabilna poslovna partnerstva. Kada smo kod posla, veliki uspesi očekuju javne ličnosti, kao i sve čiji posao ima veze sa medijima i zabavom. U slučaju da planirate pokretanje osobnog biznisa, najbolje bi bilo da to bude nekakav vid uslužne delatnosti s elementima zabave ili pak pružanja psiho-socijalne pomoći i zaštite.

Kako je Venerin dispozitor Merkur u 5. polju, a vladar vašeg Sunca, Jupiter u 12. polju, mnogi se sada mogu nadati pravom ljubavnom vatrometu. Mnogima od vas se pojavljuje osoba kojoj nećete moći odoleti. Zbog retrogradnosti Jupitera, vrlo lako može biti reč o nekome iz prošlosti ili nekome koga već poznajete. Prepustite se tom snažnom ljubavnom zanosu, ali bez pretpostavki i planiranja, jer ovaj odnos će zahtevati značajnu dozu slobode. Ako mislite da ovaj odnos opstane na duže staze, morate jedno drugom dati punu slobodu i kloniti se potencijalnih ljubomornih ispada. Mnogi koji su u vezama mogli bi se upustiti u paralelnu vezu. Ako planirate zajednički život i brak, mogućnosti su odlične za to, samo je važno da se dobro preispitate o razlozima zbog kojih se želite odlučiti na takav korak. Na primer, ako je veza u krizi, zajednički život ili brak može donijeti samo goru situaciju. Ako ste u stabilnom braku, razmislite o proširenju porodice. Pored toga, jako su povoljni uslovi za sve vrste pravnih procesa, kao i za sve što se tiče trgovine. Savet - Posvetite se više zabavnom životu, koji će vam biti neophodan skoro kao vazduh. Ako ste kreativna osoba, više se fokusirajte na razvoj svojih kreativnih potencijala.

Jarac

Venera će boraviti u vašoj 6. kući, koja je pod vlašću Merkura, baš kao i znak Blizanci u kome se nalazi Venera. Pruža vam se izvanredna prilika da privedete kraju ili u potpunosti rešite sve ono na čemu ste bili aktivni u prethodnom periodu.

Od vas će se zahtevati da obratite mnogo pažnje na detalje, kao i da okončate sa svime onim što vam se vuče iz prošlosti i onemogućava napredak na određenim životnim poljima, posebno što se tiče radnih aktivnosti i posla. I to vam neće predstavljati nekakav veliki problem. U ovom periodu snažno ćete biti fokusirani na svoj krajnji cilj, što će dovesti do toga da s lakoćom obavljate i najdosadnije zadatke i obaveze.

Mesečni horoskop romansi i strasti: ljubavni horoskop za maj 2018. godine

Kako vam je Jupiter u 1. polju, svakako vam donosi značajnu dozu sreće koja će vas sada pratiti. Šesto polje predstavlja zdravlje, pa ukoliko imate kakvih većih problema, savet je da potražite još jedno ili dva lekarska mišljenja, kao i da se usmerite ka alternativnim metodama lečenja. Svaka bolest koja zadesi Škorpiju ima korene u emocionalnom disbalansu, gde klasična medicina ne može biti mnogo od pomoći. Potreban vam je kompletan tretman, koji će u prvom redu podrazumijevati lečenje duše. Pored toga, poželjno je da uzimate više vitamina A, C i D, kao i da što više vremena provodite u prirodi, okruženi pitomim životinjama. U ovom periodu, jako bi bilo lepo da se pridružili nekom udruženju koja se bavi pravima životinja ili, ako vam mogućnosti to dozvoljavaju, udomite napuštenu životinju.

Vodolija

Venera će tranzitirati kroz vaše 5. polje, koje je inače Venerino polje. Pa gde ćete lepše od toga!? Novih ideja vam sada neće nedostajati. Uživaćete u svakom trenutku. Mnogo akcije, pokreta i dinamičnosti daće vam jednu veliku dozu životne radosti. Sve što radite, radićete sa zadovoljstvom i velikim entuzijazmom. Sve što želite i sve čemu stremite ide putem svoga razvoja, i uspešan ishod neće izostati. Pored toga, mnogi od vas nikako nećete zanemariti i polje zabave i druženja. Takođe, upoznaćete mnogo zanimljivih ljudi, koji su po slobodnjačkom duhu nalik vama. I s tim osobama može doći do uspostave i razvoja vrlo kvalitetnih odnosa.

Želja da se ostvarite u ljubavi biće prisutna, ali ne po svaku cenu. Bilo da ste slobodni, bilo da ste zauzeti, jedna osoba će vam privući pažnju, i vrlo je moguće da sa njome budete poželeli, pa čak i ostvarili nešto više, ali je povlačenje nakon nekog vremena sasvim izvesno. Kod mnogih koji su u stabilnoj vezi ili braku intenziviraće se razmišljanja o potomstvu, mada se konkretna manifestacija po tom pitanju lako može odložiti za drugu polovinu maja, pa čak kod nekih i na zadnja dva meseca ove godine. Savet je da maksimalno poradite na svojoj kreativnoj strani te će je mnogi primeniti u svim radnim aktivnostima. Pored toga, poseta kreativno-umetničkim događajima i manifestacijama može vam dobro napuniti baterije za još bolje delovanje u smeru ispunjenja onog što želite i čemu stremite.

Ribe

Venera će prolaziti kroz vaše 4. polje, pa sve novo što započnete u ovom periodu imaće blistavu budućnost, dok sve čijem završetku težite ulazi u svoju veliku završnicu. Uzevši još u obzir tranzit Merkura u Ovnu u 2. kući, iznimno su dobri aspekti za sve vrste rada s nekretninama, a posebno što se tiče njihove prodaje ili kupoprodaje. Ukoliko se bavite zemljoradnjom, ovo će biti jedan od najboljih perioda u protekle tri godine. Takođe, uspeha će imati i svi koji se bave biznisom, i to najviše proizvodnjom. Kako je vladar vašeg polja posla Merkur u 2. kući, a Venera u 4. kući predstavlja nove početke, sjajne prilike se sada pružaju onima koji tragaju za zaposlenjem ili novim, boljim poslom.

Ali savet je usmeriti se ka izgradnji biznisa, polako i uporno. Zatim, tranzit Venere kroz 4. polje stavlja fokus na polje doma i porodice. Mnogi će imati želju da provedu što više vremena u toplini svoga doma, kao i da usreće svoje ukućane i drage ljude koji vam dolaze u dom. Pored toga, pružaju vam se sjajne mogućnosti da kroz otvoren i direktan razgovor razrešite sve nedoumice i konflikte koje imate sa članovima svoje porodice. Mnogima će doći radosne vesti vezano uz proširenje porodice.

Astrolog: Damir Igor