Tarot karta dana za 11. maj 2018. godine - Desetka pehara - ukazuje na radost i najlepše međuljudske odnose. Ovo je karta zabave i dobrih vesti, ali najviše predviđa sreću u porodici. Šta god da odlučite ili poželite imaćete podršku bliskih ljudi. Teška vremena su iza nas i vreme je da se ljubav useli u naš život!

Ovo je jedna od najsrećnijih tarot karti, a na poslu predviđa dobre šanse i uspeh na svakom polju. Ako ste u vezi odnos sa partnerom postaje lepši i iskreniji, dok će usamljena srca napokon upoznati osobu sa kojom mogu da zamisle zajedničku budućnost. Finansijska situacija je mnogo bolja nego što ste očekivali.

Izvor: Lovesensa

Upravljenje bolom na porođaju: prirodan način rađanja u vodi

Porođaj u vodi je zapravo proces porođaja, često i rađanja u vodi, tačnije u kadi, u bolnici ili bazenima, kući. Trudnica u proseku bude u vodi oko dva sata gde joj toplina vode, masaže, umanjuju porođajne bolove, opuštaju mišiće, a samim tim olakšavaju porađanje. Najčešći slučaj je da, neposredno pred napinjanje koje donosi rađanje, žena ipak izađe iz vode i porodi se na porođajnom stolu, ako je u bolnici. U svetu se sve veći broj završava rađanjem u kadi, ukoliko se proceni da čin izlaska bebe neće trajati duže od desetak sekundi, koliko je potrebno da beba ne udahne vodu iz kade, odnosno koliko je zaštićena.

Kako zapravo voda pomaže u redukovanju bola?

Vekovima se topla voda koristila za smanjenje bola, opuštanje mišića i grčeva. Konkretno kod porođaja, topla voda pospešuje cirkulaciju i opušta mišiće, i time znatno redukuje bolove. Voda takođe pomaže porodilji da lakše nađe pozu koja joj odgovara i prija, pa time brže na svet donese bebu.
Najbitniji aspekt vode u ovom slučaju jeste spajanje svih ovih benefita koje ona ima, a ublažava nalete bolova koje sam porođaj donosi. Mnoge studije su dokazale da ovaj vid porođaja u velikoj količini smanjuje bolove.

Da li sve trudnice mogu da biraju ovakav način porođaja?

Ne postoje konkretni dokazi da određene trudnice mogu ili ne mogu da rađaju u vodi. Međutim, većina ukazuje na to da je poželjno da je trudnica minimum u 37-oj nedelji trudnoće, da beba prednjači glavom, i da nema nikakvih drugih medicinskih kontraindikacija i rizika.

Kako da na prirodan način izlečite policistične jajnike: napravite čudesnu prirodnu terapiju od lekovitog bilja

U Srbiji je ovakav porođaj moguć u Gradskoj bolnici na Zvezdari, a budućim mamama je čak omogućen i obilazak porodilišta, konsultacija i dobijanje svih mogućih informacija o ovakvom porođaju kod njih. Bitno je naglasiti - ovde je moguće i prisustvo partnera porođaju, a ovakav vid donošenja novog života na svet potpuno je besplatan.

Dobrobiti porođaja u vodi:

• Udobnost i lakša pokretljivost buduće mame, nalaženje odgovarajuće pozicije za smanjenje bola
• Smanjuje stres i povećava relaksaciju
• Smanjuje krvni pritisak
• Pomaže budućoj mami da sačuva energiju
• Opušta karlicu
• Može dovesti do bržeg porođaja
• Bez lekova i drugih pomagala redukuje bol, na potpuno prirodan način

Izvor: Lovesensa