Dnevni horoskop - mladMesec donosi čudesnu energiju koja nas podstiće da se lišimo loših navika i otkriva tajne iz prošlosti, a evo koji znak će najbolje iskoristiti čudesnu energiju Meseca, piše Lovesensa.

Dnevna doza dobrog horoskopa: ovaj znak lebdi u romantičnim oblacima
Foto: Shutterstock slikalink-ljubavni-horoskop-2018

Dragi Bikovi, vreme je za ljubav i čišćenje energije! Ako ste u vezi, danas ćete osetiti koliko ste zaista povezani sa partnerom. Shvatićete da imate čiste ljubavne želje, zagledani ste u zajedničku budućnost i spremni sve da rizikujete kako bi vaša ljubav postala još jača. Još malo uživajte dok lebdite na romantičnimoblacima, a onda se posvetite razradi zajedničkih planova kako bi sreća bila osigurana.

Usamljeni Bikovi danas imaju neverovatan šarm, a zvezde im donose magičan susret sa osobom na koju dugo čekaju. Prepustite se strastima i željama srca i nikako nemojte da propustite ovu priliku. Osim na ljubavnom, Bikovi će danas dominirati i na poslovnom planu. Sve ste bliži uspehu i ne plašite se da svaku poslovnu ideju iznesete i hrabro zastupate.

6 razloga zašto svaki dan treba nekoga da zagrlite: neverovatno lekovito dejstvo zagrljaja za dušu i telo

Zagrljajem najlakše i najlepše pokazujemo svoje emocije prema partneru, decu, porodici ili prijateljima. U čvrstom priljubljivanju gornjeg dela tela uz drugu osobu otpuštaju se neki hormoni koji pomažu da se održi vaše telo i duh u najboljoj mogućoj formi. Otkrijte šest razloga zbog kojih je dobro svaki dan prepustiti se zagrljajima!

Ovo je tajna srećnih ljubavnih parova: saznajte koji jezik ljubavi koristi vaš partner

1. Smanjuje depresiju

Čvrst zagrljaj u trajanju od nekoliko sekundi podstiče izlučivanje dopamina i serotonina koje nazivamo još hormonima sreće jer trenutno menjaju raspoloženje nabolje.

2. Sprečava stres 

Kada nekoga dotaknete, vaš mozak šalje signale nadbubrežnim žlijezdama da odmore i uspore, što direktno uzrokuje smanjenje proizvodnje kortizola, zbog čega se osećate manje uznemireno i zabrinuto. 

3. Snižava krvni pritisak 

Snažno grljenje takođe podstiče izlučivanje oksitocina. Prilikom ovog biološkog procesa dolazi i do značajnog pada krvnog pritiska u telu, što ima pozitivan uticaj na srce i ceo kardiovaskularni sistem. 

Ako ovako trošite novac, bićete srećniji: ovo nikada nemojte da radite kad kupujete materijalne stvari

4. Poboljšava imunitet

Kombinacija oksitocina, dopamina i serotonina predstavlja snažan koktel hormona koji jačaju imuni sistem i grade otpornost tela protiv infekcija. Neki stručnjaci zato tvrde da je zagrljaj podjednako delotvoran kao i koktel vitamina.

5. Smanjuje bol 

Oksitocin je prirodni analgetik koji smanjuje bol u bilo kojem delu tijela. Zato se osećate dobro dok ste privijeni uz svog partnera. 

6. Emotivno povezuje

Najočigledniji razlog za deljenje zagrljaja jeste emotivno povezivanje sa partnerom, decom ili prijateljima. Zagrljaj je snažna emotivna spona zbog koje ćete se osećati voljeno i zaštićeno.

Izvor: Zadovoljna