U astrologiji Mesec i znak u kojem se nalazi simbol je za osećaj sigurnosti. Kad otkrijemo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumeti na šta smo posebno osetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i šta bi mogao biti razlog ljubomore. Svako od nas može biti ljubomoran. Evo kako su na ljubomoru osetljive osobe sa Mesecom u vodenimznakovima!

Horoskop - ako ste rođeni na granici između dva znaka Zodijaka: otkrivamo čija energija kreira vašu sudbinu

Osobe sa Mesecom u Raku, Škorpiji i Ribama trebaju emotivnu povezanost sa partnerom, što ih čini posebno osetljivim na sve izazove koje donose ljubavne veze. Nepopravljivo su orijentisani na romantiku i ideju večne ljubavi. Poverenje im je izuzetno važno. Najviše se boje osećaja samoće i napuštenosti.

Kliknite na sliku ispod i saznajte u kojem znaku je Mesec u vašoj natalnoj karti!

Horoskop za ljubav i ljubomoru: kako Mesec u vodenim znakovima utiče na romantičan život
Profimedia/Shutterstock besplatna natalna karta.jpg

Zbog potrebe za stvaranjem emotivne sigurnosti, lako će se dovesti u položaj emotivne zavisnosti od partnera, što ih čini vrlo ranjivim. Intuitivno će osetiti svaku promenu raspoloženja, svaku moguću pretnju vezi. Promenjivih raspoloženja, osetljivi i intuitivni, često naslućuju i ono čega nema. Treba da nauče da budu otvoreniji u komunikaciji i jačaju poverenje u partnera.

Veliki ljubavni uporedni horoskop: evo koji znakovi Zodijaka se najbolje slažu, a koji nemaju zajedničku budućnost

Mesec u Raku vrlo je brižan i zaštitnički se ponaša prema partneru, ali zbog potrebe za bliskošću postaje posesivan. Emotivna suočavanja i svađe za njega su zastrašujuće pa će radije suptilno i najčešće nesvesno manipulisati partnerovim osećanjima.

Mesec u Škorpiji po prirodi je nepoverljiv, sumnjičav i posesivan. Štiti se od onoga čega se najviše boji – emotivne izdaje. Intenzivni osećaji bukte u njegovoj duši, ali retko kad je spreman otvoreno govoriti o njima. Lako postaje žrtva ljubomore i teško se sa njom nosi.

Mesec u Ribama nije posesivan, ali ga je vrlo lako povrediti. Treba izbegavati sve što bi moglo podstaći njegovu ljubomoru. Kada je ljubomoran, povući će se u sebe i postupno postajati neprijatniji, sve dok partner ne učini neki drastični korak. Ako se veza raspadne, barem neće osećati krivicu, nego će se tešiti ulogom žrtve.

Izvor: Sensa.hr