Dnevni horoskop - Venera i Neptun danas iskušavaju sve znake Zodijaka, zato razmislite dva puta pre donošenja važne odluke! Međutim, jedan znak danas ima neverovatnu sreću na svakom životnom polju, piše Lovesensa.

Dnevna doza dobrog horoskopa: evo koga danas bude ljubavni leptirići
Foto: Shutterstock slikalink-ljubavni-horoskop-2018

Dragi Rakovi, želite da celog dana držite partnera za ruku i slušate nežne reči ljubavi. Možete o svemu da razgovarate i vreme koje provodite zajedno prija vam i donosi pozitivnu energiju. Osmislite iznenađenje, odvedite partnera na romantičanizlet ili isplanirajte kako da zajedno provedete dan. Uživajte u svakom trenutku!

Na poslu očekujte velike zadatke i određene teškoće, ali uspećete da se izborite sa svakim izazovom. Rakovi su poznati kao znak koji ne voli da izlazi iz zone komfora, a to vam na poslu danas donosi uspeh. Iako vas neke kolege kritikuju što ne koristite nove metode rada, u kritičnoj situaciji pokazaćete koliko se dobro snalazite na svom poslu.

Kako da sami sebe hipnotišete: otkrivamo šta je hipnoza i koje sve bolesti leči

Želite da se jednom zauvek rešite negativnihuverenja, anksioznosti, noćnog prejedanja, pušenja, bolova u leđima ili vratu…?

Isprobali ste sve moguće metode, ali ništa vam nije pomoglo?

Preostala vam je još jedino – hipnoza!

Pritisnite ovu tačku na stopalu i rešite se bolova: evo kako da masirate meridijan jetre protiv tegoba

Stručnjaci potvrđuju da uz pomoć hipnoze, koja se praktikuje u sklopu hipnoterapije, možete rešiti brojne probleme, od fizičkih tegoba do onih emocionalnih.

Ova metoda može vam pomoći i da se oslobodite negativnih uverenja i štetnih obrazaca.

I nema razloga za strah. Hipnoza nije ni bolna ni opasna i nije nekakvo „zombi stanje“ kao što se često prikazuje u filmovima.

Odnosno, ona je često prijatna i otvara skrivena vrata iza kojih možete bolje upoznati sami sebe.

Određene metode hipnoze možete čak i sami naučiti te ih sigurno praktikovati kod kuće.

U svakodnevnom životu na dnevnoj bazi često proživljavamo tzv. hipnotički trans, a da toga nismo ni svesni.

Na primer, dok se vozimo automobilom ili hodamo prema nekom odredištu, u određenom trenutku se trgnemo, kao da smo se probudili iz sna, i shvatimo da smo pogrešno skrenuli.

Ne znamo ni kada ni kako se to dogodilo.

Za to su zaslužni naši podsvesni programi, koji upravljaju većim delom našeg života.

Te podsvesneprograme, koji vas često sabotiraju, možete menjati upravo - putem hipnoze.

Hipnoza je terapeutskametoda tokom koje vas terapeut vodi u opušteno, relaksirano stanje.

Tokom cele seanse vi ste budni i svesni svog okruženja. Terapeut vam izgovara sugestije i usmerava vaš fokus na određene slike i iskustva.

PageBreak

Dnevna doza dobrog horoskopa: evo koga danas bude ljubavni leptirići
Foto: Unsplash/ Ethan Weil kako-da-sami-sebe-hipnotisete-otkrivamo-sta-je-hipnoza-i-koje-sve-bolesti-leci1

Hipnoza kao lek za dušu

Hipnoza deluje na vašu podsvest i pomaže vam da promenite određene stavove, uverenja i ponašanje ili da izlečite određenu tegobu.

Nekima treba 10 do 20 minuta, a nekima svega nekoliko sekundi da bi ušli u stanje hipnoze. Što ste otvoreniji za sugestije, to ćete postići bolje rezultate tokom seanse.

Dobra vest je da, dok ste pod hipnozom, u svakom trenutku iz nje možete izaći i niko vas ne može hipnotisati protiv vaše volje.

U opuštenom stanju, kakvo se postiže tokom hipnoze, svesni um pada u drugi plan, a podsvesni izoštrava svoj fokus.

To je prostor u kojem dobijate veliku snagu za promenu štetnih obrazaca, uverenja ili loših životnih navika, koje često vode u bolest.

Čudesne vežbe disanja za zdravlje celog tela: evo kako se disanjem jačaju pluća (ASTMA)

Doktor Max Shapiro, vodeći stručnjak iz područja hipnoze, smatra da naše misli postaju fokusiranije kada je srce smirenije i pritisak niži, što se događa upravo onda kada smo opušteni.

Hipnoza se bazira na uverenju da čovek nije samo reaktivno nego i interaktivno i proaktivno biće u odnosu na svoje okruženje, a to znači da uveliko može delovati na svoju stvarnost i menjati je.

Iskustvo hipnoze slično je meditaciji. To je stanje povišene svesti kada vaš um eliminiše ono spoljašnje što bi vas moglo ometati, a vi sami postajete otvoreniji za pozitivne sugestije.

Hipnoza aktivira određene neuronskemreže koje šalju impulse, na primer, za smanjenje bola, bolji mentalnih fokus, čak i za više samopouzdanja.

Hipnoza može pomoći kod sledećih tegoba i stanja:

 • zavisnost od pušenja ili alkohola
 • napad panike 
 • nesanica
 • PTSP
 • glavobolja
 • hronični bolovi
 • problemi sa pamćenjem
 • višak kilograma
 • sindrom nervoznih creva
 • bulimija i anoreksija
 • fobije i strahovi
 • teskoba i depresija
 • problemi u porodičnim i ljubavnim odnosima

Bolovi: istraživanja su pokazala da hipnoza može ublažiti različite vrste fizičkih bolova.

Teskoba: hipnoza može smanjiti neugodne telesne senzacije kod anksioznosti, poput ubrzanog disanja, napetosti u mišićima i uznemirenog stomaka.

PageBreak

Dnevna doza dobrog horoskopa: evo koga danas bude ljubavni leptirići
Foto: Unsplash/ kazuend kako-da-sami-sebe-hipnotisete-otkrivamo-sta-je-hipnoza-i-koje-sve-bolesti-leci3

Mršavljenje i hipnoza

Nesanica: putem hipnoze može se smanjiti ili blokirati „brbljavost“ uma koja je često uzrok lošeg kvaliteta sna i nesanice. Istraživanja su pokazala da čak 9 od 10 pacijenata koji pate od nesanice uz pomoć hipnoze mogu rešiti svoj problem!

Rak dojke: kod osoba koje su tokom lečenja raka dojke bile na seansama hipnoze, kod kuće su vežbale samohipnozu talasi vrućine, koji su posledica uzimanja lekova, smanjili su se za čak 68 posto! Osim toga, manje su osećali teskobu, strah i depresiju.

Zavisnost od pušenja: baš kao i akupunktura, i hipnoza vam može pomoći da se rešite zavisnosti od cigareta.

Višak kilograma: istraživanja su pokazala da hipnoza uvelike pomaže i u mršavljenju. Naime, osobama koje su patile od viška kilograma hipnoza usmerena na smanjenje stresa pomogla je da ostvare najbolje rezultate u mršavljenju.

Kako da se lečimo medicinom američkih Indijanaca: drevne terapije sa lekovitim biljkama u borbi protiv bolesti

I sami sebe možete provesti kroz stanje hipnoze, ali za to će vam trebati malo prakse.

Budući da vaše telo i emocije ne razlikuju stvarnost od zamišljenih događaja i situacija, tokom samohipnoze možete sebe zamisliti u nekim prijatnim i umirujućim situacijama koje će na vas delovati kao da ste ih zaista proživeli.

Ako želite da smanjitestres i izađete iz lošeg raspoloženja i negativnih misli, isprobajte ovu jednostavnu samohipnozu.

Evo kako vežbati:

Lezite i opustite se. Dišite neko vreme polako, duboko i kroz stomak. Zatim sa svakim izdahom izgovorite reč zavisno od toga kako želite da se osećate, na primer „smirena“, „srećna“, „zadovoljna“, „opuštena“…

Prizovite u sećanje neku pozitivnu sliku ili događaj iz prošlosti u kojem ste uživali. Oživite to sećanje tako da se pokušate prisetiti zvukova, mirisa, boja… Setite se da li je bilo hladno ili toplo, jeste li osetili neki miris u vazduhu.

Dodajte toj zamišljenoj slici neke drage detalje, poput cveća koje volite, omiljenog mirisa ili boje i slično.

Vežbajte ovu samohipnozu nekoliko puta nedeljno po desetak minuta i uživajte u blagodatima koje će vam ona doneti.

Kako biste više saznali o samohipnozi i bolje naučili kako da je vežbate, možete upisati i neki od kratkih kurseva samohipnoze.

Zanimljivost: Hipnoterapija ima jako dugu istoriju. Na različite načine vežbali su je drevni narodi stare Grčke, Rima, Egipta, Indije, Kine…

Najraniji zapisi o ovoj terapiji, pronađeni u Egiptu, stari su više od 3000 godina.

Postoje zapisi o tome da su stari Grci i Egipćani imali posebne hramove u kojima su se ljudi lečilo upravo uz pomoć hipnoze.

Izvor: Alternativa za vas