U astronumerologiji vrlo značajno mjesto zauzimaju datumi koji u sebi sadrže više istih brojeva. Jedan od njih je i 6. 6. 2018. godine. Na prvi pogled, reklo bi se da nije baš toliko specifična situacija, jer je 6 prisutan samo dva puta. Ali, broj 6 se nalazi na ključnim pozicijama – kao broj dana i kao broj meseca. Osim toga, ako se pozabavimo skrivenim brojevima, nailazimo i na broj 18 koji inače pripada principu broja 6. Astrološki gledano dominantna pojava je Merkur u znaku Blizanaca, u svome sedištu, u konjunkciji sa Suncem, na manje od jednog stepenu udaljenosti. Merkur je vladar broja 6.

Horoskop - večeras svako treba da zamisli ovu želju: evo šta nam donosi čudesan trigon Meseca i Jupitera (6. jun 2018. godine)

Simbolika broja 6:

Na planu čovekove ličnosti šestica pojačava osećaj dužnosti i obaveze, a ključne osobine su joj preciznost, analitičnost, sistematičnost i metodičnost. Samim tim, logično je da šestica predstavlja sve čovekove radne aktivnosti, pa tako i posao koji radi, radno mesto, sredstva za rad.

Ovom linijom dolazimo do jedne vrlo negativne strane šestice, koja se ogleda u svim onim malim neprijatnostima koje nam se događaju izvan kontrole, i dovoljni su da nam zagorčaju dan. To mogu biti izneverena očekivanja, kašnjenja, kvarovi, greške u svakoj vrsti rada, povrede na radu, problemi i kvarovi sredstava koja koriste u bitnim svakodnevnim aktivnostima i poslu, te kvarovi sa kućnim uređajima, i slično.

Šestica predstavlja i problematično zdravlje. Pored navedenog šestica simbolizuje pitome životinje, kućne ljubimce i veterinare. Negativne osobine i manifestacije šestice na planu ličnosti su: preterivati, bolesni perfekcionizam, pesimizam, naglašeni kriticizam, preveliki interes za to što rade i kako žive drugi ljudi, te tračanje, spletkarenje i smeštanje, a neretko i nedostatak preduzimljivosti.

Šestica primarno simbolizuje sluge, one koji se nalaze na nečijem posjedu, i slično. Ali, ako krenemo logikom – Voleti sebe osnova je za pravi lični i time duhovnirazvoj. Onda ispada da je šestica nešto suprotno ličnoj ekspanziji i duhovnom razvoju i osećaju sreće i radosti.

Da li će ovaj 6. 6. 2018.godine izraziti više one pozitivne ili pak mračne strane šestice, otkriće nam astrološka pozicija vladara broja 6, a to je planeta Merkur. I Merkur je sada spaljen, što predstavlja najjaču aflikaciju u astrologiji. Međutim, ovog 6. 6. imamo pojavu da se Merkur u odnosu na Sunce nalazi na rastojanju koje je manje od jednog stepena.

Spomenuto vodi na posmatranje specifične astrološkepojave, zvane Kazimi. Kazimi predstavlja združenost Sunca i drugog planeta na odstojanju do 17 minuta, i tada se kaže da se ta planeta nalazi u srcu Sunca.

Kazimi je izuzetno snažna astrološka pojava, kako u smislu kvaliteta, tako i u kvantitativnom smislu planeta koji je u srcu Sunca. Kazimi predstavlja to da planeta koji je združena sa Suncem na odstojanju do 17 minuta, ispoljava sve svoje osobine, u najvećoj snazi. Nakon kazimija, logično je da se nastavlja spaljenost.

Nekako, sasvim logično, o ovom 6. junu, govorićemo kroz dva perioda. Prvi traje od početka dana, do 7 sati ujutro, a drugi se prostire kroz ostatak dana, pa sve do njegovog završetka.

Period od početka 6. juna, pa do 7 sati ujutro:

Iako noćni sati, mnogima od vas misli neće dozvoljavati san. Iskoristite ovo vreme i razmislite o promeni navika koje vam više ne služe i o uvođenju novih životnih aktivnosti, te o svim aktualnim aktivnostima, kao i o aktivnostima i poslovima koje biste započeli.

PageBreak

Horoskop - danas je 6.6.2018. godine, a ovaj datum otkriva tajnu sudbine: evo šta nam donosi magičan niz brojeva 6 - 6
Foto: Shutterstock horoskop-danas-je-6-6-2018-godine-a-ovaj-datum-otkriva-tajnu-sudbine-evo-sta-nam-donosi-magican-niz-brojeva-6-6

Planiranje, snovi i dela

Ovo je vreme za kovanje planova i odluka u vezi sa svim što se tiče naših aktivnosti. To se odnosi na apsolutno sve planove i odluke vezano uz sve što predstavlja čovekovu aktivnost, počevši od pravljenja plana i donošenja odluke o tome da želite smršati, preko pravljenja plana i donošenja odluke o tome da želite kupiti novi auto, pa sve do pravljenja plana i donošenja odluke vezano uz promenu posla ili početak nekog značajnog poslovnog poduhvata koji podrazumeva ulaganje milijardu dolara.

Jednostavno šta god budete uradili, isplanirali ili odlučili u ovom periodu, imaće sjajan epilog. Najbolje bi bilo sve zapisati na jedan papir i posle se bespogovorno držati tog zapisanog. Videćete, u tom slučaju rezultati neće izostati. Napisano je snažno utisnuta energija koja će se kad-tad manifestovati. A, ima i svoju praktičnu stranu. Pored navedenog, u ovom periodu jako bi bilo lepo pomoći ljudima koji su u nevolji, spremiti im stvari koje vama više nisu potrebne, ili pružiti im podršku kroz razgovor, kao i udomiti neku napuštenu životinju.

Period od 7 sati do kraja dana 6. 6. 2018. godine:

Sigurno je da bi mnogi voleli da je raspored drugačiji, ali svako vreme može biti najbolje za nas, ako ga iskoristimo na pravi način. Merkur je ponovo spaljen, i na scenu stupaju više one negativne strane broja 6. Na ličnom planu, osećaj bezvoljnosti, pesimizam, škrtost, potreba za kritikom i tračanjem.

Dnevna doza dobrog horoskopa: evo kome u život dolaze najlepši pokloni svemira

Prvo za što se ovakva astronumerološka postavka vezuje su razne neprijatnosti prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, pa zato budite oprezni, posebno kada se radi o rukovanju opasnim predmetima i hemikalijama. Zatim, moguće su razne greške u poslovima koje radite, pa vodite računa o ispravnosti sredstava koja vam služe u radu.

Ipak, pojedine nevolje vezano uz sredstva za rad se neće moći izbeći, pa se ne nervirajte. Dajte sve od sebe da se problem ne dogodi, ali ako se i u tom slučaju dogodi, znajte da niste mogli uticati na spomenuto. Veliki oprez se savetuje ako je vaš posao vezan za vožnju, kao i za rad na mašinama, ili sa predmetima koji mogu naneti veće povrede. Problemi će biti izraženi kroz polje plaćanja.

Dominantna šestica i spaljeni Merkur su slika poljuljane komunikacije sa osobama iz bliskog okruženja, kao i ogovaranja, tračeva, spletkarenja. Izbegavajte govoriti o onome u što niste sigurni, posebno ako se tiče procene drugih ljudi, jer vaše reči vrlo lako mogu doći do osobe o kojoj govorite, i to interpretirane na način da ste je ogovarali.

U komunikaciji sa drugima neka vam osnovno geslo bude – reći ću o nekom drugom samo ono što mu mogu reći u lice. Mada je najbolje da se ovog dana povučete i izolujete od drugih. Samoća itekako može da vam prija.

Dolaziće i do kašnjenja prilikom isplata u bankama, poštama. Novac koji je preusmeren na pogrešan račun, ili situacija da bankomat proguta karticu u vreme kada je nemoguće podići novac na bilo koji drugi način, samo su neki od mogućih scenarija što se tiče haotičnog platnog prometa. Ako imate da platite nekakav račun, ratu duga, i slično, proverite je li sve dobrozabeleženo i proknjiženo.

Vodite računa i prilikom kupovine stvari, kako vam ne bi bilo naplaćeno više nego što treba. Što se tiče kupovine vrednih i korisnih stvari, odložite je za period od 11. juna, pa na dalje, jer se vrlo lako može dogoditi da vam ono što kupite posle stvori nevolju u bilo kom obliku.

Zatim, mogući su svakaki problemi sa kućnim ljubimcima ili životinjama koje gajite, pa vam ne preostaje drugo nego da ih držite na oku celo ovo vreme. SpaljeniMerkur je slika životinje koja je izgubila gazdu i luta ulicama, ili životinje koja je pojela ili popila nešto što ne treba, mada apsolutno su moguća i svaki drugi scenariji.

Što se tiče zdravlja, aktiviraće se hroničnetegobe, pa dajte sve od sebe da im stanete na put. Posebno su naglašeni gornji deo kičme, disajni putevi, želudac, otežano varenje… Čuvajte se prehlada, virusnih i bakterijskih upala.

Izvor: Astro portal