Pomalo smo se uljuljkali u svestranost Venere u Blizancima, pomalo smo i uspeli da izbegnemo pitanja, sećanja i lomove. Pomalo. Tranzitna Venera u Raku pokazaće nam koliko smo naivno poverovali da je to lako, koliko smo naivno verovali da smo uspeli i koliko, još uvek, naivno smatramo da je od sebe moguće pobeći. Kuda god da se noge zapute u periodu tranzitne Venere u Raku, koliko god daleko da odemo, sebi ćemo smetati.

Mesečni horoskop fizičkog i psihičkog zdravlja: zdravstveni horoskop za jun 2018. godine

Jer u sebi nosimo sve ono sa čim se borimo, sve ono od čega bežimo. A, najteže je zapravo verovati da je to moguće. Iako ne verujemo, najlakše je stati. Tek nakon što zastanemo, kreće pakao. Kreće ponor koji smo sami iskopali. Kreću sećanja, emocije, bol i spoznaje. Priznanje da smo još uvek slabi na nekoga. I svest o emociji koja još uvek živi.

Prvi aspekt koji je obrazovala Venera u Raku bio je sekstil sa Uranom u Biku (egzaktno 19. maja). Beg od emocije nije moguć. Udaljavanje od onoga što ne želimo da osetimo u datom trenutku više nije izvodljiv. Ali je i negiranje prošlosti sada nemoguće. Dodir Urana i Venere, sada kada je Uran tek ušao u Bika, donosi brojne promene. Oni, kojima su namenjene, osetiće ih poput vrtloga u epicentru života.

Neko će posle dugo vremena osetiti jaku emociju. Neko će prepoznati sebe u očima druge osobe i možda u prvi mah neće želeti da poveruje u mogućnost takvog plana sudbine. Velike ljubavi uvek su predodređene. I kao da ceo život koračamo u susret tom nekom. I kao da svaki životni izbor činimo kako bismo jednom koračali istim putem. I, kada se te dve osobe sretnu, previše je sličnosti da bismo ih mogli smatrati slučajnostima. Dodir Urana i Venere negira postojanje slučajnosti.

PageBreak

Horoskop za koračanje ka sudbinskoj ljubavi: evo šta nam donosi tranzitna Venera u Raku (do 13. juna 2018. godine)
Foto: Unsplash/ Meireles Neto horoskop-za-koracanje-ka-sudbinskoj-ljubavi-evo-sta-nam-donosi-tranzitna-venera-u-raku-do-10-juna-2018-godine1

Pobedite prošlost

Međutim, nije trebalo da se previše prepuštamo energiji ovog aspekta, jer već krajem meseca dočekao nas je aspekt opozicije Venere u Raku i retrogradnog Saturna u Jarcu (egzaktno 26. maja). Mnoge u poslednje vreme progone sećanja. Snovi o nekim danima kada smo bili najsrećniji, jer smo verovali da bolje od toga ne može. Osećaj da smo živeli u potpunosti samo tada kada smo voleli. Neko naivno, neko iskreno, neko neponovljivo. Progoni nas želja da sadašnjost nadmaši ono što je jednom bilo. Potreba da ponovo volimo potpuno.

Horoskop za ljubav i ljubomoru: kako Mesec u vodenim znakovima utiče na romantičan život

Progoni nas i emocija koja je živa i posle toliko vremena. Iako bismo želeli da je istina da smo je jednom ugušili. Svi oni koji već duže vreme stoje u rascepu prostora i vremena, svi oni koji dišu i zavaravaju život da ga žive, naći će se u središtu ovog aspekta. Snovi, sećanja, pitanja i podsećanja bojiće naredne dane. A, više nismo toliko jaki da im se odupiremo. Možda je ovaj period samo “čišćenje” svega potisnutog, kako bismo mogli nekoga ponovo da pustimo u svoje srce. To ćemo saznati samo ukoliko se usudimo da skočimo u ponore emocija i prošlosti. Direktno suočavanje sa sopstvenim demonima nekada je jedini izbor.

Početak juna donosi nam povoljnije aspekte. Tranzitna Venera obrazovala je aspekt trigona sa retrogradnim Jupiterom u Škorpiji (egzaktno 1. juna). Stižu nam darovi ljubavi. Ako budemo dovoljno istrajni da iskreno sledimo svoje emocije, svoje porive i svoj osećaj, lepi trenuci nas neće “zaobići”. Pomalo ćemo preterivati u našim željama tih dana. Svaka namera odmah će se realizovati, jer već sutradan nešto novo će nam biti podjednako zanimljivo.

Venera u Raku je i u trigonu sa Neptunom u Ribama (egzaktno 2. juna). Najlepše ljubavne priče zaštićene su ovim aspektima. Najlepši snovi ostvaruju se pri ovim nebeskim konstelacijama. Slavite ljubav u ovim danima. Prepustite se plimi života i planovima sudbine. I verujte u to da uvek koračamo ka onome ispravnom.

Poslednji aspekt koji će tranzitna Venera u Raku obrazovati tokom svog boravka u ovom znaku, biće opozicija sa retrogradnim Plutonom u Jarcu (egzaktno 6. juna). Kao da će sudbina, karma, ili koje god ime joj namenili, u zavisnosti od toga da li se naša emocija veže za prošlost ili za novi početak, želeti da nas još jednom testira i proveri koliko smo spremni da se damo, kako bismo živeli ljubav. I, nije ovo lak aspekt. Toga smo svesni. Ali svaka prepreka, svaki bol duše, vodi nas ka novim pobedama.

Tokom svog boravka u Raku, Venera će probuditi prošlost koja nikada nije u potpunosti nestala. Probudiće emocije koje će buditi svaki pedalj duše. Priznaćemo sebi da od nekih stvari ne postoji beg. Ali i to da je ljubav uvek ispravan put. Neko će okom ovog perioda na svom putu sresti nekog svog. Nekoga ko je davno kročio tom stazom, verujući da će ga put dovesti tamo gde mu je suđeno da bude. Za sve one sudbinskeljubavi, za sve one bajkovite susrete, za sve one emocije koje grizu kožu, koje obogaćuju našu suštinu, koje ježe našu krv, tranzitna Venera u Raku može biti jedan od uzroka.

Izvor: Astro portal