Dnevni horoskop - Mesec (Jarac) u sekstilu je sa Jupiterom (Škorpija) i donosi uspeh na emotivnom i materijalnom polju, piše Lovesensa. Ovaj aspekt donosi nam pozitivan životni preokret, pa će mnogi znakovi uživati u centru pažnje i dugo željenom napredovanju. Vreme je za optimizam!

Uran donosi ljubavnu harmoniju i savršen romantičniplan u život rođenih u znaku Device. Velika bliskost sa partnerom i vaš magičan pakt sa anđelima ljubavi, čini da svakog dana osećate da ste vas dvoje pobednički tim u trci za sreću. Moguće je da ćete imati razmirice oko toga da partner ne sme da ugrožava vašu privatnost, ali svaki sukob završava se nežnim poljupcem. Od sumraka do svitanja prati vas najlepša čarolija ljubavi.

Usamljene Device danas će upoznati zanimljivu osobu, ali u toku dana ne očekujte neki važan razvoj situacije. Zato će Device maštati i odlučiti se za akciju. Podsetiće se čarolije zavođenja i u sebi će probuditi erotsku energiju, a ako budu odvažne, očekuju ih noći pune vatrene ljubavi. Na poslu vas očekuje nerazumevanje kolega, klijenata i partnera, a mnoge Device neće uspeti da izbegnu stres. Međutim, magični Uran dolazi u pomoć i rešava svaku situaciju bez dodatnih komplikacija. Ovaj dan završavate kao pobednik!

Horoskop za platonsku ljubav i čisto srce: evo šta nam donosi retrogradni Neptun (do 25. novembra 2018. godine)

Neptun, planeta mašte, podsvesti, romantike ali i zabluda, nedavno je krenuo retrogradnimhodom preko znaka Riba u kome će se zadržati do 25. novembra 2018. godine, kada ponovo kreće direktnim hodom. Mada se to dešava svake godine, ova planeta uvek obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim planetama, što se reflektuje na događaje u našim životima. Čak i kada je u prividnom hodu unazad, snaga Neptuna, simbola talenata, vizija i inspiracije u poslednjem zodijačkom znaku, ne može da se zanemari.

Osim u Ribama, uticaj Neptuna naglašen je u Strelcu i Raku, a oslabljen u Devici, Blizancima i Jarcu. Pošto se u svakom zodijačkom znaku zadržava oko 14 godina, važnije je u kojoj astrološkoj kući se nalazi Neptun u natalnom horoskopu i kakve aspekte obrazuje sa astrološkim simbolima, Suncem i Mesecom, kao i brzim planetama, Merkurom, Venerom i Marsom. Narednih nekoliko meseci, moćni trigon između Neptuna i Jupitera u Škorpiji pogoduje vodenim znacima koji se bave nekim kreativnim zanimanjima ili sportom, tako da mogu da se nadaju profesionalnom uspehu i materijalnoj satisfakciji. Sve što zamislite, možete i da ostvarite, zato nemojte da propuštate šanse koje vam se ukazuju, već ih oberučke prihvatite i realizujte ideje o kojima maštate, čak i ako vam svi govore da previše fantazirate.

Sportisti će biti izuzetno motivisani, što će rezultirati sjajnim uspesima na terenu. Do kraja juna bilo bi dobro da iskoristite predah u kome malo popušta napet aspekt između Marsa i Urana, kako biste obnovili zalihe energije za nove napore koji vas očekuju narednih meseci.

Do sredine jula, harmonični trigoni sa Suncem u Raku odgovaraju privatnim preduzetnicima, ugostiteljima, turističkim radnicima, kao i agentima za kupoprodaju nekretnina. Aspekt koji Neptun, simbol umetnosti, obrazuje sa Merkurom, planetom komunikacija i kraćih putovanja, pogoduje muzičarima, kompozitorima, pevačima, slikarima, glumcima i rediteljima. Široka je simbolika ove planete, koja takođe upravlja morima i okeanima, tečnostima, hemikalijama, naftom, zbog čega će naučnici, arheolozi, farmaceuti, lekari, psiholozi, psihoterapeuti i praktikanti alternativnih vidova lečenja biti posebno nadahnuti da pokažu svoje talente i sposobnosti i spremni da predstave svetu neka nova otkrića.

Venera, planeta ljubavi, lepote i novca, koja do 10. jula prelazi preko znaka Lava, obrazuje inkonjunkciju sa Neptunom, napet ali inspirativan aspekt za one koji se bave šou--biznisom i umetnošću, naročito muzičare i plesače. Takođe, ovaj aspekt budi emotivni zanos, često donoseći platonsku ljubav, jer Neptun je pokretač uzvišenih, egzaltiranih osećanja, koja, nažalost, često prethode ljubavnim razočaranjima. Pošto je Neptun planeta mašte, intuicije, talenata i vizija, a Venera ljubavi i novca, ovaj aspekt takođe najavljuje mogućnost novih izvora zarade preko paralelnih ili honorarnih poslovnih aranžmana.

U određenim periodima godine, gledajući sa naše planete, deluje kao da se određene planete kreću unazad, do čega dolazi zbog razlike u okretanju Zemlje i ostalih planeta oko Sunca. Izuzeci su Sunce i Mesec koji ne mogu da budu retrogradni, jer se naša planeta ravnomerno okreće oko Sunca, a Mesec ravnomerno oko Zemlje. Što je planeta udaljenija od Sunca, njeno retrogradno kretanje duže traje, dok su brze planete, Merkur i Venera, kraće vreme u retrogradnom hodu.

U periodima retrogradnog Merkura, preporučuje se da budete oprezniji za volanom, odnosno u saobraćaju, kao i da izbegavate donošenje važnih odluka i potpisivanje ugovora. Retrogradna Venera uglavnom donosi finansijske i ljubavne probleme, dok retrogradni hod Marsa (od 26. juna do 27. avgusta) slabi preduzimljivost i ambiciju, ali s druge strane, može da ublaži podložnost bolestima. Mada prividno kretanje unazad slabi uticaj određene planete, s druge strane, može da ublaži zdravstvene tegobe. U našem telu, Neptun simbolizuje bela krvna zrnca, limfu, nervna vlakna, likvor u kičmenoj moždini, bakterije i viruse. Takođe, predstavlja našu psihu, kao i beg od stvarnosti u svet religije, sekti, alkohola i droga.

Izvor: Novosti