Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop za vikend: evo ko se oslobađa negativne karme (do 9. jula 2018. godine)

Horoskop predviđa šta će nam doneti čudesan spoj muške (Mars) i ženske energije (Venera) u kosmosu!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ključna reč ove nedelje je – strah. Sunce, koje je u Raku, u opoziciji je s Plutonom u Jarcu. Ta će opozicija biti egzaktna sledećeg četvrtka, kad imamo i delimično pomračenje Sunca, kaže astrolog Kaypacha, a nakon toga, Sunce će doći u opoziciju sa Lilith. Iako će se sve to dogoditi sledeće nedelje, već sada osećamo tu energiju. Mars je u konjunkciji s južnim Mesečevim čvorom u Vodoliji.

Povezane vesti

"Pluton je korenska čakra", objašnjava Kaypacha, "sila života i smrti." U međudejstvu sa našom korenskom čakrom su Pluton, Uran i Saturn. "Korenska je čakra koren svih naših strahova", kaže astrolog, ističući kako je upravo to tema o kojoj želi da govoriti. Jer, u ovo doba moglo bi se dogoditi da se moramo suočiti sa svojim strahovima. Rak, Škorpija, Ribe, sva tri vodena znaka, moraju se nositi sa strahovima. Naročito Rak – uz njega su vezani emocionalna nesigurnost, strah od ranjivosti...

Svi mi imamo unutrašnjedete koje je superosetljivo, superintuitivno, superranjivo, objašnjava Kaypacha. A kad Sunce prolazi kroz znak Raka, to je vreme kada dolazimo u dodir sa tom ranjivošću i osetljivošću. "I čim to učinite, osećate se poput deteta u kolevci: želite da vas neko drži, tetoši, želite da budete sigurni." Nasuprot tome su Saturn i Pluton u Jarcu – to je zemlja, fizička i finansijska sigurnost.

Sunce prolazi kroz Raka, u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, a tu su i drugi aspekti: Mars je u konjunkciji s južnim Mesečevimčvorom. Mesec je naša podsvest, jin energija, koja je vrlo emocionalna, osetljiva i povezana sa Gajom, ženskom energijom, ženskom silom.

Ispod je slojeva svesnosti, bavi se navikama, prošlošću, porodičnim stvarima i nasleđem. Kada Mars dolazi u dodir sa južnim Mesečevim čvorom u Vodoliji, bez obzira na prekidanje veza iz prošlosti, na redu je naše oslobađanje od prošlosti. "A to donosi strah. Oslobađanje – lakše je reći nego učiniti." U ovom periodu kao da postoji borba između slobode i vezanosti, dodaje astrolog.

Muška energija, Mars, želi slobodu, ženska energija – Venera i Mesec – povezanost. Zato se možemo osećati rastrzani između protivrečnih želja. "Želim se osloboditi, preći u prostor nevezanosti, prosvetljenja, slobode, otvorenosti." Vodolija i Uran takođe bave se nepoznatim – kretanje u područje slobode kretanje je u nepoznato.

Ali i okidač: "Želite proći u područje nevezanosti – na šta ćete naleteti? Na sve za šta ste vezani!" To može biti novac, ego, partner... Možete biti vezani za sve! A da bismo se oslobodili, moramo se suočiti sa strahom od gubitka, strahom da ćemo biti napušteni ili da ćemo mi napustiti druge.

Povezane vesti

Sve to zapravo dolazi od straha od smrti, koji je izvor svih strahova, objašnjava astrolog. To je Jupiter u Škorpiji i tako će biti sve do novembra; ovo je vreme sa mnogo smrti i odlazaka. "U astrologiji nema smrti, to je transformacija", naglašava Kaypacha. Danas je popularno skrivati svoje strahove, ali "svi mi imamo strahove, strah živi u korenskoj čakri". I ne samo on, nego i naša patnja jer naši su strahovi u korenu naše patnje. Ali sa strahom se treba suočiti jer postoji razlog za njega.

"Strah može biti pokretač promene, može nam pomoći." Sada – kada je Sunce u Raku, nasuprot Saturnu i Plutonu i u trigonu sa Jupiterom i Neptunom – nije vreme da strah ignorišemo, ili ga se stidimo jer naš strah sada može biti prolaz u neograničen, saosećajan, prostor ljubavi, prihvatanja – kako drugih tako i sebe, prihvatanja da se bojimo, prihvatanja da smo ljudi, prihvatanja da nam je potrebna ljubav, da imamo emocije i da želimo biti povezani.

Izvor: Sensa.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj