Mesec će u petak, 27. jula uveče zatvoriti svoj ciklus, što će ovog puta nama na ovim prostorima biti vidljivo kao pomračenje Meseca. Vrhunac pomračenja dogodiće se u 22 i 20 časova, na četvrtom stepenu znaka Vodolije, nasuprot Suncu koje će biti na četvrtom stepenu znaka Lava.

Ovaj pun Mesec poseban je po tome što će samo trajanje njegovog pomračenja biti najduže u ovom veku i trajaće čitav sat i 23 minute. Takođe, zbog svog crvenkastog odsjaja, ovakav Mesec naziva se još i krvaviMesec.

Značaj ovog punog Meseca je u tome što pravi konjunkciju sa retrogradnim Marsom i Južnim mesečevim čvorom, a Sunce konjunkciju sa Severnim mesečevim čvorom, što upućuje na ponovljene sudbinske događaje i susrete.

Izazovnost samog Meseca, koji je ionako često nabijen emocijama koje se nakupljaju unutar jednog mesečevog ciklusa, doprineće Uran koji će ujedno praviti kvadrate na Mesecu i Suncu, pa se zato oružajte strpljenjem, ako možete.

Mesec, retrogradni Mars i Južni mesečev čvor govore o sudbinskim susretima, odnosno talasima energije koje se sada izvlače iz prošlosti. Sukobi iz prošlosti, koji još nisu rešeni, sada bi mogli ponovo izaći na površinu. I to možda ne baš na lep način.

Iako se sve odvija u znaku Vodolije, koji sam po sebi nije agresivan znak i koji svoje emocije doživljava na jedan vrlo racionalan način sa mogućnošću pomeranja i sagledavanja stvari iz trećeg ugla, sam Mesec u Vodoliji nije baš najbolje mesto gde se sa lakoćom izražavaju osećanja.

Zapravo, on se u ovom znaku oseća vrlo neprijatno i često ne zna da se nosi sa tim, ali sigurno je jedan od saosećajnih znakova. Mesec u Vodoliji svoja osećanja usklađuje sa zakonima prirode i svime onime što se nalazi u njegovom okruženju. Ali, on ih inače ne pokazuje, što onda često deluje hladno. Umesto da se prepusti osećanjima on ih procesuira, racionalizuje i najčešće šalje nazad u "svemir".

A ovog puta Mesečev vladar Uran pravi kvadrat na Marsu i Mesecu, pa će sve što je do sada sakupljao u sebi izaći na videlo u obliku nagle eskalacije, izlive emocija, strasti i u nekim slučajevima čak i agresije.

PageBreak

Horoskop - očekuje nas pomračenje Meseca, a ovo treba da izbegavate: evo kakvu sudinu donosi pun Mesec u Vodoliji
Foto: Unsplash/ J A Y J A Y horoskop-ocekuje-nas-pomracenje-meseca-a-ovo-treba-da-izbegavate-evo-kakvu-sudinu-donosi-pun-mesec-u-vodoliji

Erupcija snažnih emocija

Zato, nemojte da se iznenadite ako neki prijatelj odjednom počne da spominje neke vaše svađe iz prošlosti, ili ako neka osoba, za koju ste smatrali da je potpuno hladna, prema vama odjednom iskaže erupciju raznih emocija koje bi vas mogle šokirati.

Sa druge strane imamo srčano Sunce u Lavu, tik do Severnog mesečevog čvora, koje bi rado sve oprostilo i krenulo dalje u budućnost, ne osvrćući se više za onim što je bilo. Lav je znak pun ljubavi i dečije čistoće, a Sunce je ovde u svom znaku i vrlo je jako. Kako i sama Venera iz Device pravi opoziciju sa Neptunom u Ribama, ključ svih ovih problema sada leži u brižnosti, davanju, nesebičnoj ljubavi i empatiji.

Karta punog Meseca govori da će naglasak biti na 5. i 11. kući. Peta kuća odnosi se na hobije, decu, ljubavne odnose i sve ono što nas uveseljava, dok 11. kuća govori o društvu i pojedincu koji se nesebično daje za to društvo, a govori i o našim idealima i željama za budućnost, i govori pre svega o prijateljstvu i nesebičnom davanju sebe drugima.

Prema simbolici Meseca sada će se sve vući ka sentimentalnosti iz prošlih dana i sukobima koji se ujedno odnose i na simboliku 11. kuće, dok će se Sunce bezbrižno kretati napred i ne osvrtati se na ono što je nekad bilo, i želeći da se samo dobro zabavi.

Zanimljivo jeste da je Venera u Devici blizu vrha 7. kuće, dok je tačka Fortune na samom vrhu sedme kuće, što ipak daje nadu da će uprkos nabijenim emocijama i ponekim sukobima, ovo biti dobar period za ljubavne odnose.

Ukoliko se ego stavi na stranu, svi problemi koje smo terali pod tepih sad neka izađu na videlo, saslušajte jedni druge i rešite ih zajedničkim snagama, jer neki odnosi su suđeni da imaju daljnju budućnost, a ovaj period gledajte samo kao na jednu prepreku koju treba da pređete da biste se podigli na još jedan viši nivo i produbili ono što imate.

Nabijenih emocija, sukoba i traženja svoga Ja, u celom ovom haosu, biće na svakoj od sukobljenih strana, ali ako želimo postići zatvaranje nekog poglavlja, koje nas muči već neko vreme, sada je prilika za to. Zato, ostanite hladne glave, koliko god da je to moguće, i ostavite ego sa strane. Saslušajte obe strane i donesite kompromis kako biste mogli krenuti zajedno dalje u svetliju budućnost.

Naravno, kao i kod svakog punog Meseca, ono čemu je zaista došao kraj trebate otpustiti. Prepustite se ovog puta svojoj intuiciji, neka vas ona vodi putem koji trebate ići, jer kada se sve energije smiri, znaćete da ste na pravom putu, ma koliko god da se sve sada možda činilo kao jedan veliki haos.

Izvor: Astro portal