Dnevni horoskop - trigon Venere i Plutona donosi optimizam i sreću na svim poljima, a mnogi će osećati potrebu za promenom, naročito na ljubavnom planu, piše Lovesensa. Evo koji znak će dobiti najlepše darove od zvezda!

Drage Device, danas ćete uživati u svakom trenutku koji provedete sa partnerom, a ponovo ćete osetiti leptiriće u stomaku, kao kada ste ga prvi put ugledali. Vaše srce je puno kada vidite da ste nakon bezbroj promašaja napokon pronašli pravu osobu. Provedite sate i sate razgovarajući, planirajte zanimljivo putovanje i pričajte o budućnosti. Vaša veza je zaista harmonična i retko šta će moći da poremeti njen savršen tok ka izvoru sreće!

Zvezde danas obećavaju važnu aktivnost i ponudu na polju karijere. Ovoga puta imate dobar osećaj da će se situacija na poslovnom planu promeniti, a izgleda da vas instikt ne vara. Dobićete odlične savete od prijatelja i tačno znate kako da investirate svoj trud i novac. Budite strpljivi, a onda će se pojaviti fantastičan preokret u vašu korist.

Budina poruka koja menja život: kako da zaštitimo auru od negativnih ljudi

Jednom su Budini protivnici unajmili neke ljude da njega i Anandu psuju i vređaju kad budu išli u prošenje hrane. "Vidi ih, psi lutalice, ćelavci, prosjaci!", dovikivali su im.

Poštovani Ananda se uznemirio zbog toga i predloži Budi da odu do nekog drugog grada, tamo gde ih neće vređati i neće ismevati. A Buda ga upita:

- A šta ćemo, Ananda, ako nas i tamo budu vređali i ismevali?

- Napustićemo i to mesto i otići u neko treće.

- A ako nam se i tamo isto desi, kuda bismo tad mogli da pobegnemo? Ako neprekidno bežiš od svakoga ko te psuje, na kraju nemaš gde da se skloniš. Zato od svojih neprijatelja ne treba bežati tako što ćemo ići od jednog do drugog mesta.

Jedini pravi način da pobegnemo od neprijatelja jeste biti svestan u svome umu i naći utočište u svome srcu.

Ako si dovoljno čvrst da se izboriš sa neprijateljima u svom srcu, tada će tvoji spoljašnji neprijatelji biti tek mačiji kašalj. Tada ćeš uvek živeti tamo gde ti se dopada i ići kud poželis bez ikakvih problema.

Izvor: Nova svest