Dnevni horoskop - sekstil Meseca u znaku Bika i Neptuna u Ribama donosi životne izazove i željud a se usavršavamo i stičemo nova znanja, piše Lovesensa. Ako imate svoj veliki san, a znate da napravite balans između moćne intucije i glsa razuma, moguće je da će se želje uskoro ostvariti!

Drage Ribe, očekuje vas prijatan dan pun zadovoljstva i komfora. Šta god da započnete ići će vam od ruke, a puno će vam značiti podrška dragih osoba. Mnoge Ribe danas će imati razlog za slavlje, jer vas očekuju lepe vesti na polju ljubavi. Partner će pripremiti romantično iznenađenje, a moguće je da će vam pokloniti nešto o čemu odavno maštate. Spreman je sve da uradi kako bi vam pokazao ljubav, a pokušajte i vi da otvorite svoje nežno i tajanstveno srce.

Ovnovi se danas raduju zbog ljubavi, jer osoba koja vas dugo nije primećivala daće vam tajni znak da sa vama želi nešto više od prijateljstva. Ako budete iskreni, moguće je da ćete započeti vezu kojoj se smeši lepa budućnost. Nemojte da propustite ovakvu šansu za ljubav, jer velika sreća ne kuca svaki dan na vrata života.

Proverite da li ste zaljubljeni ili ste samo vezani za partnera: ovih 5 razlika otkrivaju istinu o vašoj ljubavnoj vezi

Da li zaljubljeni u svog partnera ili ste samo vezani za njega? Ljubav može biti komplikovana, ali ovaj članak objašnjava neke razlike između vezanosti i prave ljubavi.

Nadam se da će vam ta objašnjenja pomoći u negovanju vašeg trenutnog odnosa ili u stvaranju novog odnosa utemeljenog na ljubavi.

1. Ljubav je nesebična, vezanost je sebična

Kada ste zaljubljeni, vi samo želite da druga osoba bude srećna. Uvek smišljate načine na koje ćete razveseliti svog partnera i učiniti da se oseća voljeno i ispunjeno.

Ne brojite zasluge, raspravljajući se oko toga ko pomaže više i ko bi trebao oprati posude. Ne ucenjujete emotivno svog partnera, ne pokušavajte da manipulišete sa njim, ne tražite dominaciju u odnosu.

Kada ste samo vezani za nekoga, razmišljate o tome kako bi on vas mogao učiniti srećnim. Možete postati jako zavisni od svog partnera, čak ga možete i kontrolisati kako bi izbegli napuštanje.

Umesto suočavanja sa vlastitim problemima, koristite partnera za poboljšanje svog samopouzdanja i popunjavanje praznine u sebi.

Vi verujete kako je vaš partner odgovoran za vašu sreću i postajete frustrirani i ljuti ako on ne uspeva da vam pruži zadovoljstvo.

2. Ljubav oslobađa, vezanost kontroliše

Obostrana ljubav omogućava da budete upravo onakvi kakvi jeste. Vaš partner vas podstiče da budete ono što zaista jeste i nećete se plašiti da otkrijete svoje slabosti. Međusobno poverenje je snažan katalizator za lični rast. Ljubav nikada ne kontroliše.

Zapravo, ljubav prevazilazi kontrolu. Pošto vas partner prihvata takve kakvi jeste i podstiče vas da sledite svoje snove, vi nemate potrebu da kontrolišete njegov život.

Vezanost, sa druge strane, dovodi do kontrolisanja. Možda nećete dopustiti svom partneru da provodi vreme sa svojim prijateljima, bavi se nekim hobijem i slično. Možda ćete čak i pokušati da manipulišete sa njim kako bi ostao sa vama, bez obzira na njegova osećanja.

3. Ljubav je uzajaman rast, vezanost je opterećenje

Ako ste zaljubljeni, vi i vaš partner ćete rasti zajedno. Vaš partner podstiče vaš rast, a vi podstičete njegov. Da li ste se razvili kao osobe?

PageBreak

Nezavisnost od partnera

U slučajevima vezanosti, vaš eventualni poriv za kontrolisanjem i vaša nesposobnost da rešite svoje probleme ograničava vaš rast, kao i rast vašeg partnera. Vaši nerešeni problemi uzrokuju nepotrebnu zavisnost od partnera. To ograničava vaš i rast vašeg partnera.

4. Ljubav je večna, vezanost je prolazna

Ljubav preživljava prolazak vremena. Vi i vaš partner se možete razdvojiti, bilo privremeno ili trajno. Ako zaista volite, ta osoba će uvek imati mesto u vašem srcu do kraja svog života.

Sa druge strane, ako ste samo vezani za njega, verovatno ćete mu zamerati nakon prekida veze. Možda ćete se osećati izdano. Ova osećanja proizlaze iz pretpostavke da je vaš partner imao obvezu da vas usreći, što s vašeg gledišta nije ispunio.

5. Ljubav smanjuje ego, vezanost povećava ego

Kada istinski volite, postajete manje sebični. Vaš odnos smanjuje ego, neguje vaš rast i podstiče vas da postanete manje sebični i pružate više ljubavi. Odnos koji imate sa svojim partnerom podstiče pozitivne promene u vašim životima. Što je još važnije, oboje imate hrabrosti da otkrijete svoje slabosti, izložite svoju ranjivost i komunicirate iz srca.

Sa druge strane, odnosima koji se temelje na vezanosti obično dominira ego. To je razlog zbog kojeg mnogi ljudi neprestano upadaju u nezadovoljavajuće odnose, a svi oni uključuju iste probleme. Vama je teško pogledati unutar sebe i rešiti svoje probleme.

To stvara zavisnost od odnosa, zbog čega imate osećaj da ne možete biti srećni bez svog partnera. Vi se oslanjate na partnera i očekujete kako će on rešiti vaše probleme ili u najmanju ruku, pomoći da ih zaboravite.

Ukoliko trenutno niste u vezi i niste zaljubljeni, iskreno se nadam da ćete pronaći svoju srodnu dušu i izgraditi prekrasan odnos sa tom osobom. Do tada, zašto ne biste radili na tome da postanete najbolja moguća ljubavna verzija sebe?

Kao što izreka kaže: “Slično privlači slično”. Ako je to istina, bilo bi pametno postati osoba kakvu želimo da privučemo!

Izvor: Atma