Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tarot karta dana: simbolika sudbine za 7. avgust 2018. godine

Tarot karta dana - Kraljica pehara!

  Izvor: Foto: Unsplash/ Dan Gold

Tarot karta dana za 7. avgust 2018. godine - Kraljica pehara - ukazuje na moćnu žensku energiju i pojačanu intuiciju. Ova karta otkriva tajanstvene želje i daruje vam neverovatnu mudrost, zato je važno da u narednom periodu započnete nešto važno i veliko za svoju budućnost. Karta vam otkriva ono što vi ne možete da vidite zarobljeni u svetu iluzije i ružičastih snova i tako vam pomaže da donesete pravu odluku. Međutim, ovo je karta emocije i čiste duuše, zato je važno da znate kada treba da poslušate poruke svog srca.

Povezane vesti

Ako ste nezaposleni, moguće je da ćete dobiti odlične ponude za posao. Oni koji su se već pronašli u jednoj profesiji imaće šansu za napredak, ali nikako nemojte da vas ograničavaju toksični komentari kolega. Dobićete pomoć ili odličan savet od jedne ženske osobe koja je autoritet na poslu. Ovo je karta strasti, pa ćete neverovatno biti privlačni suprotnom polu. Vreme je za ulaganje novca.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg
Izvor: Foto: Shutterstock

Proverite da li ste u dobroj ili lošoj ljubavnoj vezi: 24 razlike između pozitivnog i toksičnog romantičnog odnosa

Veze postaju toksične najčešće kada jedan i drugi partner imaju problem sa prepoznavanjem i iskazivanjem emocija poput straha i ljutnje, govori psihoterapeut Mirta Fraisman Čobanov. U pozadini toga najčešće se kriju najveći ljudski strahovi: strah od odbijanja, neadekvatnosti i napuštanja.

"Najčešće su u toksičnimvezama obe strane usvojile neadekvatne mehanizme nošenja s emotivnim "pretnjama". Budući da mozak emotivnu pretnju doživljava vrlo slično kao i fizičku, pritom se aktiviraju hormoni stresa koji otpuštaju u krvotok visok nivo kortizola i adrenalina pa se od toksičnih veza možemo razboleti jednako kao i od bilo koje druge vrste stresa", poručuje Fraisman Čobanov. Tako veze ispunjene negativnim nabojem mogu uticati na razvoj različitih vrsta bolesti, od psiholoških poput depresije, anksioznosti, do fizičkih kao što su povećani rizik od srčanog udara, migrenozne glavobolje, problema sa probavom, kožnih bolesti i tako dalje, kaže terapeut Fraisman Čobanov.

Povezane vesti

"Prvi korak do rešenja problema je prepoznavanje toksične veze i priznavanje samome sebi da se u njoj nalazimo. U toksičnim vezama, umesto podrške i osećaja sigurnosti i ljubavi, najčešće osećamo strah, očaj i nemoć", savetuje Mirta Fraisman Čobanov. U takvim vezama komunikacija ne proizlazi iz uvažavanja i tolerancije, već iz osećaja ugroženosti. A jedan od obrambenih mehanizama koji proizlaze iz toksičnih veza jest da smo najčešće fokusirani na to što druga osoba pogrešno radi i kako je možemo promeniti. Međutim, jedina osoba na koju možemo uticati smo mi sami, napominje Fraisman Čobanov.

"Zato, prvo pitanje koje treba sebi da postavimo jeste kako smo sami sebe doveli u takvu vezu, šta to govori o nama i koji su razlozi zašto iznova ponavljamo ove obrasce ponašanja. Kako bismo izašli iz takve veze ili je promenili, moramo priznati sami sebi u čemu je problem", savetuje Fraisman Čobanov. Zatim je presudno prepoznati okidače koji dovode do negativnih ponašanja, bilo da su to izlivi besa, pasivna agresija ili povlačenje, pa moramo odlučno raditi na tome. Pretpostavka promene je suočavanje sa snažnim emocijama straha i ljutnje, pa učenje kako ih pozitivno iskazati, a to može rezultirati ili poboljšanjem ili raskidom. Ali, kada govorimo o toksičnom odnosu između roditelja i deteta, moramo drugačije pristupiti problemu. "Pratite šta se sa vama događa u interakciji sa detetom. Naučite postaviti granice jer će samo tako detetove reakcije početi da se menjaju. U takvim situacijama preporučujem rad sa stručnjakom", kaže Fraisman Čobanov.

Na temelju ovih pitanja proverite da li ste u toksičnoj vezi:

Kada si sa određenom osobom, da li se osećaš povezano i energično ili neispunjeno i iscrpljeno?

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj