Venera je u znaku Vage svoja na svome, suverena vladarka ljubavi, lepote i stila. Ovo je pozicija koja priča o odmerenosti, rafinisanom nastupu i pokušaju da se diplomatijom pokori i najveći protivnik. Venera u Vagi vas neće siliti da podelite njeno mišljenje, neće vas čak ni prekoriti ako to ne učinite. Ona će učiniti da se osećate obaveznim da joj uzvratite svu ljubaznost kojom će vas obasuti. I neće reći ni reč, a vi ćete uveliko odraditi sve za nju.

Ostaviće vas bez daha svojom nenametljivom pričom, manirima koji se ravnaju onima sa Bečkog dvora, i osmehom. To nije širok, neobuzdan smeh, to je pokret usnama, ni prevelik ni ciničan, već taman! Savršen da vam stavi do znanja da ste uspeli u nameri da je oraspoložite, a opet dovoljno intrigantan i nejasan da ne pomislite da ste sav posao obavili.

Oko ove Venere morate se ozbiljno potruditi, iako će se njeno lice ozariti i na najmanji znak pažnje. Imajte na umu da niste jedini, i da se barem još dve osobe interesuju za nju. Nikada vas neće jasno i nedvosmislen proglasiti “kraljem” svog života jer ne zna kako bi to pojasnila ostalim kandidatima. Taktičnost i diplomatija su na pijedestalu kod ovih ljudi. Na mah vam se može učiniti da su neodlučni i teški. Pokušaj da svima ispadnu dobri okonča time što će svako dati primedbu.

Osobe sa Venerom u Vagi se užasavaju svih vrsta konflikata, te će se često skloniti i kada su apsolutno u pravu. Radije će napustiti mesto sukoba, nego istrajati u situaciji za koju jednostavno nisu rođeni. Njihova nasušna potreba je sklad, i neće razumeti isterivanje maka na konac, kao ni bilo koji oblik prisile i ucene. Neće shvatiti potrebu ljudi da isteraju po svom, koliko god cilj bio važan. Ponekad se može učiniti da nisu kadri ići kroz životne bure, ali to je samo privid.

Venera u Vagi će umeti da odabere one koji će za nju obaviti svaki iole “nezgodan” posao. Poslaće vam najskupljeg advokata, a pri ličnom susretu tražiti kompromis. Ona nikada nije kriva, to zapamtite! Sve će to već neko u njeno ime odraditi, a ona će vam se pravdati, čak i zamoliti za razumevanje. Iskusno i inteligentno, dobiće od života maksimum, a proći neokaljana obraza.

Ništa ne može da iznervira Veneru u Vagi kao nedostatak stila i odmerenosti. Prenaglašenost ne podnosi, ni u kom obliku! U svoj dom će uneti isključivo kvalitetne komade nameštaja koji ni po čemu ne odskaču. Biće joj važno da cela prostorija odiše skladom i mirom. Vrednost i aktuelnost je manje bitna. Nikada se neće povesti za aktuelnim trendom, ako on i najmanje narušava atmosferu reda. Njihova kuća će blistati i pleniti odmerenošću. Preferiraju svetlije tonove, ukomponovane sa klasičnim stilovima.

Gospodin sa Venerom u Vagi će vas oduševiti svojim načinom govora, dodirom koji nije ni previše grub, ni nežan, već taman onakav da vam stavi do znanja kome pripadate. Zagrliće vas tako da se oboje osećate udobno, i ni jednog momenta neće narušiti vašu slobodu. Njemu je neophodan ravnopravan partner, neko sa kim će razmeniti mišljenje i ko će dopuniti njegove ideje, onda kada mu ponestane inspiracije.

PageBreak

Horoskop za povratak stare ljubavi i moćne strasti: šta treba da naučimo dok je Venera u znaku Vage (do 10. septembra 2018. godine)
Foto: Unsplash/Thomas AE horoskop-za-povratak-stare-ljubavi-i-mocne-strasti-sta-treba-da-naucimo-dok-je-venera-u-znaku-vage-do-10-septembra-2018-godine4

Neustrašivi, zaljubljeni i strastveni

Prepoznaćete ga po elegantnom odevanju i svedenim formama. Odabraće košulje svetlijih tonova, dok će ostatak odevne kombinacije biti tamniji. Cipele će biti tradicionalnih, klasičnih formi. Crna boja se podrazumeva.

Muškarci koja imaju Veneru u Vagi se mogu istaći u svim oblicima umetnosti, ali i prava, diplomatije, komunikacije. Ove osobe su predodređene za poslovna partnerstva, i na taj način postižu daleko bolje rezultate nego u samostalnom poslovanju. Vaga je znak koji uvek zahteva drugu stranu, nekoga da izravna tas. Ukoliko želite da osvojite ovakvog muškarca, zaboravite na ležeran i opušten nastup, sredite kosu, nokte i dozirajte priču. Neumerenost je nešto preko čega oni ne prelaze!

Dame sa Venerom u Vagi osvajate stilom i nenametljivim udvaranjem. Ovo su žene koje žive za partnerstvo i svaki segment svog života posvećuju očuvanju istog. Venera u Vagi je ljupka pratilja na svim prijemima, idealna domaćica koja će oduševiti vaše poslovne partnere, ali i odmeren savetodavac, koji će vas povući za ruku i spasiti lošeg poteza, izazvanog ishitrenošću.

Dama sa Venerom u Vagi se zaljubljuje u umetnike, advokate, manekene, ali neretko i u oženjene muškarce - večna zamka, u koju ova zaljubljena žena sa lakoćom upada.

Kao majka će se potruditi da razvije duh tolerancije kod svojih potomaka, i nikada neće protivrečiti suprugu u vaspitanju dece. Prepoznaćete je po uredno isfeniranoj kosi, noktima sedefastih nijansi, nikada sa oštrim špicom ili kockastim oblikom. Elegantni badem je za ove dame jedina prihvatljiva opcija. Ovo su žene koje i pored visokih kriterijuma, često popuste pod naletom upornih udvarača. One “preziru” agresivne, ali vrlo često svoje srce poklone baš njima.

Venera u znak Vage je ušla 8. avgusta i tu će ostati do 10. septembra 2018. godine.

Ovo je period u kome budimo sklad, potrebu za partnerstvom i uklapanjem svih delova životne i emocionalne slagalice. Pred nama su dani zaljubljivanja, formalizacije odnosa, ali i izazova za sve vrste partnerstava. Poželećemo da svojoj ljubavi damo formu, da razumemo i budemo shvaćeni. Ipak, Venera će se na ovom putu kroz znak Vage susresti sa određenim preprekama. Međutim, krenimo redom.

Od 3. do 16. avgusta, Venera prvi aspekt zatvara sa Saturnom iz Jarca, a u pitanju je aspekt kvadrata, koji je bio aktuelan sa početka meseca. Kvadratura Saturna i Venere je slika iskušenja koja nas čekaju kroz vreme, koje predstavlja najvećeg neprijatelja emocija, u ovakvom aspektu. Kvadrat Saturna i Venere je nepovoljan i kroz finansije gledano, ograničava prihode, te postavlja određene prepreke novcu da cirkuliše.

PageBreak

Horoskop za povratak stare ljubavi i moćne strasti: šta treba da naučimo dok je Venera u znaku Vage (do 10. septembra 2018. godine)
Foto: Unsplash/ Daiga Ellaby horoskop-za-povratak-stare-ljubavi-i-mocne-strasti-sta-treba-da-naucimo-dok-je-venera-u-znaku-vage-do-10-septembra-2018-godine2

Povratak Marsa u znak Jarca

U danima iza nas smo svedočili brojnim preprekama među parovima, a mnogi su svoje odnose okončali. Ali, bilo kako bilo, tu kraj nije! Sa Saturnom niti šta lako počinje, niti se završava. Drugi čin sledi, po vraćanju Marsa u znak Jarca, iza 14. avgusta, pa sve do polovine septembra!

Sledeća prepreka Veneri na putu kroz znak Vage jeste kvadrat sa Plutonom, koji će biti aktuelan od 21. avgusta do 4. septembra. Pluton predstavlja priču o kontroli, strahu, reformi iz korena. Uplašićemo se za svoje emocionalne pozicije, i krenuti da ih osiguramo. Ali, to je oduvek bio pogrešan put.

Srca ne poznaju katance i nemaju vlasnike. Što pre shvatimo da niko nije ničiji do svoj, lakše će nam pasti svi izazovi koji dolaze. Kvadrat Venere i Plutona će pojačati posesivnost, doneti jak naboj i potrebu da se sve drame valjano prožive. Ovo je slika ljubavi u okruženju drame, borbe, opasnosti. Pustimo da slobodna volja učini svoje. Odmerimo postupke, i sačekajmo.

Mars je za vreme Venerinog boravka u Vagi retrogradan u Jarcu, a njihov egzaktan aspekt kvadrata će se dešavati od kraja avgusta pa sve do 10. septembra. Ovaj period će obeležiti pojačana strast, vraćanja starih partnera ali i borba za prevlast, jer se obe planete nalaze u znacima u kojima imaju povoljna dostojanstva. Dame će biti svoje na svom, dok će muškarci preterati u svakom segmentu, pokušavajući da se izbore za još jednu priliku… Vreme je obnova onih odnosa bez kojih poput vazduha, ne možemo.

Vreme vladavine Venere u Vagi prijaće svima vama koji gradite partnerstva čistog srca i otvorenog uma. Vama, koji ste odćutali i sačekali svojih pet minuta. I bez obzira što se Venera ovoga puta nalazi u seriji izazovnih aspekata, imaćemo priliku da se za svoju sreću izborimo strpljenjem. Na kraju, sa Venerom u Vagi se čekanje uvek isplati, jer u njoj živi Saturn, njegov gospodar.

Izvor: Astro portal