Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - saznajte šta vam poručuju vaši snovi: kako se sudbina menja kad Pluton i Neptun pokucaju na vrata (do 2025. godine)

Dok u budnom stanju postupamo vođeni snagom intelekta i znanja, naše nesvesno u snovima nam šalje svoje viđenje situacije. Sadržaj snova simboličan je, baš kao i jezik astrologije. Simboli snova i astrologije mogu da budu od velike ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Prvi korak u radu na snovima jeste da naučimo da ih zapamtimo. Tehnike rada na snovima vrlo su jednostavne. Traže samo nameru i nešto vremena koje ćemo tokom dana da odvojimo za rad na snovima.

Uveče, pre nego što utonete u san, čvrsto odlučite da ćete da ga zapamtite. Ponovite u sebi nekoliko puta: Prvo što ću ujutru da učinim jeste to da pomislim na svoj san i upamtim ga. Pripremite notes i olovku da možete odmah da zapišete barem teze. Pamćenje snova podseća me na pecanje. Ako ste uspeli da zapamtite san, zapišite sve čega se sećate: slike, boje, ljude, mirise, situacije... Tada možete da započnete tumačenje. Evo nekih uputstava za rad na snovima.

Povezane vesti

Kakva je vrsta raspoloženja i osećaja prisutna u snu? Jeste li se probudili s osećajem prijatnosti ili umora, zbunjenosti ili nadahnuća, čuđenja ili straha, stida ili olakšanja? Sadržaj snova može, na primer, da priča priču o opasnoj situaciji, ali ako je emotivni doživljaj sna pozitivan, onda simbole možemo da protumačimo sasvim drugačije nego kad je san doneo osećaj nelagode ili straha.

Dajte snu ime jer ćete tako da naglasite emotivno težište sna. Samo ime sna podsetiće vas na njegov sadržaj i poslaće snažnu poruku, čime je vaše nesvesno trenutno zaokupljeno.

Povezane vesti

Razradite simbole i likove snova. Svaki simbol sna, predmet, krajolik ili osoba koja se pojavljuje u snu za vas imaju posebno značenje. Zapitajte se šta vama znači simbol koji ste sanjali. Sanjati, na primer, psa, nekome će da stvori osećaj lagodnosti, ljubavi ili privrženosti. Ipak, za nekog ko se pasa boji, takav san će biti uznemirujuć.

Proširite san. Svaki san je višedimenzionalan. Ima mnoga značenja. Stoga treba da analiziramo ne samo sadržaj, nego i raspoloženje i osećaje. Pokušajte da se poistovetite sa svakim likom iz sna. Snove možemo kreativno da istražujemo tako da ih pretvorimo u priču. Svesno možemo da proširimo priču, imenujemo likove, zamislimo nastavak sna.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj