Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dnevna doza dobrog horoskopa: kome srodna duša donosi radost u život

Dnevni horoskop otkriva koji znak će se napokon zaljubiti,a očekuje ga i povećanje zarade!

  Izvor: Foto: Profimedia

Kvadrat Jupitera I Merkura učiniće da budete zbunjeni, nespremni za velike odluke, pa zvezde poručuju da dobro razmislite pre nego što napravite veliku promenu, piše Lovesensa. Ali, ovaj znak Zodijaka uspeće da izbegne negativan uticaj planeta...

Povezane vesti

Drage Device, radujte se, jer ste napokon pronašli sreću pored srodne duše. Međutim, nemir donosi preterana analitičnost i želja da sve isplanirate. Brinete bez razloga, ali toga ste svesni i ne želite da unesete nemir u ljubavnu vezu. Otputujte negde sa partnerom, idite zajedno na izlet, ponašajte se kao da ste na prvom sastanku i uradite zajedno nešto što niste probali. Ova aktivnost će vas opustiti i čeka vas još veća bliskost i sreća sa partnerom.

Usamljene Device očekuje period zaljubljivanja. Ako se nadate da ćete nekoga upoznati, varate se, jer će se strasti probuditi zbog osobe koja je već dugo prisutna u vašem životu. Uživajte u romantičnim osećanjima. Device su po prirodi odgovorne, organizovane i uspešne, pa ne treba da vas čudi što ćete dobiti unapređenje. Nadređeni i kolege cene vaše iskustvo, a moguće je i povećanje zarade.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg
Izvor: Foto: Shutterstock

Horoskop - saznajte šta vam poručuju vaši snovi: kako se sudbina menja kad Pluton i Neptun pokucaju na vrata (do 2025. godine)

Prvi korak u radu na snovima jeste da naučimo da ih zapamtimo. Tehnike rada na snovima vrlo su jednostavne. Traže samo nameru i nešto vremena koje ćemo tokom dana da odvojimo za rad na snovima.

Uveče, pre nego što utonete u san, čvrsto odlučite da ćete da ga zapamtite. Ponovite u sebi nekoliko puta: Prvo što ću ujutru da učinim jeste to da pomislim na svoj san i upamtim ga. Pripremite notes i olovku da možete odmah da zapišete barem teze. Pamćenje snova podseća me na pecanje. Ako ste uspeli da zapamtite san, zapišite sve čega se sećate: slike, boje, ljude, mirise, situacije... Tada možete da započnete tumačenje. Evo nekih uputstava za rad na snovima.

Povezane vesti

Kakva je vrsta raspoloženja i osećaja prisutna u snu? Jeste li se probudili s osećajem prijatnosti ili umora, zbunjenosti ili nadahnuća, čuđenja ili straha, stida ili olakšanja? Sadržaj snova može, na primer, da priča priču o opasnoj situaciji, ali ako je emotivni doživljaj sna pozitivan, onda simbole možemo da protumačimo sasvim drugačije nego kad je san doneo osećaj nelagode ili straha.

Dajte snu ime jer ćete tako da naglasite emotivno težište sna. Samo ime sna podsetiće vas na njegov sadržaj i poslaće snažnu poruku, čime je vaše nesvesno trenutno zaokupljeno.

Povezane vesti

Razradite simbole i likove snova. Svaki simbol sna, predmet, krajolik ili osoba koja se pojavljuje u snu za vas imaju posebno značenje. Zapitajte se šta vama znači simbol koji ste sanjali. Sanjati, na primer, psa, nekome će da stvori osećaj lagodnosti, ljubavi ili privrženosti. Ipak, za nekog ko se pasa boji, takav san će biti uznemirujuć.

Proširite san. Svaki san je višedimenzionalan. Ima mnoga značenja. Stoga treba da analiziramo ne samo sadržaj, nego i raspoloženje i osećaje. Pokušajte da se poistovetite 

U astrologiji naše nesvesno simbolizuju Uran, Neptun i Pluton. Osobe koje u natalnom horoskopu imaju snažne aspekte ovih planeta s ličnim planetama, posebno sa Suncem i Mesecom, imaju lakši pristup nesvesnom. Ne bi bilo tačno reći da te osobe više sanjaju, ali njihovi snovi mogu da budu intenzivniji. Ipak, svako od nas prolazi kroz razdoblja u kojima ove planete tranzitiraju preko natalnih planeta. Energije nesvesnog će snažnim sadržajima da učine naše snove dramatičnim, nabijenim osećajima, čudesnim sadržajima i moćnim simbolima.

Pluton od 2008. do 2023. prolazi znakom Jarca. Vrata prema nesvesnom koje intenzivnije progovara kroz sadržaj snova otvaraju se svima koji imaju podznak u Vodoliji i svima koji u znakovima Jarca, Raka, Vage i Ovna imaju Sunce ili Mesec.

Neptun od 2011. do 2025. prolazi znakom Riba. Neptun se u astrologiji smatra vladarom snova, a oživeće snove svima koji imaju podznak u Ovnu, i Sunce ili Mesec u Ribama, Devici, Blizancima i Strelcu.

Povezane vesti

Uran je od 2011. do 2018. u znaku Ovna. Uran poziva na promenu, a u snovima će njegove poruke najsnažnije da osete svi koji imaju podznak u Ribama, kao i svi čije je Sunce ili Mesec u Ovnu, Vagi, Raku ili Jarcu.

Kad Uran, Neptun ili Pluton zakucaju na naša vrata i pozovu nas da zakoračimo u novi nivo ličnog razvoja, naši snovi će da postanu burni.

Povezane vesti

Uran je kosmička budilica. Otvara novi pogled na život i ohrabruje nas da zakoračimo preko granica koje trenutno imamo u životu. Kada nesvesno želi da nam poruči da je vreme za promenu, ono će da progovori Uranovim simbolima letenja, putovanja, budućnosti, vozila, svemira, svetlosti. Ako još nismo spremni za promene, sanjaćemo da padamo, da putujemo s previše stvari, da je vozilo kojim želimo da putujemo pokvareno ili da ne znamo njime da upravljamo.

Snovi o letenju nose nam snažnu poruku da treba da se oslobodimo zemaljskih spona. Spremni smo za nove uzlete duha, imamo snažnu potrebu da nadiđemo svoje granice, razvijamo se, osetimo nezavisnost ili slobodu. U snu možemo lako da poletimo i uživamo u novoj životnoj perspektivi ili da se trudimo da poletimo, a to nam teško uspeva.
Snovi o padanju obično izazivaju strah i simbol su osećaja da gubimo kontrolu. Možda nam se događaju promene za koje još nismo spremni.
San o putovanju na koje krećemo opterećeni koferima takođe će da istakne nužnost nastavka razvoja, ali prethodno moramo da se oslobodimo suvišnog tereta. Nesvesno nam poručuje da treba da poletimo, putujemo, krenemo napred, a energija Urana donosi nemir, vizije, hrabrost da budemo drugačiji.

Neptun simbolizuje osećaje, haotično stanje mašte i snova u kojem se obnavljamo, isceljujemo, dobijamo kreativno nadahnuće. On je simbol vere i snova koji daju nadu. Svi snovi o vodi, okeanu, plivanju, ronjenju i pranju, šalju poruku nesvesnog da se prepustimo obnavljajućem dejstvu vode na naše osećaje i nesvesno. Moćno iskustvo prepuštanja i povezanosti s osećajima može da izazove strahove, pa ćemo sanjati brodolom, utapanje, poplavu. San o poplavi simbolizuje emocije koje ne možemo da zaustavimo i kontrolišemo, pa prete da nanesu štetu našem pomno organizovanom životu. Međutim, ako prikrivamo osećaje i ne živimo ih, rizikujemo ne samo nezadovoljstvo, nego i bolest.

Povezane vesti

Pluton je kosmički čistač koji odstranjuje sve suvišno, sve što ugrožava opstanak i napredak. Povezuje se s principom moći, s ciklusom rođenja i smrti, s preobražajem. Njegovi snovi donose teme moći ili nemoći, temu kontrole, preporoda.

Kao vladar podzemlja, psihologije i nesvesnog, Pluton će da nas suoči sa sopstvenim senkama, osobinama koje ne želimo da prihvatimo ili s tabu temama. Stoga možemo da sanjamo neprijatelje, provalnike, snove o nasilju, zatočenosti, snove o seksualnosti. Ako se probudite s osećajem straha, stida ili osećaja krivice, doživeli ste energiju Plutona.

Povezane vesti

Delovi naše psihe koje smo proterali, kojima ne dopuštamo pravo na život, koje ne želimo da prihvatimo kao svoje, mogu u snovima da se pojave kao nasilne, opasne osobe. Ti poricani delovi sopstvene ličnosti traže pažnju, upozoravaju nas da je pravi trenutak da radimo na svojoj seni. Ali, Pluton nas ohrabruje da razvijamo svoj sopstveni osećaj moći pa ćemo da sanjamo da smo na čelu neke organizacije, da smo slavni, da imamo kontrolu nad složenim situacijama.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj