Jednom godišnje, Mesec u Blizanacima obrazuje kvadrat sa Suncem u Devici, odnosno, poslednju menu koja se naziva poslednja četvrt, a ove godine to će biti 3. septembra. Početkom nedelje, Mesec ulazi u četvrtu fazu, napet aspekt koji će se osećati narednih 28 dana koliko traje Mesečev (lunarni) horoskop. Zbog toga će znaci koji su pod uticajem Meseca, Rakovi, Bikovi i Ribe, naročito rođeni u prvoj i drugoj dekadi, češće menjati raspoloženja, i to, više muškarci nego žene. To se dešava zato što se Mesec u svakom znaku zadržava oko dva i po dana, a svaki dan obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim planetama i planetama u našem natalnom horoskopu.

Pošto će Mesec biti u fazi opadanja, ne preporučuje se da započinjete velike poslove, već je bolje da privodite kraju ono što ste započeli u vreme mladog Meseca, oko 11. avgusta, kada je bilo i delimično pomračenjeSunca u Lavu. U ovom periodu opuštanja, kada se Zemljin satelit, u stvari, priprema za fazu mladog Meseca, bilo bi bolje da se oslonite na razum, budući da i Blizancima i Devicom upravlja Merkur, planeta logike i komunikacija.

Mada se svake godine ponavlja ova Mesečevafaza, poslednja četvrt u trećem zodijačkom znaku, aspekti koje Zemljin satelit obrazuje sa ostalim tranzitnim planetama nisu isti, zbog čega se ne ponavljaju isti događaji.

Osim neharmoničnog aspekta sa Suncem, Mesec u ovoj poslednjoj fazi takođe obrazuje inkonjunkciju sa Jupiterom u Škorpiji, planetom prosperiteta i ekspanzije u znaku erotike i finansija, što vodi ka preterivanju upravo u tim oblastima.

Napet aspekt, kvadrat, sa retrogradnim Neptunom u Ribama podstiče inspiraciju i nadahnuće kod osoba koje se bave kreativnim zanimanjima poput pisanja, ali i tehničkog crtanja i arhitekture.

PageBreak

Hororskop otkriva kako da izbegnete nagativan uticaj svemira: evo šta donosi poslednja Mesečeva četvrt
Foto: Unsplash/ Cody Black hororskop-otkriva-kako-da-izbegnete-nagativan-uticaj-svemira-evo-sta-donosi-poslednja-meseceva-cetvrt2

Promene raspoloženja

S druge strane, ovaj neharmoničan aspekt pojačava sklonost ka bolestima zavisnosti, verskom fanatizmu i podložnosti uticajima sekti, što se najviše odnosi na mlađu populaciju, jer je Merkur koji upravlja Blizancima i Devicom, simbol mladih i dece.

Izazovan aspekt između Meseca i Plutona, kod jačeg pola podstiče potrebu za dominacijom, što će uglavnom pogađati žene, kao i nemoćne i slabije osobe, decu i stare ljude.

Opozicija sa Saturnom koju Mesec obrazuje u poslednjoj fazi, doprinosi češćem smenjivanju faza depresivnih raspoloženja, od onih najblažih do naglašenih, kada će mnogi imati potrebu da se osame, mada bi za njih u srvari bilo bolje da što više vremena provode u društvu bliskih osoba.

Jedini harmoničan aspekt koji Mesec na 10. stepenu Blizanaca, ove godine obrazuje (u fazi poslednje četvrti) je polusekstil sa tranzitnim Uranom koji retrogradnim hodom prelazi preko znaka Bika. Pošto Mesec "beži" iz ovog aspekta (koji se naziva separacioni), njegov uticaj će se osetiti 3. septembra samo u ranim jutarnjim satima. Pogoduje osobama koje češće putuju zbog posla ili se bave privatnim biznisom, transportom, trgovinom, proizvodnjom ili distribucijom zdrave hrane i namirnica organskog porekla.

U vreme poslednje Mesečevefaze, izbegavajte kupoprodaju nekretnina, početak izgradnje kuće, veridbe, venčanja, putovanja, kao i hirurške intervencije na šakama, prstima, rukama, ramenom pojasu, kao i stomaku.

Izvor: Novosti