Dnevni horoskop - kvadrat Sunca i Saturna - ukazuje na različite prepreke, odlaganja, pa čak i finansijske teškoće, piše Lovesensa

Ne oslanjajte se na tuđa obećanja, već na vreme zavrnite rukave - sve će biti nešto teže nego inače.

Dnevna doza dobrog horoskopa: kada dolazi ljubav
Profimedia/Shutterstock besplatna natalna karta.jpg

Mnogi će prvi deo dana provesti i u zategnutim ljubavnim odnosima, ali Blizancima će priskočiti u pomoć partner koji dobro zna šta ne treba primati k srcu. Srećni Blizanci će do kraja dana izgladiti sve nesporazume i provesti veče u toplom ljubavnom zagrljaju.

Usamljeni Blizanci se osećaju pomalo depresivno zato što tako dugo traže srodnu dušu, ali danas treba da se usredsrede na druge sfere života u kojima je situacija mnogo bolja. Takođe, setite se da ljubav dolazi kad joj se najmanje nadamo. Iako pridajete veliki značaj spoljašnjem izgledu, on nije dovoljan - potrebno je vreme da se razvije privlačnost između dve osobe.

Zahvaljujući zdravom životnom stilu, imate dovoljno energije što će vam danas dobro doći. Samo uz ogroman napor uspećete da obavite sve poslove na vreme.

Izvor: Lovesensa

Kad je vreme za doručak, ručak i večeru: kako da najbolje tempirate obroke za idealnu težinu

Prema istraživanju s Kings Collegea u Londonu, tempiranje obroka ima važnu ulogu u održavanju zdravlja i idealne telesne težine.

Naučna istraživanja pokazuju da, na primer, konzumiranje večere između 21:30 i 22 sata povećava rizik pojave visokog krvnog pritiska, debljine i dijabetesa tipa 2. Stoga bi za naše optimalno zdravlje bilo važno resetovati sat sistema za varenje:

DoručakSat vremena nakon ustajanja bilo bi dobro doručkovati. Na taj način se sprečava umor, daje potrebna energija telu i sprečava unos rafinisane hrane bogate šećerom i glutenom poput kroasana i previše kofeinskih napitaka. Ručak – Idealno bi bilo ručati pet sati nakon doručka. Tako se održava optimalan metabolizam i podstiče gubitak suvišnih kilograma. 

Večera – Odlazak u krevet punoga želuca pogubno je za naše zdravlje. Uživanje u kasnom obroku te odlazak u krevet uzrokovaće da se masne ćelije tela još više „udebljaju“. Prevelik unos kalorija zahtevaće i pojačan rad gušterače, odnosno lučenje insulina, što će uzrokovati i poremećaj sna.

San je najbolja prirodna antiageing terapija, a i naučno je dokazano da dovoljno sna pomaže u regulaciji telesne težine. Večera pre 19 sati idealna je za održavanje zdrave telesne težine, dok je vreme oko 17:30 sati idealno za vežbanje jer tada telo najbrže sagoreva kalorije. 

Međuobroci – Preporučena vremena za međuobroke su 11 i 16 sati. Jedenjem međuobroka u ovo vreme bolje se reguliše nivo glukoze u krvi i telu daje potrebna energija pre ručka i večere.

Izvor:Sensa