Dnevni horskop - seksil Merkura i Plutona doneće nove planove i šanse za samoostvarenje, a ovo je odličan dan da se zauzmete za aktivnosti koje mogu da promene budućnost, piše Lovesensa. Evo koji znak je danas magnet za pozitivnu energiju...

Dragi Bikovi, dok tremperatura počinje polako da opada, u vašoj ljubavnoj vezi vatra i varnice sve više rastu i jačaju. Očekuje vas dan pun ljubavi, iznenađenja i divnih aktivnosti sa partnerom. Ne očekujte još više, već budite zahvalni za ono što imate i želje će se brzo početi da se ostvaruju. Zapamtite, zahvalnost je najveća zapovest.

Venera, planeta ljubavi, probudiće strast u srcu usamljenih Bikova, a intucija vam govori da možete da doživite najlepšu ljubavnu harmoniju sa osobom koja je rođena u znaku Lava. Čini vam se kao da možete da čitate njegove misli, slični ste i prija vam njegova energija. Nemojte propustiti ovu šansu za ljubav, jer susret sa srodnom dušom ne događa se tako često.

Venera počinje da utiče i na posao i vaše ambicije. Ona je moćna planeta, a ovoga puta njena magija usmerenja je na napredovanje i trku za uspehom. nemojte da se iznenadite i da vas začude dobre promene na polju karijere - vreme je da osetite sladak ukus uspeha i pobede.

Izvor: Lovesensa

 Horoskop - kako će nas Univerzum nagraditi: evo šta treba da uradite dok traje aspekt između Urana i Saturna

Trenutno je na nebu aktualan aspekt između Urana i Saturna. Počeo je sredinom septembra i traje do polovine novembra. Saturn je simbol dalekosežnih planova, životne strukutre, ambicije, postignuća, a Uran preokreta, promene, buđenje svesti, nezavisnosti, slobode. Aspekt koji trenutno stvaraju ukazuje na to da je vreme promene životnih struktura i puteva, pa mogući ulazak u nešto novo i nepoznato...

U ovoj Saturnovoj i Uranovoj igri je rizik. Ipak, Univerzum sugeriše dobro razrađen plan i strategiju, ali i konkretnu dozu hrabrosti za nove životne epohe.

Horoskop - šta odeća koju nosite otkriva o vama: evo kako se oblače Blizanci i Vodolije

To možemo tumačiti kao skok u nove projekte, ali tek nakon dobre pripreme - duže će trajati, ali neće biti potpuno bezglavo i blesavo. Rizik kao faktor svejedno ostaje, jer na kraju ne znamo kako će biti.

Kod nekih će se ovaj aspekt samo aktivirati svest o želji za promenom životnih prioriteta i ambicija pa će nam trebati vremena za materijalizaciju, kod drugih će se ogledati u konkretnoj akciji menjanja poslovnog, bračnog, duhovnog ili finansijskog statusa.

Negde će biti potrebno da preuzmemo rizik i sve okrenemo naglavačke, a negde da "samo" korigujemo neke stvari ili se pozabavimo spuštanjem ili podizanjem kriterijuma, negde će biti dovoljno samo promeniti gledište.

Budemo li dovoljno hrabri i otvoreni, na putu prema željenom cilju, kakav on god bio, nailazićemo na nove ljude, pojedince koji će naleteti baš u pravome trenutku. Ali, uslov je da zaista poverujemo u svoje ideje i vizije. Da poverujemo u sebe i svojih deset prstiju. I da pre svega budemo dosledni.

To može biti promena životnogputa, buđenje svesti, bitna potvrda ili nešto treće. Možda nas taj neko 'samo' ohrabri, ukaže na stvari koje su nam bile pred nosom, ali nismo to prepoznali. Neko nas može podstaći svojim primerom, probuditi u nama nove vrednosti ili nas jednostavno inspirisati u bilo kojem smislu.

Kad naučimo da vrednujemo svoje ideje, otvoriće se put prema njihovom ostvarenju. Naravno, trebaće izaći iz ziheraških šina, olabaviti, otvoriti se, pustiti stvari da idu svojim tokom, verovati budućnosti i osluškivati Univerzum.

"Budućnost ima mnoga imena. Za slabe je ona nedostižno. Za bojažljive je nepoznato. Za hrabre ona je ŠANSA!"- Victor Hugo

Misija ovog aspekta trebala bi biti i promena onih delova karaktera koji nam više štete nego koriste. Odustajanje od ustaljenih skica i shema. Isto je i s predmetima naših želja za kojima jednostavno više nema smisla žuditi. Treba menjati strategiju i način.

Saturn će od februara 2019. godine praviti konjunkciju s Plutonom. Ove dve teške planete pratiće jedna drugu do kraja Saturnova boravka u znaku Jarca (2020. godine).

Ono što je sigurno jeste da će se zaista puno toga menjati i to radikalno. Rušiće se stare strukture, granice, sistemi, vlade, države, ali i naši mali svetovi. Takođe, mnogo toga biće obojeno ekstremizmom, krajnostima, crnobelim gledištima - kako na ličnom planu, tako i na globalnom.

Ovaj će nas tranzit suočiti sa najdublje potisnutim strahovima i kompleksima, ali nam isto tako dati priliku da istinski spoznamo vlastitu energiju i njenu moć. Ta moć može biti izrazito destruktivna i neverovatno konstruktivna i lekovita. Na nama je kako ćemo je iskoristiti.

Izvor: Uranovo dijete